Passie Pensioneert Nooit voor Nynke Rinzema

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? 

Mijn werk gaat helemaal over het ‘aan’raken van dat wat iemand beweegt of roert. Ik noem het de soul touch. Ik raak niet fysiek iemand aan maar doe dat in een gesprek, met woorden dus. Wanneer we geraakt worden in wat ons echt beweegt, is dat altijd even alsof de tijd lijkt stil te staan. Of een moment waarop álles klopt en volkomen helder is. Die momenten helpen te laten ontstaan, dat is mijn passie. Want dan openen mensen zich en raken hun zieleroerselen. Die verbinding van ziel tot ziel, daar word ik heel erg gelukkig van. Ik hoop dat het woord ziel hier niet afschrikt. Voor mij dekt het helemaal de lading: een vorm van contact die puur is, licht en zonder oordeel en die iets in beweging zet over en weer.
Overigens doe ik dat niet perse alleen in mijn werk. Ik vind het überhaupt fijn om op die manier in gesprek te zijn met mensen. Wat me niet altijd lukt hoor

Wat is mijn idee van ultiem geluk? 

Eigenlijk is dat hetzelfde als hierboven staat. Maar daar kan ik nog wel wat aan toevoegen, zoals gezond eten omdat ik voel dat mijn lichaam daar zo goed op reageert en dan zoveel meer voor me doet. Of naar muziek luisteren die mijn ziel raakt. Het zijn vaak live concerten die dat voor me doen. In de natuur zijn, werkt voor mij ook gelukkig-makend. En er is vast meer.

Wat is mijn grootste angst? 

Mijn grootste angst is ‘er niet mogen zijn’ omdat… Tja, waarom eigenlijk? Omdat het gewoon simpelweg beter is als ik er niet ben, denk ik wanneer ik zo’n angstig moment heb.

Waar houd ik het meest van, aan mijn werk?  

Ik houd het meeste van de intimiteit van de soul touch. Ik vind het samen aanraken van wie iemand werkelijk is, een heel intiem moment. Niet iets dat anderen niet mogen zien, dat mag juist wél. Intiem heeft in dit verband voor mij vooral te maken met waarachtig, echt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? 

Mijn minst aantrekkelijke eigenschappen (het zijn er twee), komen voort uit mijn grootste angst. Wanneer ik daar inzit, ga ik me óf onderwerpen en verlies mezelf. Óf ik maak mezelf groter dan de ander en ga dominant doen. Hmm, allebei niet fijn. Noch voor mezelf, noch voor de ander. Maar wel leerzaam. Zoals alle contrast-rijke dingen in het leven volgens mij.

Wat is mijn grootste valkuil? 

Mijn grootste valkuil is in mijn angst zitten en dat gevoel wegduwen zodat ik me niet meer zo bewust ben dat ik onaardige dingen doe. Wanneer ik in zo’n angst-moment meer luister naar mijn gevoel, door dit te erkennen, dan kan ik bijsturen. Niet om dé gewenste uitkomst af te dwingen, maar om mezelf te laten ervaren dat mijn angst niet reeël is.

Wanneer zou ik liegen? 

Ik lieg bijna niet meer. Het is voor mij een proces geweest om de waarheid of de echtheid in het moment er gewoon te laten zijn. Dit vind ik vaak wel spannend of zelfs eng maar niet meer iets om te ontwijken. Sterker nog: het levert veel openheid op en ruimte. Maar mijn vraag is tegelijk: wat is liegen? Is positief affirmeren of op social media iets heel positiefs posten, liegen wanneer je je klote voelt? En ‘de leugentjes om bestwil’?

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? 

Er komt niet meteen iemand boven. Ik vond Peter Delahay, een astroloog, geweldig. Hij is helaas overleden. Oh ja, mijn ‘collega’ Petra met haar fijngevoeligheid en zuiverheid, bewonder ik absoluut. En er zijn er vast meer. De meest eigen, zuivere zielen zijn degenen die ik het meeste bewonder.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? 

Alles wat routine wordt, denk ik. Ook administratie en social media, zijn niet mijn favoriete bezigheden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik merk door deze vragen dat de plek voor mij niet zo’n voorwaarde is. Ik ben gewoon gelukkig in mijn werk in dat intieme soul touch contact waardoor iemand thuiskomt, zichzelf omarmt en helemaal helder is in wat hij of zij wil. Dat beroert me, ontroert me, raakt me. Dat kan overal zijn en op de meest onverwachte momenten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Dit zegt me dat pensioneren een beetje achterhaald is zodra de wereld meer in het teken gaat staan van passie of het Engelse ‘bliss’. Nu we in die overgang zitten van ‘van buiten naar binnen leven’ naar ‘van binnen naar buiten leven’, zijn we dit ook aan het merken. Waarden zijn aan het verschuiven. Het ‘pensioen-idee’ is aan het verschuiven. Wie weet waar we uitkomen met z’n allen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? 

Ik wil niet echt iets veranderen aan mezelf. Ik verander al continu en daar ben ik heel blij mee. Het voortdurende ontwikkelproces, maakt me heel gelukkig. Ik heb zeker hele ongelukkige fases gekend en het is zo heerlijk om te ervaren dat ze weer overgaan in fases zoals nu, waarin ik me blij voel en licht. Wel zie ik bij mijn oude ouders welke impact écht oud worden op hen heeft. Dan wens ik dat mijn gevoel van lichtheid en blijdschap níet meer verandert.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? 

Mijn grootste professionele prestatie is dat ik doe wie ik ben. Én dat ik niet stop met het ontdekken wie ik nog meer ben en wat ik daarmee kan bieden.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  

Volgens mij vind ik het fijn om wat vaker in Italië te zitten en daar ook te kunnen werken. Ik voel me daar vaak erg thuis. Amsterdam, mijn woonplaats vind ik ook fijn. Én regelmatig reizen om tijdelijk ergens anders te wonen en werken, bijvoorbeeld

voor een maand, lijkt me heerlijk. Canada, Australië, het westen van de VS maar vooral ook Europa spreken me aan.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting?
Het eerste wat opkomt is: mijn gezondheid, omdat ik lange tijd fysiek niet heel veel kon. Maar wat betreft bezit als in spullen… dan vermoed ik toch zoiets als communicatiemiddelen van nu: mijn laptop en mobiel.


Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Volgens mij is dit een ex-aequo: mijn wijsheid en invoelendheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? 

In een van mijn favoriete koffietentjes, zoals Back to Black.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? 

Zoals hierboven dus maar als het gaat om meer dan koffie, dan ga ik voor een plek met biologische dingen, waar gluten- en suikervrij op het menu staan en mensen de meest fantastische dingen doen met gezonde voeding. Een trendy plek en goede wijnen zijn niet meer belangrijk voor me: ik verdraag geen alcohol meer en hoef niet meer hip te zijn

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? 

Ah, dat begon eind jaren ’90 met de 7 habits van Covey. Ook ‘Een ongewoon gesprek met God’ van Neal Donald Walsch kwam toen bij me. En Jaworski’s Synchronicity en Flow van Csikszentmihalyi zijn belangrijk voor me geweest. Het betekende voor mij de shift naar: de wereld zit inderdaad echt heel anders in elkaar dan we denken. Ergens voelde ik dat altijd wel. Dus die herkenning vond ik toen heerlijk. Nu lees ik: In harmonie met het oneindige, uit 1942, van Ralph Waldo Trine, wat mijn moeder kreeg vanuit het Jappenkamp. Heel bijzonder hoe tijdloos dezelfde boodschap is.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 

Geen enkel idee. Ik verander regelmatig van favoriete muziek. Ik ga het wel ontdekken die dag. Misschien vind ik de stilte wel het allerfijnste wanneer ik bijna ga.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Haha, hoe ‘real’ is dat, zou je je kunnen vragen. Wie zijn we werkelijk als mens? Bruce Springsteen is mijn held. Ik vind zijn tocht door het leven heel bijzonder en dat intrigeert en fascineert me enorm.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  

Het eerste dat opkomt is ‘La meglio Gioventù, een, ik geloof, 6u durende Italiaanse film. Ik heb ‘m twee keer gezien en vond het fantastisch. Maar geen idee hoor, of dat nog geldt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dit roept bij mij een spanningsveld op omdat ik vind dat ze niet bij elkaar horen. Vrijheid om te creëren hebben we altijd. Sterker nog, we doen niets anders. Financiën zijn onderdeel van die creatie, geen voorwaarde ervoor.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? 

Kunst is volgens mij multi-interpretabel. Wat is kunst? Voor mij is dat alles waar een ziel inzit. Of dat nou eten bereiden of schilderen is, ik vind het kunst. En ik denk dat het niet uit ons leven te bannen is. Het gaat nooit verdwijnen, ook al legt een overheid kunst en cultuur aan banden. Volgens mij gaat het dan ‘ondergronds’ gewoon door en komt het sterker terug dan ervoor.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? 

Ik zou met Bruce en Patti wel een nummer willen zingen gedurende Bruce zijn, nog het hele jaar durende, show op Broadway.
Wat betreft mijn soul touch werk, zou ik het niet weten. Er komen vast weer mooie mensen op mijn pad, zoals altijd.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

Ook daarvan heb ik geen idee. Ik kijk uit naar het stap voor stap meemaken van alles wat zich nu aan het ontvouwen is. Er verandert zoveel in mijn leven op dit moment. Ik vind het heel magisch en kan er veel meer van genieten dan vroeger.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 

Ik wil graag een keer naar een bijeenkomst met Lee Caroll die Kryon channelt. Ook wil ik Gregg Braden wel life zien met Bruce Lipton en Joe Dispenza. En er zijn vast veel meer mensen, die me alleen nu even niet te binnen schieten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Je bent altijd welkom, mocht je dat zo voelen, voor een Losmaaksessie, een soul touchend gesprek dus. Mijn motto is: ‘Laat je raken, want wat je raakt, verheldert’. Dus als je vastloopt in je gedachten of dilemma’s, ze wilt doorbreken en helderheid wilt over je volgende stappen, voel je vrij om je aan te melden op www.soultouching.nu/gratis (live is 15,-/20m).

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? 

Petra van der Gulik, Ilse de Boer, Robert Zwier, Alexandra Penrhyn Lowe, allen uit Amsterdam

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via 06-21255184 of info@soultouching.nu

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s