Passie Pensioneert Nooit voor Bonny Pilouw

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie in mijn werk is dat ik mensen op weg kan helpen, en hun weer iets terug kan geven wat ze meestal lang geleden kwijt zijn geraakt. Als ik de twinkeling in hun ogen zie terug komen en ze weer in zichzelf durven geloven. Dan ben ik zoo dankbaar dat ik mee heb mogen helpen op deze reis. Dat geeft mij zoveel genoegdoening en energie. Daar word ik echt heel blij van.

Hoe meer ik met mensen werk hoe gelukkiger ik word, ik ben een healer en mijn idee van ultiem geluk is het vredige en rustige gevoel van binnen. De dankbaarheid voor alles in je leven en en een bewustzijn van wat je weet en kan. En dat ik dat ook aan anderen mee kan geven.En het mooie is dat ik van iedere cliënt zelf ook een hoop leer en bij elke behandeling die ik geef ik mezelf ook help. De energie heelt mij ook tegelijkertijd. Daar hou ik van.

Dat houdt mij ook dicht bij mezelf, en ik denk dat ook mijn grootste angst is om mezelf te verliezen en te vergeten wat ik weet. Ik denk dat ik me daar ook voor moet behoeden dat dat niet mijn grootste valkuil word en de angst overneemt. Maar tegelijkertijd denk ik dat ik al zoveel heb overwonnen dat ik er zeker van ben dat wat komen gaat alleen maar een bijdrage gaat zijn aan mij als persoon.

Je vraagt wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Hmm ik denk voor de mensen om mij heen dat ik niet meteen terug app haha en ik wil altijd teveel doen in een te korte tijd. Dat maakt mijn werk in mijn praktijk zo fijn. Een behandeling kun je niet afraggelen of haasten. Nee je moet er de tijd voor nemen en dat brengt rust met zich mee.

Wanneer ik zou liegen? Uhm ja om onder een boete uit te komen of als ik een leven ermee red ja dan zou ik zeker weten liegen, of het me lukt weet ik niet want mijn hoofd word meestal zo rood dat mijn briljante verhaal er niet bij helpt. The body never lies. Dat is echt een van de grootste lessen die ik voor mezelf heb geleerd.

Ik heb vele voorbeelden voor mij in mijn werk en twee daarvan zijn Dr Dain Heer en Gary Douglas van Access Consiousness. En Rattan d Singh. Geweldige meesters in hun vak en zo gewaar van alles om hun heen. Vooral door de classes van Access Consiousness heb ik het lef gehad om een ruimte te huren als mijn eigen praktijk. De dag dat ik dat contract tekende was toch wel een hoogtepunt. En elke keer dat ik een behandeling mag geven  ben ik blij. En het geven van mijn eerste class, dat was zoo bijzonder.

Het minst leuke voor mij van het hebben van een eigen praktijk is de boekhouding. Dat vind ik saai en stel ik het vaakst uit tot het laatst.

Passie Pensioneert Nooit, Mooie titel voor een mooi blog, Eigenlijk zeggen deze drie woorden alles. Ik zal altijd bezig blijven en het gevoel verdwijnt niet. Ik zou dit altijd willen blijven doen.

Wat ik aan mezelf zou willen veranderen? Das een goeie, ja s’morgens als ik de spiegel kijk denk ik laat de botox maar komen haha maar dat ebt weer snel weg. Ik zou wel iets meer lef willen hebben om wat zichtbaarder te worden.

Mijn grootste professionele prestatie tot nu toe is mijn praktijk en het geven van mijn eigen classes en eigenlijk elke cliënt die een beter gevoel krijgt over zichzelf vind ik een grote prestatie.

Waar ik het liefste zou werken? Nou op dit moment zit ik goed, ik heb een mooie ruimte en er is nog veel meer te doen in het pand. Regelmatig open dagen en gratis parkeren. Het voelt nu heel goed, maar ik weet natuurlijk niet wat de toekomst brengt.

Mijn meest waardevolle bezitting? Behalve mijn kinderen is dat mijn kennis en ervaring en mijn praktijk. De dingen die ik geleerd heb en dat ik dat aan anderen kan leren daar hecht ik de meeste waarde aan. Ik heb geleerd dat spullen vervangbaar zijn en ik steeds beter dingen kan loslaten in tegenstelling tot vroeger, toen bewaarde ik alles.

Mijn meest markante karakteristiek? Vind ik een moeilijke vraag want voor mezelf vind ik de dingen die ik doe de normaalste zaak van de wereld maar ik denk voor anderen is dat ik mezelf durf te zijn qua kleding, als ik in een onesy in de trein wil zitten dan doe ik dat en als ik een jurk zie vol gebakjes dan trek ik die aan. Gewoon omdat ik dat leuk vind.

Mijn beste ideeën krijg ik vroeg in de ochtend of diep in de nacht. Het maakt meestal niet waar ik ben, ik hoef er niet perse buiten voor te zijn. Ik heb wel altijd iets bij me om te schrijven bij me want je weet maar nooit. Ik vind het wel heerlijk om buiten te zitten schrijven, het liefst in het bos. In mijn stad heb je veel

Mijn heldin in real life was mijn moeder, Zij heeft mij altijd mezelf laten zijn, hoe gek ze het zelf ook vond. Nooit zei ze zou je dat wel aan doen of zou je dat wel doen. Ze heeft me altijd gesteund. Mede door haar ben ik wie ik ben. En Iris Apfel is ook echt een voorbeeld en inspiratie. Door haar durf ik ook echt mezelf te zijn, ze heeft een heel eigen stijl en schaamt zich daar absoluut niet voor en is mede daardoor een echt succes geworden. En Nelson Mandela een man die velen in hun hart geraakt heeft, zijn eeuwige glimlach en zijn vastberadenheid om de wereld een stukje beter te maken. Wauw wat een man.

Welke film zou ik jou aanbevelen? Nou de films die zelf echt mooi vind zijn Dances with wolves, met Kevin Kostner en Gorillas in the mist met Sigourney Weaver. Mondigliani is ook een mooie film en de film chocolate met Johnny Depp.

Wat zegt de uitspraak ‘De financiële vrijheid om te creëren’ mij? Ik vind het een beetje dubbel want om iets te creëren heb je niet altijd geld nodig maar als je iets groots wilt creëren is het wel handig als je de financiële vrijheid hebt om te beginnen zonder dat er geld voor terug komt. Je hebt dan iets meer zekerheid. Maar ik heb ervaren dat wanneer ik mijn zinnen op iets heb gezet ik het ook voor elkaar krijg niet wetende hoe ik het eigenlijk voor heb gekregen en ik daar ook niet meer over nadenk over het hoe maar heel blij ben dat ik het voor elkaar kreeg.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik hou van kunst en ik probeer zelf ook van alles uit. Ik ben geen van Gogh maar ik geniet er wel van om creatief bezig te zijn. Ik en mijn dochter hebben beide een museum jaarkaart. Ik vind het belangrijk omdat je door kunst vaak kan leren begrijpen hoe het was. Een visie of ervaring vereeuwigd. En in mijn werk maak ik ook gebruik van creatieve therapie. In een tekening of schilderij kun je vaak veel aflezen en ik merk dat mensen zich vaak beter kunnen uiten zonder zich te schamen. En in een tekening kun je zien wat ze niet vertellen.

Mijn grootste fan en partner in crime is mijn dochter, ik neem haar overal mee naartoe en als ik studeer of mijn administratie doe, zit ze te tekenen of ze rent door het gebouw. We gaan samen naar musea en struinen over de rommelmarkt. Af en toe nemen we een hotelletje zodat we veel kunnen zien. En ik moet zeggen voor een vijfjarige heeft ze al heel wat gezien en gelukkig voor mij vind ze het ook heel leuk.

Met wie zou ik in 2018 willen werken? Op dit moment zou ik graag samen met Dr Dain Heer een class willen faciliteren. Of met Simone Milasas, haar kijk op zaken doen vind ik geweldig.

Naar welk project in 2018 kijk ik uit? Ik ben net begonnen met een behandeltraject van 12 weken. In deze 12 weken ga ik met de cliënten werken met de tools van Access Consiousness en creatieve therapie en meditatie. Na die 12 weken gaan we samen kijken hoever we gekomen zijn. Dat zelfde traject van 12 weken ga ik met andere cliënten doen maar dan met Reiki en Aura en Chakra healing en creatieve therapie en meditatie. Daarbij word ook na 12 weken gekeken hoever we gekomen zijn. Ik zal in 2019 hier ook nog mee bezig zijn want ik wil minimaal 40 mensen behandelen. Maar uiteindelijk hoop ik een mooi onderzoeksrapport te kunnen schrijven.

Welke mensen zou ik in 2018 nog graag willen ontmoeten in mijn professie? Pfoe das is weer zo’n goeie, ja zoveel. Binnen Access Consiousness zijn er een hoop facilitators die ik wel een keer zou willen ontmoeten omdat ze een bijdrage kunnen zijn en ook zou ik wel Ogyen Trinley Dorje willen ontmoeten. De 17e Karmapa. Hij is het hoofd van de 900 jaar oude Karma Kahyu school binnen het Tibetaans boeddhisme.

Waar kun je mij ontmoeten en kennis maken met mijn werk? Mijn praktijk is in Heerlen, Kloosterweg 1. In het gebouw van Carbon6 (oude cbs gebouw). Op 2 September 2018 is er open dag. Dan kun je gewoon binnen wandelen voor meer info en/of een sessie.

Wie zou ik graag uitgenodigd zien om haar passie pensioneert nooit verhaal te
vertellen? Maria Stams, een kunstenares uit kerkrade

Natuurlijk heb ik ook een website http://www.bonnypilouw.com of je stuurt een mailtje naar
accesswithbonny@gmail.com

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s