Passie Pensioneert Nooit voor Jo Volckaert

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Geïnspireerd geraken om mensen te kunnen verbinden met elkaar, in hun energie brengen en verbinder te zijn. Om die persoon te begeleiden naar de volgende stap in hun leven zodoende de wavemaker energie vrijkomt. Alles is energie. Mensen zien groeien is het mooiste wat er is. DAAR krijg ik ENERGIE van!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een me-time moment bij de barbershop, maar evengoed in Tenerife wandelen op blote voeten door de branding & het zand voelen glijden door je tenen en weten dat de horizon vrij is van zorgen. Het ultiem genot ervaren van de zuiderse zonnestralen op mijn gezicht & huid.

Wat is mijn grootste angst? Fysieke diepte, zonder te weten wat er onder mij is (duiken is niet aan mij besteedt). Basisangst hierachter komt van eenzaamheid.

Waar hou ik het meest van mijn werk? De wavemaker capaciteiten van mensen wakker maken en hen begeleiden naar hun volgende stap in hun leven, hun laten schitteren en in hun kracht laten komen. Vandaar uit gebeuren wonderen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Door mijn toewijding ben ik gefocust, mensen die met me samenleven mogen dit nogal eens ervaren als koppig en eigenwijs.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn eigen energieveld laten aantasten door minder oprechte mensen waardoor uitstelgedrag ontstaat.

Wanneer zou ik liegen? Een mens liegt gemiddeld 30x per dag. Om de onnozelste dingen. Leugens om bestwil zijn geen kwaadmoedige daden. Liegen om mensen in bescherming te nemen is soms noodzakelijk.

Welke personen in mijn professie, die nu nog leven, bewonder ik het meeste? Elon Musk zijn ideeën, Robert Kiyosaki zijn expertise, Richard Branson zijn way of life, Tony Robbins zijn onuitputtelijk energiebron, Eric Edmaedes zijn kijk naar het leven, Eelco De Boer voor zijn toewijding,..

Waar hou ik het minst van aan mijn werk? Ik heb geen concurrentie. Uniek. Pionieren vraagt veel energie. Dat maakt dat ik me niet kan meten met anderen. Een groot gemis daar dit mijn kwaliteiten ten goede zal brengen.

Waar & wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Mensen komen zonder verwachtingen naar me toe meestal uit nieuwsgierigheid. Als je dan ziet en hoort dat die persoon erna meer business doet met meer passie en meer vrije tijd over heeft, dat stemt me gelukkig. Impact maken door te doen. Zoals één van mijn klanten, een businessvrouw, Sarah Van Diesel ik haar levenskwaliteit blijvend heb veranderd. Waardoor ze nu een leven vol leven heeft, doet wat ze graag doen – haar passie volgt & waardoor haar bedrijf 3x in omvang gegroeid is op 1 jaar tijd! Dit is toepasbare kennis die zij voor het leven met zich meedraagt.

Wat zegt de uitspraak ‘passie pensioneert nooit’? Inderdaad klopt volledig. Ik sta hier volledig achter. De tijd dat we van de schoolbanken afkomen en aan het werk gaan tot onze pensioenleeftijd, om dan achter de geraniums te gaan zitten ligt al lang achter ons. Wie zijn passie volgt heeft enkele troeven in handen. Je zal nooit het gevoel gehad hebben 1 dag gewerkt te hebben en je blijft het doen omdat je het graag doet, niet voor het geld maar omdat passie jou drijft.

Wat zou ik van mezelf willen veranderen? Ik ben uniek. Reeds een weg afgelegd en op weg naar verlichting, mocht ik iets kunnen veranderen dan zou ik willen 10 jaar terugkeren in tijd maar met dezelfde bagage die ik vandaag meedraag. Er is nog veel werk te doen.

Wat is de grootste professionele prestatie tot nu toe? Van ambtenaar naar ondernemer in 8 jaar, van gebeitelde zekerheid naar een onzeker bestaan – wetende dat ik een chronische ziekte heb waarbij ik me niet volledig kan geven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Dichtbij de natuur, als een digital nomad. Ik voel een grotere aantrekkingskracht naar de Himalaya en Azië doch ik zie mezelf perfect leven & werken in het regenwoud van Ecuador.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezondheid.

Wat is mijn meest markantste karakteristiek? Doorgaan waar anderen opgeven. Er is ALTIJD een oplossing voor de vraagstukken waarmee we geconfronteerd worden.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenhuis, in mijn stad? Eigenaardig genoeg (ondanks ikzelf een extraverte introvert ben) heb ik ervaren dat dit het beste lukt op een plek waar veel mensen zijn, zoals een (weg) restaurant.

Wat is mijn favoriete plek om te eten/drinken buitenhuis, in mijn stad?

Eetcafé de pastorij, dorpsplein te KalkenLaarne.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?  Rich dad, poor dad & Cashflow kwadrant van Robert Kiyosaki. Een trein heeft dwarsliggers nodig anders rijdt hij niet. Think & Grow Rich van Napoleon Hill. Eens je het geheim ontdekt ( wat alleen ontdekt wordt door het niet te zoeken maar naar je toe te laten komen) is alles zo simpel maar niet gemakkelijk. Ki & De vierde dimensie – Hans Peter Roel. Het werkt als transistor. Het is een levenswerk om deze kennis toe te passen. Ik voel mijn energie stromen richting het oosten.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Robert Kiyosaki, Hans Peter Roel, Napoleon Hill, Stephen Covey, Jef Staes, Jan Bommerez, T.Harv Eker, Carmine Gallo, Remco Claassen, Francesc Miralles & héctor Garcia, Sakyong Mipham, Richard Branson, Ricardo Semler, (tevens ook veel van mijn mentoren).

You only die once – welke muziek wil je beluisteren op mijn laatste dag? Zal wss wel veranderen maar toch.. zo voel ik het nu wel. Beginnen in de ochtend met Bach met een strandwandeling, overgaande naar de middag met honderden metalheads … Graspop-wise op stevige metal en afsluitende met een allesbevrijdende stevige goa trance party, bij zwoele temperaturen en me laten meedrijven op hogere energie .. om van de wereld weg te dansen!

Wie is mijn held/heldin in fictie? Peter Pan. Je kan alles worden als je het maar gelooft.

Wie zijn mijn helden in real life? Mijn kinderen en echtgenote die met mij moeten samenleven elke dag.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The power of the heart. Van Baptist de Pape.

Wat zegt de uitspraak ‘its not about the money’? Dubbel. Hoe je het draait of keert het is een wetmatigheid dat deze wereld gebaseerd is op geld. Uiteraard is geld niet de drijfveer, daar passie mij drijft. Geld is een gevolg van die passie.

Welke rol speelt kunst in mijn leven & werk? Een grote rol. Kunst hetzij muzikale, abstracte, gelijk welke vorm aannemende beweegt me tot ideeën en vrijmaken & loslaten van energie. Het vernieuwd en brengt me terug tot de kern van mijn bestaan. Om vanuit ons geboorterecht die plaats op te eisen in de wereld.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn partner Evelyn waarmee ik reeds 18 jaar lief & leed deel en waarbij we tevens ook beiden ouders zijn van 2 prachtige jong volwassen zelfdenkende kinderen, Kitaro & Kiyoko.

Met wie zou je in 2018 willen werken? Wat je uitspreekt beperkt je in je mogelijkheden, groot denken is de boodschap op dat enigszins te counteren. Ik wens de samenwerking met Success Resources te hernemen alsook met Arnon Barnes.

Naar welke project in 2018 kijk ik uit? De lang verwachte lancering van(the core)” – mijn websitewaardoor ik de wereld nog beter kan dienen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Door namen te noemen vergeet ik er een heleboel. Doch staan er enkele op de lijst die ik graag persoonlijk wil ontmoeten en wat graag wil tanken van hun wijsheid: Richard Branson, Brian Tracy, Bob Proctor & Andreas Antonopoulos.

Waar kan je mij & mijn werk zien en ontmoeten in 2018? Centraal zenuwcenter is de website vanwaar je me kan ontdekken en bereiken. Dit is zowel te vinden via www.jovolckaert.com als www.cashflowday.com . Via deze website wordt er dit jaar naarstig gewerkt aan de loginfunctie van het leerplatform waar enkel de beste en meest waardevolle info te vinden zal zijn. Waar ik eveneens coaching jaarprogramma’s aanbiedt, specifiek gericht aan die wavemakers – die ondernemende personen die al die tijd een droom hebben, een ideaal nastreven maar er tot op heden niets met gedaan hebben omdat ze angst hebben voor de reacties van de wereld.  Ik ben organisator van Exclusieve offline internationale netwerkevents – de Excalibur Events. De Rijke Pa clubdagen en late night sessies daarentegen zijn gebaseerd op mensen te leren investeren via gamification. Bovendien bouw ik constant aan een leven vol leven, samen met een community aan gelijkgestemden.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun passie pensioneert nooit verhaal te vertellen?Graag wens ik deze unieke kans laten delen met Ismael Oudeman & Lucienne Ritzen . Lucienne ken ik reeds een lange tijd eerst als onderneemster en organisch gegroeid naar een goede vriendin. Wat Lucienne drijft is pure passie. Daarom verdiend zij meer dan ooit de kans om dit te mogen delen met de wereld.  Ismael Oudeman ken ik reeds sinds 2014 – waar we elkaar ontmoet hebben bij Nisandeh Neta & aansluitend vele ochtenden samen de BBN ochtend club te Hulst hebben mogen groeien. De klik was er onmiddellijk. Ismael is een man die zijn passie LEEFT. Naast dat hij eigenaar & het gezicht is van Flowershop Oudeman te Hulst, is hij eveneens gekend als dé energieke INSPIRATOR Ismael. Deze 2 prachtige mensen gun ik het van ganser harte!

Hoe kan je contact met me opnemen? Ik ben te bereiken via www.jovolckaert.com , contacteer je gerust via linkedin https://www.linkedin.com/in/jovolckaert/ als dat ik jou uitnodig op mijn facebook bedrijfspagina: https://www.facebook.com/Jovolckaertcoaching .

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s