Passie Pensioneert Nooit voor Kitty Hartkamp

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Ik hou van harmonie. Daarin kom ik het beste tot mijn recht. Ik vind het dan ook geweldig dat in mijn werk de nadruk ligt op harmoniseren, in balans brengen. Ik zie wat dat met mensen (en dieren) doet en ben daar telkens weer diep van onder de indruk.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Het gevoel van verbinding met alles wat leeft. Het ervaren van overvloed en het vertrouwen hebben dat altijd alles komt op de juiste tijd en met een duidelijke reden. Dat ervaar ik als geluk. Wanneer de mensen waarmee ik samen ben dezelfde verbinding voelen en ook de overvloed ervaren, dan is dat ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst?

Voor mijn gevoel ben ik behoorlijk vrij van angst. Zo ervaar ik het op dit moment in ieder geval. Dat heeft ook te maken met mijn vertrouwen dat alles komt met een reden. Op momenten waarop het vertrouwen minder is, denk ik dat mijn grootste angst is dat mijn zoon iets overkomt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het contact met mensen vind ik geweldig. En het ervaren van een soort ‘magie’, wanneer met een eenvoudige aanraking een flink ongemak vermindert of verdwijnt. Dat ik mensen kan laten ervaren dat zij zichzelf op een heel eenvoudige manier in balans kunnen brengen en dus zelf hun ongemakken kunnen verminderen, vind ik fantastisch.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Mijn onvermogen om goed te multitasken. Ik zou best graag meerdere dingen tegelijk willen doen, of aan meer mensen tegelijk mijn aandacht willen geven. Vaak ben ik echter zo gefocust op 1 ding, dat de rest uit mijn gezichtsveld verdwijnt.

Aan de andere kant is die focus enorm fijn voor mijn praktijkwerk. Daarvoor is het juist weer een goede eigenschap.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn valkuil is dat ik soms denk dat iedereen echt zelf verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn eigen gezondheid. Dat is niet altijd zo. En dat is ook niet erg. Maar omdat ik zelf zo onder de indruk ben van de mogelijkheden van je eigen lichaam, ga ik er soms aan voorbij dat dit voor iedereen anders is.

Wanneer zou ik liegen?

Vroeger was ik ervan overtuigd dat ik altijd 100% eerlijk moest zijn. Daarmee heb ik mensen weleens –onbedoeld- gekwetst. Nu overweeg ik beter of 100% eerlijkheid belangrijk is. Wanneer het om essentiële zaken gaat weegt eerlijkheid zwaar. Bij kleinigheden minder.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik ben erg onder de indruk van Jed Schwarz, een Jin Shin Jyutsu® docent uit New York. Ik heb een 5-daagse cursus bij hem gevolgd. Hij heeft niet alleen heel veel kennis en ervaring, maar geeft je prachtige inzichten mee en is een heel prettig persoon. Hij had voor iedere cursist oprechte en persoonlijk aandacht.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

De bijzaken als administratie, btw-aangifte en dergelijke. Zo’n AVG-wet waarmee je ineens van alles moet. Blegh!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Niet op een specifieke tijd of plaats, maar wanneer mensen bijvoorbeeld na een workshop verbaasd zijn over de diepe impact van een supereenvoudige oefening. Dat moment dat er bij iemand een kwartje valt van “He, ik heb zelf heel veel invloed op een heel eenvoudige manier”. Geweldig!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik heb jarenlang (leuk) werk gedaan in loondienst en heb pas later mijn echte passie ontdekt. Ik ben nu in de 50 en sta voor mijn gevoel nog aan het begin van mijn mogelijkheden. Voor de grap zeg ik weleens dat ik pas echt begin op de leeftijd waarop anderen met pensioen gaan. Ik vind mijn werk geweldig en ben van plan zo lang mogelijk door te gaan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik loop altijd over van de ideeën. Ik heb er zoveel dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie en niet weet welke ik wel en welke ik niet concreet ga maken. Iets meer structuur zou fijn zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat vind ik lastig om te zeggen. Eigenlijk lever ik geen daadwerkelijke prestatie namelijk. Ik fungeer als doorgeefluik, het lichaam van de cliënt bepaalt uiteindelijk wat herstelt en wat niet. Het is wel mijn bijdrage om mensen bewust te maken van de mogelijkheden van hun lichaam. Ik denk dat dat mijn grootste prestatie is. Dat ik mede de eeuwenoude Japanse wijsheid van Jin Shin

Jyutsu® toegankelijk maak in deze tijd, op de Veluwe :-).

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik heb het ontzettend naar mijn zin waar ik nu leef en werk. Ik woon al jaren op de Veluwe, heb een praktijkruimte aan huis en voor 1 dag een ruimte in een prachtige villa tegenover Paleis Het Loo. Mooier kan eigenlijk niet. Het is nog wel een droom van mij om dit werk ook ooit nog eens te doen op Lesbos. Ik ben daar vorig jaar op vakantie geweest en voel me daar erg thuis. Wie weet.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Met bezitting bedoel je waarschijnlijk iets materieels? Want mensen en dieren kan ik niet echt als bezit beschouwen. In dat geval is het mijn telefoon. Daar zit mijn hele leven in.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik denk dat ik heel empathisch ben. Ik kan me – ondanks mijn valkuil – goed inleven in hoe mensen zich in verschillende omstandigheden voelen, en wat dat voor hen betekent. Ook als de situatie voor mijzelf onbekend is, kan ik me in veel gevallen goed voorstellen hoe het zou zijn.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Eerlijk gezegd krijg ik de beste ideeën alleen thuis, tijdens het douchen xD. Ideeën komen bij mij tijdens momenten waarop niets hoeft. Buitenshuis is die rust er niet.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Auberge Navet in Apeldoorn is een heerlijk restaurant voor lekker lang tafelen. Maar ik ga ook graag naar Het Nieuwe Jachthuis in Hoog Soeren. Uit eten gaan is een gezamenlijke hobby binnen ons gezin. We nemen daar regelmatig de tijd voor.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Het eerste boek dat ik zelf kocht was een boek over geneeskrachtige kruiden. Dat boek heeft wel iets in gang gezet. Ook ‘een ongewoon gesprek met God’ heeft mooie inzichten gegeven. Nu zijn de studieboeken van Jin Shin Jyutsu bijna dagelijkse kost. Die hebben me laten ‘thuiskomen’. Ze zijn heel dun, maar elke letter heeft een diepere betekenis.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

 

Ik geloof niet dat ik een favoriete schrijver heb. Een boek raakt me, of niet. De laatste jaren heb ik nauwelijks romans gelezen. Wel veel verschillende spirituele boeken. Het is pure magie en blijft boeien.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Gek is dat. Ik heb wel nummers, waarbij ik denk “dat is er een voor mijn laatste dag”. Maar een half jaar later is dat weer een ander nummer. Ik denk dat een dag ook te kort is om alle mooie muziek te beluisteren. Ik heb wel een gedicht voor mijn laatste dag. Dat staat vast. Het is van Mary Elizabeth Frye en gaat zo:

Do not stand at my grave and weep

I am not there. I do not sleep

I am a thousands winds that blow

I am the diamond glints on snow

I am the sunlight on ripened grain

I am the gentle autumn rain

When you awaken in the morning’s hush

I am the swift uplifting rush

Of quiet birds in circled flight

I am the soft stars that shine at night

Do not stand at my grave and cry

I am not there. I did not die.

Het raakt mij telkens weer. Adembenemend mooi.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Ik denk de grote man (ik weet zijn naam niet meer) die aan het eind van “One flew over the Cuckoo’s nest” het raam ingooit en de vrijheid tegemoet rent. Prachtig.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Je hoeft in mijn ogen geen heldendaad te verrichten om een held te zijn. Ik vind alle mensen die hun hart volgen helden. De 100-jarige oma uit India die volop vlogt. Fantastisch! In ieder mens zit een held. Dat kan in hele kleine dingen zitten.

Maar ik ben ook diep onder de indruk van de man die 5 verdiepingen hoog tegen een flat op klom om een kindje veilig terug te zetten op een balkon. Dat vind ik wel een echte heldendaad.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

A few good men. Die heb ik wel tig keer gezien en blijft boeien. Maar ook Shawshank Redemption vind ik geweldig en The sixth sense.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Wanneer je je zorgen maakt om je inkomen heeft dit in de meeste gevallen direct invloed op je creativiteit. Zodra je voor zekerheid kiest (of moet kiezen) gaat er een stukje vrijheid weg. Ik ben dan ook een voorstander van een basisinkomen voor iedereen. Volgens mij geeft dat mensen vleugels om te doen waar ze goed in zijn en waar ze blij van worden. En dat is goed voor de hele maatschappij.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Ik ben geen kunstkenner, maar kan wel ontzettend blij worden van mooie creaties. Of dat nu schilderijen, foto’s, beelden, of andere creaties zijn. Muziek en dans ook. Als het vanuit het hart komt, kan het mij raken, ontroeren en inspireren. Zelf schilder en schrijf ik graag. Dat is geen kunst, wel creatie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Eric! Hij steunt mij altijd. Ik kan alles met hem bespreken, hij denkt mee en is genuanceerd en respectvol naar iedereen. We denken over heel veel dingen hetzelfde. Ik krijg van hem alle ruimte om te doen wat ik wil. Heel fijn en waardevol.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Ik vind het heel prettig om dingen in mijn werk alleen te doen, zoals ik het graag wil. Anderzijds heb ik sinds kort een ontzettend leuke en inspirerende samenwerking met Karina de Jong, dierentolk. We vullen elkaar mooi aan en ik geniet enorm van het sparren en delen. Die samenwerking zet ik graag door!

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

2 projecten eigenlijk. Samen met Karina is het project PaardenWelzijnsVerslag tot stand gekomen. Dat is nog tamelijk pril en ik kijk ernaar uit om dat verder te ontwikkelen en vorm te geven.

Verder heb ik besloten dat ik heel graag Jin Shin Jyutsu wil doorgeven aan mensen die op enige manier met kanker te maken hebben. Ik ben workshops aan het voorbereiden voor mensen met kanker, maar ook voor hun familieleden en eventuele mantelzorgers. Ik ben ervan overtuigd dat Jin Shin Jyutsu voor hen een groot verschil kan maken in kwaliteit van leven en zie ernaar uit daar invulling aan te geven.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018

Nog niet in 2018, maar in 2019 dient zich waarschijnlijk de gelegenheid aan om de Japanse Jin Shin Jyutsu meester dr. Kato te ontmoeten. Dat lijkt me bijzonder!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Ik heb praktijkruimte in Uddel, waar ik woon, en in Apeldoorn.

En op mijn site is meer informatie te vinden: www.methartenhoofd.nl. Of op facebook: www.facebook.com/methartenhoofd

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Malti Lalwani. Zij beheert met veel enthousiasme en passie de facebookpagina ‘Sharing the gentle art of Jin Shin Jyutsu® Selfhelp.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via e-mail: methartenhoofd@icloud.com

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s