Passie Pensioneert Nooit voor Naomi Patijn

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mensen vanuit mijn kennis, kunde en opgedane ervaring verder helpen en de brug tussen de reguliere- en alternatieve geneeskunde verder versterken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Kunnen leven vanuit en met je hart! Je omringd weten door mensen die je zien, waarderen en respecteren in wie je bent en wat je doet en je inspireren / voeden en motiveren om het beste uit jezelf naar boven te halen. Verder een goede gezondheid, een fijne, rustige plek om te wonen en voldoende ( financiele ) middelen om zonder zorgen te kunnen leven, je verder te kunnen ontwikkelen en de nodige ontspanning te kunnen ervaren.

Wat is mijn grootste angst?

Dat ik op een dag niet meer van mijn werk zal kunnen leven; mijn bedrijf niet meer voldoende levensvatbaar is en ik een andere koers zal moeten gaan varen, hoewel ik mij daar op dit moment niets bij kan voorstellen en daar ook geen enkele reden toe bestaat.

Waar houd ik het meeste van aan mijn werk?

Het contact van mens tot mens en het maatwerk dat ik kan bieden: ieder mens en iedere klacht of ieder ziektebeeld is uniek en vraagt dus om een andere aanpak. Samen opweg gaan en zoeken naar een oplossing, goed luisteren, open blijven staan en je soms laten verrassen, dan kunnen de mooiste dingen ontstaan!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Als mensen mij diep raken en / of onterecht iets in de schoenen schuiven kan ik ongenadeloos hard en arrogant ( vanuit onzekerheid ) zijn en boos worden, dit speelt echter meer in mijn privéleven en zakelijk kan ik dit makkelijker hanteren.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn perfectionisme ( al dan niet voortkomend vanuit onzekerheid ) kan mij soms de das om doen, genoeg is soms genoeg en je kunt niet alles, al zou ik dat graag willen 😉

Wanneer zou ik liegen?

Professioneel nooit, ik vind liegen een zwaktebod en verantwoordelijkheid afschuiven. Ik ben liever eerlijk naar mensen, hoe hard en moeilijk soms ook, want doe je dat niet, dan krijg je het uiteindelijk vroeg of laat keihard terug in de energie en zeker in het werk dat ik doe is integriteit heel erg belangrijk.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Lastige vraag, er is eigenlijk niemand binnen mijn vakgebied die ik echt bewonder. Ik heb bij verschillende artsen / therapeuten een kijkje in de keuken mogen en nemen en kunnen ervaren als client hoe hun werkwijze is. Van ieder van hen heb ik wel positieve dingen meegepikt, maar ook dingen gezien die ik anders zou doen of waar ik mij absoluut niet in zou kunnen vinden, op deze manier heb ik een eigen visie en behandelstrategie kunnen ontwikkelen. Iemand die ik echt bewonder is er wat mij betreft dus niet.

Waar houd ik het minst van in mijn werk?

Het hele administratieve stuk heb ik een hekel aan en besteed ik dan ook hoofdzakelijk uit, ik doe liever waar ik goed in ben en waar mijn hart ligt. Verder heb ik moeite met mensen die mijn vertrouwen beschamen: afspraken niet nakomen, betalingen nalaten, mij onterecht iets in de schoenen schuiven of zeer sceptisch en niet open zijn ten aanzien van mij / mijn professie en waar ik dus loze energie in moet stoppen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig in mijn werk?

Dat is hier in mijn praktijk aan huis en niet één moment geweest. Ik ben het meest gelukkig wanneer ik mensen die al jaren op zoek zijn naar een oorzaak voor hun klachten weer een aanknoping kan geven en / of succesvol van hun klachten kan helpen verlossen en dat gebeurt met grote regelmaat. De opluchting die je in eerste instantie ziet bij mensen en vervolgens de verbetering in hun klachtenbeeld en uiteindelijke genezing ervan, is onbetaalbaar! Mensen gaan hier vaak als een heel ander mens de deur uit en hebben hun zelfvertrouwen veelal weer ( grotendeels ) hervonden!

Wat zegt de uitspraak “Passie Pensioneert Nooit” mij?

Iets doen wat je vanuit – en met je hart doet; je vervulling geeft, is niet aan leeftijd gekoppeld, tijdloos en altijd vindbaar, in wat voor vorm dan ook, als je er maar voor open staat en durft te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden!

Wat zou ik aan mijzelf willen veranderen?

Minder onzeker soms. Ik weet heel goed wie ik ben, waar ik sta, wat ik kan en wat ik wil en kan mij desondanks soms toch erg laten beinvloeden door anderen hierin, dat is door mijn historie zo gegroeid en daar werk ik aan.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Lastige vraag wederom en vind het woord prestatie hier niet op zijn plek, want het impliceert dat mij eer toekomt en zoals eerder genoemd is het vinden van een oorzaak voor – en het aanpakken van een klacht of ziektebeeld iets dat ik samen doe met de persoon die hier aanklopt met een hulpvraag. Daarnaast beschik ik over een prachtig systeem ( Bicom bioresonantie ), dat heel veel inzicht kan verschaffen. Alleen de combinatie van het systeem, mijn kennis, kunde en ervaring en de persoon die hier komt met de hulpvraag, maakt dat tot een succesvolle “prestatie” kan worden gekomen!

Er zijn overigens weer vele voorbeelden waar ik blij en dankbaar voor ben, dat ik een stukje heb mogen adviseren en faciliteren.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

In een fijn en vrijstaand huis(je), waar rust heerst en omgeven door de natuur. Denk aan b.v. Zuid-Limburg of een Waddeneiland.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Als het gaat om “levend materiaal” mijn twee katten: Fien en Fay en als het gaat om materie mijn Bicom bioresonantieapparaat.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn soms foute humor, humor relativeert en zou niet weten waar ik zonder zou zijn en verder ben ik stronteigenwijs

Wat is de plek waar ik de beste ideeen krijg buitenshuis, in mijn stad?

In de natuur, de Genneperparken b.v.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

The Happiness Café voor ontbijt, lunch en koffie / thee en de Karseboom voor diner.

Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe?

Ik lees vooral vakliteratuur of om te genieten en mij even onder te dompelen in een andere wereld. Er is geen boek wat mijn leven echt opvallend heeft beinvloed, maar heb het “Dagboek van Anne Frank” als kind stuk gelezen en werd als klein meisje al gegrepen door haar rijke binnenwereld, wijsheid en overlevingskracht. Ik heb mij altijd met haar vereenzelvigd, voelde op een bepaalde manier herkenning en putte kracht uit haar verhaal: hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn, geef nooit en maak er het beste van; roei met de riemen die je hebt!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Anne Frank, Hella Haasse, Isabel Allende, Shifra Horn, Chaim Potok en Paulo Coelho.

“You Only Die Once” Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Mozart en geen directe voorkeur voor een stuk! De muziek van Mozart heeft iets lichts en kosmisch en is zo virtuoos….heel passend bij een overgang.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Parsival, het hoofdpersonage uit een Bretons Graalsverhaal, als kind hoorde ik dat verhaal heel graag en ook hier putte ik weer kracht uit.

Wie is mijn held of heldin in real life?

Nelson Mandela, wijze man die zijn pijn en leed heeft weten om te zetten in kracht!

Welke film zou ik jou ooit aanbevelen om in jouw leven te zien?

“As it is in Heaven”, mooi verhaal met een mooie boodschap, maar er zijn heel veel meer mooie films.

Wat zegt de uitspraak de “Financiele Vrijheid om te Creeren” mij?

Ik heb niet zoveel met geld, buiten dat ik het nodig heb om te kunnen leven en de dingen te kunnen doen waaraan ik mij kan ontwikkelen / verrijken of ontspannen. Rijk worden aan geld is dus niet wat ik ambieer, rijker worden als mens, van binnen, wel. Ik heb de overtuiging dat wanneer je dat doet wat bij je hoort en dat ook de bedoeling is, de energie stroomt en ook in geld ( = energie )dat nodig is voor dat wat je wilt en wenst naar je terugkomt, mijn ervaring althans, maar misschien ben ik wel heel erg idealistich. Laat geld in ieder geval nooit een leidraad zijn.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst is onlosmakelijk verbonden met wie ik ben, ik heb lange tijd ( klassiek ) gezongen en hierin ook een carriere geambieerd, maar uiteindelijk werd het de euritmie, een dansvorm die haar wortels heeft in de antroposofie en taal en muziek ( dat wat hoorbaar is ) zichtbaar maakt, een prachtig vak, maar door ziekte heb ik hierin niet verder kunnen gaan. Ik luister graag muziek, bezoek het theater of concerten en geniet van musea / beeldende kunst. In mijn huidige werk neem ik het “kunstzinnige”mee door creatief te blijven omgaan met de middelen die tot mijn beschikking staan en een mens met een hulpvraag met een open houding en vanuit verschillende invalshoeken te blijven benaderen. Naast kennis en kunde heeft intuitie / creatieve inspiratie dus ook een belangrijke plek.

Wie is mijn grootste fan / sponsor / partner in crime?

Dat is mijn allerdierbaarste vriendin Alice, met wie ik al heel wat jaartjes lief en leed deel en die altijd in mij heeft geloofd en blijft geloven. Alice heeft zelf een praktijk voor energetische hulpverlening en houdt mij scherp, moedigt mij aan en bevestigt mij waar nodig, maar is ook kritisch en nodigt mij uit tot zelfreflectie en ontwikkeling.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Dat is en blijft hierboven genoemde vriendin Alice, onze samenwerking is op alle niveaus geweldig en we hopen in de toekomst deze profesioneel dan ook meer vorm te kunnen gaan geven. En Nanna, voedingscoach van Food & You, die – samen met haar collega’s – mijn clienten met een aangepast dieet heel goed verder helpt, als het gaat om alternatieven voor voeding die smakelijk zijn en maken dat mensen met plezier en volwaardig blijven eten. Zij is enorm kundig in haar vak en bovendien een heel fijn mens om mee samen te werken!

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

Geen concreet project, maar er zijn voorzichtig plannen gemaakt voor een kleinschalig onderzoek naar de werking van reflexologie bij kankerpatienten die een borstamputatie en okseltoilet hebben ondergaan en kampen met ( ernstig ) oedeem als gevolg daarvan. De resultaten in het buitenland zijn zeer positief.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2108?

Geen speciale wensen, iedereen die inspireert en dat zijn er genoeg tijdens de verplicht te volgen bijscholingen. Eén daarvan heb ik reeds ontmoet en dat is Jeannet Botter, zij weet enorm veel van de theorie en praktijk van de Chinese geneeskunde!

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

In mijn eigen praktijk aan huis in Eindhoven.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Nanna van den Nieuwendijk van Food & You.

Hoe kun je in contact komen met mij?

Zie de contactgegevens op mijn website: www.sanobalans.nl

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s