Passie Pensioneert Nooit voor Ki van de Ven

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Een gevoel vanuit mijn hart vertalen in een gerecht of moment.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Intens kunnen genieten van grote maar nog meer de kleine dingen in het leven. De details zien en waarderen. En het ervaren van wederzijds respect en vertrouwen.

Wat is mijn grootste angst? Ik denk dat angst een stuk creativiteit blokkeert, als vervelende dingen gebeuren, gebeuren ze. Ik leef in het nu, neem lessen en mooie momenten mee uit het verleden en kijk uit naar wat komen gaat.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De creativiteit, het ontmoeten van mensen met een passie, een bijzonder verhaal. Mooie en fijne dingen kunnen delen!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Creativiteit en een strakke planning gaan niet altijd goed samen. Maar het gaat steeds beter. Wijsheid komt met de jaren.

Wat is mijn grootste valkuil? Een dag heeft maar 24 uur en een week maar 7 dagenDat vergeet ik nog wel eens.

Wanneer zou ik liegen? Niet. Mijn vader en moeder zeiden altijd: Vertrouwen is het belangrijkste dat er is.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Er zijn een hoop mensen die ik bewonder en die mij inspireren. Er is geen nummer 1, 2 of 3 🙂

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik probeer ervoor te zorgen dat alles wat ik doe op elkaar aansluit. Steeds beter worden en verder gaan. Ik zou niet weten waar ik het minst van houd.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Carlijn en ik waren een jaar samen toen ik voor twaalf maanden vertrok. Ik denk dat werken in San Francisco voor een van de grootste cateraars aan de westkust (McCalls) tot nu toe een van mijn mooiste jaren is geweest. Out of the box! Een jaar van verliezen en winnen in meerdere opzichten. Mijzelf beter leren kennen en collegas en vrienden die als familie zijn geworden. Een jaar van extremen. 300 tot 30.000 gasten per event. Voor ik om 03:00u moest werken ging ik twee uur fietsen aan de andere kant van de Golden Gate Brug. Metallica op een personeelsfeest en nog veel meerWeten dat je 100% leeft! Inmiddels is het 10 maanden geleden dat ik mijn eigen cateringbedrijf ben gestart en Carlijn en ik zijn nu een kleine 5 jaar samen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je een passie hebt, zit dat diep. Het is voor een deel wie je bent. Je kunt het niet ontwijken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben wie ik ben en ben blij met wie ik ben. Verder wil ik steeds beter worden in wat ik doe. Mijn vriendin zegt altijd: Proost! Op gezondheid, liefde, geluk en een klein beetje meer geld dan dat je nodig hebt!

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik ben super trots dat ik heb mogen werken bij Beluga**, Toine Hermsen*, Jaspers, One*, Rozemarijn, Arzak*** & McCalls. Daardoor is er een bepaalde basis. Maar los daarvan is koken iets dat je met je hart doet. Het is voor mij geen wedstrijd. (Misschien alleen met mezelf)

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Waar? Geen idee want het leven is te kort om alle mooie plekken op deze wereld te ontdekken. Hoe? Een mooie balans tussen passie, liefde, familie, financiën, vriendschap, avontuur en dromen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Het meest waardevolle in mijn leven bezit ik niet: Carlijn, familie, vrienden en dieren.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Positief, spontaan, humor, focusEn Carlijn roept: Charme!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Dat hangt af van hoe ik me voel. Heel vaak is dat in de natuur!

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Dat hangt af van hoe ik me voel en wat mijn budget toelaat. Ik kan genieten van een zak friet tot 3 sterren.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik heb hele mooie boeken gekregen en gekocht maar heb nog geen rust gevonden om ze te lezen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Daar ben ik nog niet achter. Mijn vriendin is gek op J.K. Rowling. Haar vrijheid en oog voor detail is wel heel bijzonder.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Ik denk:-Rowwen Hèze-BB kingAvicii-klassiek

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?Mijn pa en ma!

Wat zegt de uitspraak De Financiële Vrijheid om te Creëren mij? Geld is maar een ruilmiddel en zegt mij niks, maar geld maakt het wel makkelijker om te kunnen creëren. Van passie kun je helaas geen rekeningen betalen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Mijn opa was kunstschilder. Als je weet wat verf op een doek doet en als je de basis technieken onder de knie hebt, kun je werken vanuit je hart! Ieder kunstwerk dat we hebben staat voor familie, vriendschap

of een mooi moment.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik denk dat ik mijn opas grootste fan was en misschien hij de mijne. Mijn ouders hebben deuren voor mij geopend en mij dingen bijgebracht die mijn basis vormen. Mijn partner is Carlijn, mijn levensmaatje.
Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Daar ben ik nog lang niet mee bezig. Ik proef nog maar net aan het ondernemen en wil me focussen op het product!
Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik vertrek deze week zes weken naar IJsland. Koken op een fishing lodge!!!
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018Dat gaat er waarschijnlijk niet van komen, maar ik zou Jiro wel willen ontmoeten. Los van de taalbarrière zou ik wel eens in zijn hoofd willen kijken.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Momenteel heb ik een bedrijfspagina op Facebook via de pagina: vdvtailoredcateringDe website (www.tailoredcatering.nl) is in de maak. Als je mijn werk in real life wilt zien, neem dan gerust contact met mij op en misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Dirk Zwerts.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Stuur een mail naar ki@tailoredcatering.nl

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s