Passie Pensioneert Nooit voor Marina de Boer

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Wat is werk? De grootse passie in mijn leven is om overal iets moois van te maken, hoe klein ook.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is voor mij dat het goed gaat met iedereen van wie ik hou. Maar soms is ultiem geluk iets heel kleins, zoals een zin die van begin tot einde helemaal klopt of een glimlach van herkenning van een onbekende.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is de gedachte dat alles zomaar voorbij kan zijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Als ik voel dat wat ik doe een positieve invloed heeft op het leven van anderen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?dat ik mij alles erg aantrek

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik erg gevoelig ben voor de emoties van anderen en mij daar vaak verantwoordelijk voor voel.

Wanneer zou ik liegen? Als ik denk dat de waarheid op dat moment niet het belangrijkst is.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder mensen die altijd zichzelf kunnen zijn. Die zowel creatief als daadkrachtig zijn, idealistisch en praktisch, empathisch en zelfstandig.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik hou er niet van om mijn eigen werk te promoten.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik doe veel verschillende dingen maar ik voel mij het meest gelukkig, als alles als vanzelf gaat en ik voel dat wat ik doe rechtstreeks uit mijn hart komt zonder filter.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het idee van pensioen heb ik nooit begrepen. Misschien komt dat wel omdat ik mij niet kan voorstellen dat ik het lang vol zou houden om iets met heel veel tegenzin te doen. Als je iets met plezier doet blijf je er toch mee doorgaan zolang je gezond bent?

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou misschien iets pragmatischer moeten zijn, dat zou mijn zakelijke ontwikkeling ten goede komen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik mezelf meerdere malen opnieuw heb uitgevonden.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Spanje, waar we weer naartoe verhuizen in Oktober.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik ben erg gehecht aan dingen met emotionele waarde zoals een ketting die ik onlangs van mijn kinderen heb gekregen en een ring van mijn moeder. Daarnaast is ons huis in Spanje voor ons een zeer waardevol bezit omdat we er onze levensvisie in de praktijk kunnen brengen en hopen dit achter te kunnen laten voor onze kinderen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben drietalig opgeroeid in een internationale gemeenschap waar iedereen anders was en niets vreemd. Ik ben vaak verhuisd (tussen Nederland en Spanje) en heb geleerd me snel aan te passen aan nieuwe mensen en plekken. Ik voel me daardoor in alle omstandigheden en settings wel op mn gemak. Toch voel ik me vaak een buitenstaander en ben ik het liefst alleen met mijn gezin.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Als ik alleen ga wandelen met de hond of na mijn yoga beoefening.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Het liefst op het strand in Zahara de los Atunes in Spanje.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik lees heel veel en alles tegelijk afhankelijk van waar ik zin in heb op dat moment. The Reluctant Buddhist gaf mij een verfrissende kijk op praktisch boeddhisme. Big Magic van Elizabeth Gilbert is een steun voor iedereen die dingen maakt. David Whyte schrijft prachtige poëzie. Maar vraag het me morgen en dan geef ik een andere lijst 🙂

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik lees graag de journalistiek van De Correspondent. Heldere schrijfstijl zonder hypes met voldoende ruimte voor grijze gebieden. Ik schrijf zelf dus lees veel om mijn eigen schrijfstijl te ontwikkelen. Wie dat zijn ligt aan het thema of de stijl waar ik op dat moment mee bezig ben.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Mijn favoriete lijst op Spotify.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Iedereen die onder moeilijke omstandigheden het toch voor elkaar krijgt om iedere dag positief op te staan en het beste van zichzelf geeft.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Little Miss Sunshine, maar dat kan ook liggen aan de bijzondere herinneringen die we als gezin hebben aan die avond van dat bioscoop bezoekje.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat zegt mij dat je de ruimte hebt om datgene te maken/doen dat voor jou belangrijk is zonder je te laten beperken tot datgene dat gewoon de rekeningen betaalt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Wat is kunst? Voor mij is kunst alles dat gemaakt wordt zonder direct een praktisch doel te hebben. Dat is belangrijk voor iedereen omdat we in een tijd lijken te leven waarin alles pas waarde heeft als het veel geld kost.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn moeder 🙂

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met iedereen die met dezelfde visie en passie doet wat wij doen.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Naar de voorbereidingen voor ons project Back to La Tierra (http://www.backtolatierra.com) waar we vanaf April 2019 onze eerste gasten zullen ontvangen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Ik zou meer mensen willen ontmoeten die ook nooit met pensioen willen 🙂

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? http://www.marinadeboer.com http://www.backtolatierra.com

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Debbie Koning (http://www.kohesie.com/contact/)

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mijn sites http://www.marinadeboer.com http://www.backtolatierra.com (of via de social media links op die sites)

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s