Passie Pensioneert Nooit voor Marjolein Kret

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie in mijn werk is dat ik mensen weer in hun kracht zie komen, weer van zichzelf gaan houden. Uit een heel diep dal kruipen doordat ze veel te lang door zijn gegaan met het leven te leiden van iemand anders. Hoog sensitief zijn en helemaal niet weten hoe je daar mee om moet gaan, en daar dus alleen maar last van hebben. Ik zet ze in hun eigen kracht waardoor het hoog sensitief zijn een voordeel wordt en ze het als gave gaan beschouwen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het ultieme geluk heb ik sinds april 2017 gevonden. Ik heb de laatste 6 jaar in een liefdeloze relatie gezeten. Nadat mijn ex en ik besloten om uit elkaar te gaan heb ik nu de liefde gevonden, ook de liefde voor mezelf, die was ik al heel lang kwijt. In het begin was het heel angstig om zoveel liefde te ontvangen. Maar ik geniet er nu elk moment van.

Wat is mijn grootste angst? In het verleden durfde ik nooit op mijn gevoel te vertrouwen en had toen heel veel angsten. Tegenwoordig heb ik geleerd dat ik op mijn gevoel mag vertrouwen. Ik heb in 2015 een burn out gehad en in die tijd heb ik erg veel over mezelf geleerd. Doordat ik nu wel op mijn gevoel durf te vertrouwen weet ik dat alles goed komt en heb ik geen angsten meer. Ik heb dus op dit moment geen grootste angst.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Waar ik het meest van houd in mijn werk is het 1 op 1 contact met mensen. Ik vind het heerlijk om naar hun verhaal te luisteren en ze door middel van mijn vraagstelling zelf het antwoord te laten vinden op de problemen die zijn ontstaan. Dat inzicht kan soms pijnlijk zijn voor ze, maar het resultaat is dat ze zichzelf weer gaan liefhebben en anders met problemen en situaties leren omgaan.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Op dit moment mijn stemmingswisselingen. Ik ben dit jaar 50 geworden en ben met de overgang bezig. Ik vind het zelf ook erg vervelend maar hoort bij mijn leeftijd. Gelukkig merken mijn klanten daar niks van, alleen mijn vriend is af en toe de dupe.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik moeilijk nee kan zeggen. Daardoor soms nog steeds dingen doe die ik eigenlijk niet zou willen doen.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen als ik zei dat ik mijn kinderen niet mis. Sinds mijn scheiding wonen mijn kinderen bij hun vader. Zij hebben daar zelf voor gekozen. Ze zijn blijven wonen in het huis waar ik ook woonde en in die omgeving hebben ze alles, hun vrienden, sport en school. Ik woon nu met mijn vriend 60 km verderop. Ze komen regelmatig langs bij ons en weten dat ze welkom zijn om bij ons te komen wonen. Maar van dagelijks zorgen voor mijn kinderen naar af en toe zien, dat valt me soms erg zwaar.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder mensen die uit een heel diep dal naar boven weten te kruipen. Sommige mensen die ik begeleid zijn echt alles kwijt. Zitten diep in de schulden en weten toch weer op te krabbelen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik vind het heel lastig om mezelf te verkopen om nieuwe klanten binnen te krijgen. Ik woon sinds 2 oktober 2017 in Spijkenisse en ben mijn praktijk opnieuw aan het opstarten. Daar gaat veel energie en geduld in zitten. Dat geduld hebben vind ik lastig. Ik wil gewoon zoveel mogelijk mensen zich weer lekker in hun vel laten voelen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben het gelukkigst als ik in mijn praktijkruimte bezig ben met klanten. Door het 1 op 1 begeleiden bouw je een band op. Ik heb nog steeds contact met mijn cliënten hou ze in de gaten of het goed blijft gaan en ben oprecht geïnteresseerd in ze. Hierdoor is ook een leuke vriendschap ontstaan.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Mijn Passie voelt niet als werken. Ik doe het met heel mijn hart en met heel veel liefde. Ik kan gelukkig het gesprek wel van me afzetten en dat is nodig want sommige gesprekken zijn erg heftig. Het helpen van anderen zal nooit pensioneren want dat is wie ik ben.


Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou best wat meer zelfvertrouwen willen hebben en die stemmingswisselingen kwijt zijn. Het is voor mezelf ook erg verwarrend als ik me ineens heel naar voel.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik mocht iemand begeleiden die het leven niet meer zag zitten. Hij is nu weer op de goede weg en ziet het leven weer positiever in. Het waren emotioneel heftige gesprekken voor hem en die gesprekken gaven hem veel inzichten. Hierdoor ging hij weer van zichzelf houden en was het voor hem de moeite waard toch door te gaan met leven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Het liefst zou ik in een zonnig land wonen. Het land maakt mij niet zoveel uit. Wel hebben mijn vriend en ik een droom om een huis in Spanje te kopen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Het is geen bezitting want het is geen materiaal, maar voor mij zijn mijn kinderen het meest waardevol.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben van nature een rustig persoon en straal heel veel rust uit. Ik hoor vaak dat mensen rustig van mij worden. Zelfs als ik zenuwachtig ben straal ik nog rust uit, terwijl er van binnen een hoop onrust kan zijn.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik krijg de beste ideeën toevallig op mijn pad. Lees ineens een artikel of een advertentie. Voor mij zijn het signalen die mij verder helpen om de juiste keuzes te maken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Wij wonen in Spijkenisse en hebben op loopafstand De Oude Maas zitten, een Japans restaurant. Wij gaan daar regelmatig eten. Je hebt uitzicht op de Maas. De pruimenwijn is daar erg lekker.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De vierde dimensie, toeval bestaat niet van Hans Peter Roel. Door het lezen van dit boek heb ik geleerd meer op de signalen en mijn intuïtie te vertrouwen. Dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en dat min of meer ook kunt beïnvloeden. Als je de signalen ziet en er iets mee doet is het allemaal een stuk makkelijker om je keuzes te maken.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik heb verschillende favoriete schrijvers. Als ik op vakantie ben lees ik vooral literaire thrillers. Voor mijn werk lees ik spirituele boeken zoals hierboven staat.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik hou van heel veel soorten muziek. Als ik mee kan zingen dan word ik blij. Het zou dus een mengeling van verschillende muziek soorten worden.

Wie is mijn held of heldin in fictie? In fictie zijn dat een aantal personages uit de serie Vikings. Sterke zelfstandige vrouwen die niet over zich heen laten lopen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? In real life mijn 3 kinderen. Ze hebben het zwaar gehad na de scheiding doordat ze mij zo weinig zien. Maar ik heb ze zien veranderen en volwassener zien worden. Ze zijn veel zelfstandiger en wijzer geworden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Dream Girls. Een film over 3 donkere vrouwen die zich staande moeten zien te houden in een mannen wereld. Ze gaan voor hun passie, zingen.


Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik heb op dit moment die financiële vrijheid. Mijn ex heeft mij goed “achter gelaten”. Hierdoor kan ik een nieuwe start maken en mijn bedrijf weer gaan neer zetten.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is voor mij creatief bezig zijn. Ik hou ervan om mijn fantasie erin kwijt te kunnen. Vanaf oktober ga ik hier in Spijkenisse bij de Vrije Universiteit workshops geven. Een workshop om een Vision Board (Mood Board) te maken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vriend Erik. Hij helpt me als ik het even zelf niet meer weet. Doordat ik alleen werk heb ik dat advies van hem soms nodig. Hij steunt me en gelooft in me.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou graag met bedrijven gaan samen werken om het ziekteverzuim naar beneden te krijgen. Door de behandelingen die ik geef zijn mensen weer snel beter en kunnen ze weer aan het werk.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik kijk uit naar de workshops die ik ga geven en er zijn plannen om nog een online cursus te gaan maken.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Ik zou graag in contact komen met grote bedrijven om als coach te gaan samen werken om het ziekteverzuim naar beneden te krijgen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Vanaf oktober 2018 geef ik workshops bij de Vrije Universiteit hier in Spijkenisse.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ik zou graag John den Breejen uitnodigen. Hij kan met veel passie over zijn werk als begrafenis ondernemer vertellen.

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s