Passie Pensioneert Nooit voor Roos van de Kieft

Mijn naam is Roos en ik mag mijzelf fotograaf noemen maar eigenlijk sta ik daar niet helemaal achter. Ik film, schrijf, denk, maak, kronkel, beweeg, experimenteer, vouw, knutsel, knip, plak en edit namelijk ook. Ben ik dan een kunstenaar? Een beeldmaker? Misschien wel. Misschien ben ik er nog niet helemaal uit. Een ding weet ik wel: ik zoek graag al spelend de grenzen op binnen fotografie.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?
Creatieve expressie. Niks mooiers dan de psyche of de zin van het bestaan te verkennen door de wereld van kunst en filosofie. Het is een nieuwsgierig iets binnen in mij dat gevoed wil worden en altijd wil blijven ontdekken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?
Innerlijke vrede

Wat is mijn grootste angst?
Ik wil daar niet over nadenken want vaak zijn het irreële gedachten die alleen maar het ego voeden. Maar als ik er dan toch een moet noemen… 2 jaar geleden moest ik een vrij gecompliceerde operatie ondergaan dicht bij mijn ogen en hersenen waarbij ik op dat moment geconfronteerd werd met mijn grootste angst: blind worden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?
Wanneer dingen perfect samenvallen, een idee, een samenwerking, een uitvoering of iets wat ik waarneem. Als ik daar dan door verrast word dan stroom ik over van enthousiasme.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?
Ik ben 27 en duim soms nog als een kleuter, ja echt.

Wat is mijn grootste valkuil?
Dat ik met één voet op het gaspedaal en één voet op de rem leef waardoor balans soms ver te zoeken is.

Wanneer zou ik liegen?
Als ik iemand moet beschermen

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Wolfgang Tillmans en Viviane Sassen

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?
Dat ik soms afhankelijk ben van ingewikkelde technologie en apparatuur, ik voel me dan net een 90-jarige vrouw die voor het eerst een Ipad aanraakt. Ik zou willen dat ik daar wat behendiger in werd, hoewel het ook wel weer zijn charme heeft als ik dingen op mijn eigen manier doe.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?
Ik kan echt gelukkig worden om de kleinste dingetjes, als ik bijvoorbeeld een beetje spontaan aan het klooien ben met beeld en film. Maar ook bij grote dingen zoals samen werken in een creatief team, mekaar begrijpen en helemaal in de flow zitten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?
Dat passie diep in je zit, haast als een verlangen dat gevoed wil worden en niet zomaar stopt door een fijn pensioentje of een oudere leeftijd. Mijn vader is hier een mooi voorbeeld van, hij is met pensioen maar heeft het eigenlijk drukker dan ooit met zijn muziek werkzaamheden, puur omdat dit zijn passie is. Ik zeg altijd: zelfs als ik nog zo rijk zou zijn dan zou ik nog steeds de dingen doen of maken als dat ik nu doe.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?
Mijn kritische hoofd zou een hele lijst op kunnen noemen maar mijn hart zegt dat ik goed ben zoals ik ben dus daar luister ik naar.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?
Daar kijk ik niet meer naar omdat grote professionele prestaties me net zoveel waard zijn als kleine misschien wel meer leerzame prestaties.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?
In de natuur, aan de rand van een meer of de zee, zolang er maar water is. En op reisafstand van een stad want grote steden kom ik graag voor inspiratie.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?
Een lichaam en geest dat gezond functioneert.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?
Laatst zei iemand tegen me dat ik zo’n gepassioneerd persoon ben. Ik moest daar nogal om lachen omdat ik dan van die overdreven Italianen voor me zie die trots over hun perfecte pizza, hartstochtelijke liefde en Italiaanse kunst praten. Maar ergens zit er wel wat in, ik ben vaak erg enthousiast en kan mijn hele ziel en zaligheid in iets leggen waar ik blij van word.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
In de natuur voel ik me het meest thuis, het geeft ruimte in mijn hoofd en ik voel mijn eigen energie dan ook beter waardoor ideeën ontstaan. Maar in de stad vind ik het heerlijk om me als anoniem persoontje tussen de mensen te begeven en hen stilletjes te observeren of een goed gesprek te hebben met iemand. Veel dingen zoals musea en mensen inspireren me daar maar ben ook blij om daarna weer in de rust van de natuur thuis te komen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Kleedje mee en op het strand zelfgemaakte hapjes en zomerse salades eten terwijl je naar de ondergaande zon kijkt met fijne mensen om je heen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?
De boeken van Eckhart Tolle, hij heeft me geleerd dat je je gedachten niet altijd voor waar hoeft aan te nemen en me begeleidt in mijn bewustzijnsproces. Sapiens van Yuval Noah Harari omdat ik alles omtrent evolutie mega interessant vind. Meer Brein Minder Medicijn en de boeken van Louise Hay omdat ik voor een tijdje ziek geweest ben en deze boeken me lieten inzien hoe krachtig het zelfherstellende vermogen van de mens wel niet is.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?
Eckhart Tolle

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Mumford & Sons omdat ze me altijd blij maken en moed geven

Wie is mijn held of heldin in fictie?
Ronja de roversdochter

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Frida Kahlo, Jack Nicholson, Carl Jung, Eckhart Tolle, Jane Goodall

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
The Tree of Life van Terence Malick en onlangs zag ik de film ‘The Florida Project’ die was ook steengoed.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?
Heaven on earth! Nee even eerlijk, ik heb er alles voor over om te kunnen blijven creëren en als dat betekent dat ik een minder leuk baantje erbij moet nemen maar daardoor wel de financiële vrijheid heb om mijn ding te doen dan teken ik daarvoor.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
Alles. Door kunst begrijp ik mezelf, de mensen, het leven en het bestaan een beetje meer.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?
Ik zou (niet alleen in 2018 maar vooral de toekomst) willen werken met organisaties of mensen die zich inzetten voor positieve en duurzame verandering in de wereld. Als ik dan vervolgens iets kan bijdragen met mijn professie door een bepaalde boodschap te communiceren met mijn werk dan zou dat te gek zijn.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?
Te veel om op te noemen, mijn hoofd wil heel, heel veel alleen mijn lijf is daar wat minder blij mee dus ik zie 2018 meer als een jaar waar ik lekker een beetje klooi en nieuwe dingen laat ontstaan.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018?
Ik zou dolgraag een keer een filmproductie van Terence Malick willen bijwonen om te zien hoe hij te werk gaat in real life, dit omdat ik stiekem nog altijd eens een film, documentaire of clip zou willen regisseren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?
Ik werk momenteel aan nieuwe losse projecten en vind het altijd leuk om experimentjes en inspiratie van mijn proces op mijn Instagram te plaatsen dus daar kan je veel van me volgen als je zoekt op: @roosvandekieft verder ben ik actief op het instagram account @beeldspreken waar ik beelden combineer met stukjes tekst. Een vrij persoonlijk project wat ontstond na een periode van ziek zijn. Ik stel me er kwetsbaar op maar ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid en spreken vanuit het hart. Ik merk dat creatieve expressie me helpt in mijn herstel en hoop anderen daar mee te kunnen inspireren.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Vera Helleman, een zeer wijze vrouw die prachtig rake dingen zegt.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
www.roosvandekieft.com

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s