Passie Pensioneert Nooit voor Charlotte van Winden

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De grootste passie is om weer verrast te worden door een nieuw idee waar ik dan een beetje verliefd op ben. Het ontstaat meestal plotseling in mijn hoofd en dan maakt het niet uit waar ik op dat moment ben om het al dromend uit te breiden

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Om altijd precies te doen waar ik zin in heb en daarbij omringd te zijn door inspirerende mensen die dat ook doen. En daarnaast: schaterlachen met een van mijn beste vriendinnen Ariuna

Wat is mijn grootste angst? Dat ik volslagen krankzinnig word

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De oneindigheid van nieuwe projecten, kansen, plannen. Ik hou van de ontwikkeling die ik zelf onderga door steeds dingen opnieuw onder vuur te leggen en opnieuw te definiëren, maar nog het meeste van de onuitputtelijke macht van ideeën en nieuwe dingen maken

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Soms ben ik een beetje te kritisch naar (mijzelf en) de medemens, ik denk dat ik hierdoor wel wat mensen heb weggejaagd

Wat is mijn grootste valkuil? Ik wil meestal teveel tegelijkertijd, hierdoor kies ik soms maar wat uit en worden andere dingen door tijdgebrek ondergesneeuwd. Dat drukke chaotische is dus mijn valkuil, maar vaak genoeg ook mijn sterke kracht. Bij het afstuderen noemden mijn docenten mij “Koningin van de halffabrikaat” en kreeg ik een 8

Wanneer zou ik liegen? Ik heb al zoveel gelogen in mijn late jeugd, hierdoor is er meer kapot gemaakt dan zou moeten en daarom heb ik gewoon zo’n hekel aan liegen gekregen dat ik het amper nog doe. Misschien als ik echt niet weet hoe ik iets subtiel kan formuleren dat ik kies om voor een leugentje om eigen bestwil.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Paul McCarthy met stip op nummer een. Mika Rottenberg, Sarah Lucas, Tracy Emin, Jonathan Meese, Erkka Nissinen, Folkert de Jong, Mette Sterre.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat ik een kritische houding heb ontwikkeld door mijn werk en daarom ook buiten mijn werk hiermee rondloop. Ik dacht bijvoorbeeld om als bijbaan les te geven op een middelbare school, maar helaas ben ik veel te kritisch op het huidige onderwijssysteem en examenprogramma dat ik meteen de urgentie voel om het hele onderwijssysteem eerst compleet aan te passen voordat ik daar les kan geven in plaats van het simpelweg als prima bijbaantje te doen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik denk dat dit door mijn instelling altijd over het nu moet gaan. Als ik dingen van vroeger het best vond, heb ik simpelweg niet goed genoeg meer gewerkt daarna. Op dit moment kom ik net terug van een tripje Wenen en de avond voor vertrek deed ik een performance. Daar was ik toen erg tevreden mee, maar op dit moment ben ik weer gelukkig met de volgende dingen die ik nu aan het doen ben wat nog niet gepresenteerd is.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Op zich klinkt het heel logisch en vanzelfsprekend. Zolang men gezond blijft hoeft er wat mij betreft helemaal niets te stoppen op de pensioenleeftijd. Ook denk ik dat je beter zo kan leven dat je ultieme geluk direct beleefd wordt in plaats van het moment opsparen tot bijvoorbeeld na je pensioen. Het risico dat jij of je grote liefde dan overleden, ziek of mank zijn is nu eenmaal best groot.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Om in de sfeer van mijn vorige antwoorden te blijven zou ik zeggen: iets minder kritisch over de niet acuut belangrijke onderwerpen worden. Iets milder, iets naïever en speelser worden zoals ik vroeger was in plaats van altijd de filosoferende oude man uit te hangen, ha ha.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik denk toch dat dit het interview in Berlijns magazine Women Cinemakers was, ik kreeg 27 pagina’s naar aanleiding van hun selectie van mijn video “Why I Never Became a Stalker”.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik kan hier eigenlijk nog geen antwoord opgeven omdat ik veel van de wereld nog niet heb gezien. Ik denk dat een warm land waar ik samen met mijn lievelingsmensen woon met grote openslaande deuren van mijn atelier naar het strand en waar vlakbij ook nog eens heel veel inspirerende mensen en instellingen zijn.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn vriend Milan

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik heb zeeën energie

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Overal op de fiets of in wandelend in de heerlijke Haagse duinen

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Djebena, al is het al veel te lang geleden

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘De Avonden’ van Gerard Reve, ‘De geboorte van de tragedie’ van Friedrich Nietzsche, ‘Het kunstwerk van de toekomst’ van Richard Wagner en een heleboel uit de Klassieke Oudheid en manifesten uit begin vorige eeuw.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Michel Houellebecq, Gerard Reve en George Orwell en verder lees ik graag filosofie, de afgelopen twee jaar niet meer zoveel fictie.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? The Strokes, The Smiths, Wagner, Mozart maar ik zou het nog leuker vinden om op mijn laatste dag zelf veel te praten.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Willie Wortel is wel tof

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Julian Casablancas omdat hij als enige van de hele wereld letterlijk kan verwoorden wat ik zelf nog niet in woorden had uitgedrukt.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Alles van Quentin Tarantino, vooral Pulp Fiction en Inglourious Basterd en alle Star Wars.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat klinkt als muziek in mijn oren, ha ha. Ik heb zelf geaccepteerd dat ik meestal een bijbaantje nodig heb naast mijn fulltime-baan als kunstenaar, maar natuurlijk is het mogelijk dat het op een gegeven moment niet meer nodig is. Toch voel ik mij waar ik ook ben altijd vrij om te creëren al is het soms maar in mijn hoofd.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? De hoofdrol of ben ik dat zelf?

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Nou met een heleboel andere kunstenaars waaronder bijvoorbeeld Maarten Bel. Ik had hem onlangs uitgenodigd in Moose Space en ik voel raakvlakken met zijn werk en denk dat we elkaar wel zouden kunnen aanvullen.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik ben bezig met een vierluik ‘square videos’ waarvan er 1 al in vijf verschillende landen is vertoond op film- en videofestivals, maar als vierluik gaat het uiteindelijk een verhaal vertellen. Ik ben op dit moment bezig met het ontwikkelen van de laatste 2 van de 4.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Paul McCarthy heb ik vorige week de hand geschud en hij moest om mij giechelen, maar hem zou ik zeker nog een keer willen ontmoeten en iets langer met hem praten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Ik ben zelf vooral werkzaam in Den Haag waar ik achter projectruimte Moose Space mijn atelier heb. Mijn autonome werk (‘square video #1’) is deze zomer nog te zien op twee videofestivals in Duitsland en China, verder werk ik in opdracht voor een project over Joseph Beuys in Leeuwarden Culturele Hoofdstad, organiseer ik een Summer Residency voor kunststudenten in Den Haag, presenteer ik de afsluitende editie van Passive Activists en zal het vierluik van ‘square videos’ hoogstwaarschijnlijk in premiere gaan in een projectruimte in Los Angeles

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Edwin Oranje, bevlogen topmuzikant

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Ja hoe niet zou je tegenwoordig beter kunnen vragen! Ik ben actief op facebook en instagram, verder kan je via mijn website aan mijn (email)adres en telefoonnummer komen.

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s