Passie Pensioneert Nooit voor Winny Bos

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Dat twee van mijn quotes werkelijkheid worden in de producten en diensten die ik met Winnys Soulfood creëer: ‘Als je deelt wat er in je leeft, is er ruimte voor groei’ en ‘Wie goed voedt, goed ontmoet’. Al jaren ervaar ik de betekenis van beiden en in mijn werk mag ik die nu doorgeven. Om te zien wat dat de ander brengt, geeft mij kippenvel.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? In vrijheid leven en erop vertrouwen dat er overvloed is wanneer gewenst in alle vormen, middelen en mate. Zelfs op mijn bankrekening.

Wat is mijn grootste angst? Een dagelijks aanwezige angst ken ik niet. Angst komt bij mij in vlagen. Rode lijn in deze angsten is wel die van angst voor mijn grootsheid en mijn kracht. Die blijft terugkomen en steeds haal ik weer een laagje angst weg en weet ik weer op te staan en te gaan.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Er is geen meest of minst. Alles aan mijn werk vind ik leuk, want alles mag ik zelf doen, zelf vormgeven, zelf bedenken, zelf uitdragen. Dat ik nu alle facetten mag doen en vooral ook wil doen is de vrijheid van werken als ondernemer. Kan ik alles dan even goed? Nee, absoluut niet. Met hulp van anderen, de moderne techniek en tools van nu is het goed genoeg.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Alles aan mezelf vind ik mooi. Ik geloof dat we één zijn en dat betekent dat ik zowel licht als schaduw ben. En al is de schaduwkant degene die ik het minst graag zie, het is ook degene waar ik het meest van leer. Dat vraagt wel met tijd en wijle met mijn voeten in de modder staan. Maar hé na ieder dal weet ik er komt weer een berg waarop ik mag staan. Rijker dan voorheen leef ik weer verder.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik in de TE modus verval. Al meerdere keren is me dat gebeurd en zo ook vorig jaar toen ik vier maanden lang een Pop-Up-Store runde. Ik moest er altijd zijn en buiten de winkeltijden was ik dan thuis nog mijn administratie en productie aan het doen. Het was werken, werken en nog eens werken. Nadat ik op 22 december de deur dichttrok en mocht gaan uitrusten ging op 23 december het licht uit. Ik kon niet meer. Voldaan van het succes van de Winnys, alle mooie klantcontacten en prachtige gesprekken was ik op, had geen energie meer en wilde even helemaal niets moeten. Het kostte me 3 maanden voordat ik weer goed in mijn energie zat.


Wanneer zou ik liegen? In mijn jeugd heb ik geleerd hoe dat moest van mijn moeder en daarvan heb ik gezien wat voor schade dat geeft. Daarom spreek ik graag de waarheid, hoe pijnlijk dat soms ook is. Eerlijkheid kent geen tijd.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik kijk niet zo om mij heen en geloof al zeker niet in concurrentie. Als iemand anders hetzelfde doet als ik komt dat anders uit de verf, wordt dat anders gepresenteerd en gaat dat met andere energie. Ik bewonder vooral mezelf voor de moed om te blijven staan en te gaan en te doen waar mijn hart sneller van klopt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Minst of meest zijn termen die ik niet gebruik. Ik doe wat ik allerliefste doe vanuit vrijheid en in het vertrouwen dat er de overvloed – mensen, dingen, geld, klanten – mij toevalt wanneer dat wenselijk is.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In ieder dag ben ik blij met mijn werk. En werken voelt niet als werk. Ik doe waar ik onwijs blij van word, plezier aan beleef en daarmee haal ik het maximale uit mezelf. Dat brengt flow en alles wat ik doe gaat dan in een vanzelfsprekende en stromende energie.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie stopt nooit. Verandert doordat ik verander en daardoor de vorm waarmee ik er uiting aan geef.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ben ik totaal niet mee bezig. Ik ben goed zoals ik ben. Leven is leren en dat brengt soms verandering met zich mee. Die behoefte ontstaat door de levenslessen op mijn pad. Wanneer ze er zijn, ga ik het aan en ontdek gaandeweg wat, hoe en of verandering wenselijk is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het uit het niets in de markt zetten van de Winnys. Met een facebookbericht begonnen niet wetende hoe ik het ging versturen, tegen welke prijs, nog geen website klaar en toch gaan. Het juiste moment was daar. Dat dat een enorm succes werd en ik nog geen 6 maanden later een Pop-Up-Store mocht openen door het winnen van een prijs. Kijk er met onwijs veel plezier op terug. Wat een manifestatiekracht.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Aan de rand van de stad Amersfoort met uitzicht op de horizon waar werk en wonen zich combineren. Mijn huis een tuin heeft voorzien van fruitbomen, een moestuin, een vuurplaats en wat kippen voor de eitjes. Het is een gaan en komen van mensen, die even mogen thuiskomen bij zichzelf. Mijn werklocatie wordt ook verhuurd aan bedrijven en ieder ander die blij wordt van de plek en hier een activiteit wil creëren. De locatie is een warm bad met een huiselijk sfeer waar zowel catering wordt ingeroepen als dat men met eigen catering mag komen. Op deze plek geef ik ook mijn eigen activiteiten.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? De herinneringen van life changing moments en dat zijn er best veel in 47 lentes jong. Een paar highlights. Mijn jaar in Amerika als au-pair. Ik kwam in een gezin met twee kinderen waar 3 maanden later de derde werd geboren. Al mijn geld ging op aan reizen waardoor ik heel veel van Amerika heb gezien. Mijn wandeling van het Pieterpad in 31 dagen. Met alleen de boekjes en mijn eerste slaapplaats gereserveerd, vertrok ik alleen met mijn rugzak van zo’n 7 kg. Wat heb ik mezelf leren kennen en genoten van alle onverwachte ontmoetingen met ongelooflijk veel hartelijkheid. Mijn 3 ongeboren kinderen. Drie keer was ik zwanger en drie keer werd het kindje niet geboren. Deze kinderen zitten in mijn hart en zijn iedere dag bij me. Heb zoveel van ze geleerd en zo nu en dan laten ze van zich horen of zien. Zo dankbaar dat ik ze mocht voelen, hen mocht ervaren in de korte tijd dat ze er waren. Het maakt mij moeder. Het moment waarop ik mijzelf deze erkenning gaf en dit met de wereld ging delen, werd ik verrast door de vele vrouwen die dit ook hebben meegemaakt. Het stoppen van mijn relatie van 10 jaar. Hoe pijnlijk ook voor ons beiden. We voelden allebei dat we niet meer het beste in elkaar naar boven haalden. Liefdevol afsluiten, liefdevol afsluiten dat echoode in mij toen we dit besloten en dat sprak ik uit en heb ik gevolgd. Tijd nemen om af te ronden, wat een rijkdom en daar namen we een half jaar voor. Een bijzonder en waardevol proces. Pluk daar tot op de dag van vandaag nog steeds de vruchten van.  Kiezen voor de grote leegte. Na het beëindigen van mijn relatie was ik op. Mijn moeder was kort daarvoor overleden en ik had geen energie meer. Ik wilde even helemaal niks en al kon mijn portemonnee het niet hebben, ik deed het toch. Ik stopte met alles wat ik deed en ging het niets in. Niets moeten, niets hoeven, alleen maar zijn. Het werden maanden van pieken en dalen. Van inzicht op inzicht. Van mijn huis opknappen, ontspullen en mezelf een nieuw thuis geven. Tot het vinden van mijn zielemaatje en de creatie van de Winnys.


Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn lach is zo eigen en uniek, zegt men. Uit duizenden te herkennen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Inspiratie ontvang ik in het dagelijks schrijven van mijn morning pages en tijdens het wandelen in en om Amersfoort. De natuur in al zijn seizoenen, kleuren, vormen en maten waarin het zich vertoont. Ieder seizoen weer anders en uniek.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Steeds naar dezelfde plek. Nee hoor, mij niet gezien. Ga graag op ontdekkingsreis naar steeds weer een andere plek. Voorwaarde is wel dat ze glutenvrij, lactosevrije en suikervrij bereiden en veganistische gerechten hebben.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De vriendschap van Connie Palmen. Het plezier van lezen kwam weer terug, nadat ik dat door de verplichting op school helemaal was kwijtgeraakt.  Licht op schaduw van Debbie Ford. Licht en schaduw kwamen weer samen en ging ik weer liefdevol omarmen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Boeken die ik lees komen komen op mijn pad en daardoor zijn de schrijvers altijd een verrassing.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Heel specifiek het nummer een Mooie dag van Blof, verder muziek van Joep Beving, Ludovico Einaudi, Max Richter, Olafur Arnalds en allerlei andere artiesten die ik op mijn diverse playlists van Spotify heb verzameld.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pipi Langkous. Ik hield van haar films en was met carnaval op school altijd als haar verkleed. Het kind dat anders was, dat alles deed op haar manier zoals zij het wilde en altijd uitging van het principe: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan’. Zij richtte haar leven in zoals zij het wilde. Hmmm, het lijkt wel of ik het over mezelf heb in het nu….is geen toeval dat ik thuis mijn internet Villa Kakelbont heb genoemd.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn lief is mijn held, omdat we naast elkaar staan vanuit nieuwsgierigheid naar ieders weg. We blijven praten no matter what om zo steeds de weg naar elkaar weer te vinden. In de ogen van de liefde toont mijn ware zelf zich kwetsbaar vanuit een verlangen voor groei. Mijn cadeauzoon, mijn kleine held waar ik van geniet en waarvoor ik dankbaar ben dat ik hem mag volgen op zijn levenspad. Johan, mijn held in de vorm van mijn werkgever zo’n 25 jaar geleden en tot op heden nog steeds een goede vriend. Hij heeft mij laten voelen wat onvoorwaardelijk achter iemand staan betekent, dat gevoel van toen ontroert me nog tot op de dag van vandaag.

Heldinnen zijn er te over. Ik ga ze noemen. Mijn Soul Sisters, Joke, Sandra, Suzanne, Evelien en Philo, waarmee ik al meer dan twee jaar dagelijks op reis ben. Ze dagen me uit om mijn ware zelf te leven en daar hoort niet alleen mijn licht, maar zeker ook mijn schaduw in al zijn pure rauwheid bij.
En dan zijn daar nog in willekeurige volgorde Annemieke, Bo, Evelien, Ellen, Froukje, Hilda, Hetty, Marianne, Marike, Marieke en Paulien. Ieder op hun eigen manier zijn zij mij dierbaar. Wat ze gemeen hebben is dat het prachtvrouwen zijn die hun wijsheid in de wereld zetten en dat ook heerlijk eigenwijs doen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The greatest showman.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat ik in iedere dag het leven vier en dat ik geniet van elk moment en dat ik er op vertrouw dat de combinatie van oude en nieuwe financiële systemen mij draagt door mijn leven.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kan niet zonder om het te bekijken. Heb een Museumjaarkaart om regelmatig één te bezoeken. Zelf maken is nog leuker. Ik doe dat in de vorm van collages, moodboards, visuals of Soul Collages. Ik teken mandala’s. Kleur bestaande mandala’s in en maak sieraden met kralen. En dan niet te vergeten koken en bakken. Met het maken van mijn eten is mijn keukenmachine mijn vriend en weet ik allerlei lekkernijen te creëren, waarvan ik graag in ieder gerecht hooguit 5 ingrediënten gebruik. Of als ik een product koop deze hooguit uit 5 ingrediënten bestaat.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ikzelf, want leven is leren. Iedere keer weer vallen en opstaan. Aan mij om keer op keer te kiezen wat ik wil, hoe ik het wil en of ik het aan ga en op die momenten ben ik mijn partner in crime waarmee ik moet doen en waarmee ik het doe. Dat gaat niet zonder: ‘Als je deelt wat er in je leeft, is er ruimte voor groei’ en ‘Wie goed voedt, goed ontmoet’.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Mijn intuïtie leidt mij naar hen die voor mij belangrijk zijn. Eind 2018 weet ik wie dat waren voor dit jaar.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Dat ik de plek aan de rand van de stad Amersfoort vindt waar ik werk en privé combineer om daar een heerlijke knusse eigen plek van te maken. In mijn hoofd ben ik het al aan het inrichten…

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Ik wil mede ondernemers ontmoeten, die mij inspireren voor mijn eigen pad. Me oprecht spiegelen en me een hoger niveau gunnen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? In ieder geval op de Streekmarkt van Het Lokaal in Amersfoort. Op de Boerenmarkt van Hoeve Ravenstein in Baarn. De Smaakmarkt bij Kasteel Tongelaar in Mill en bovenal dagelijks op mijn website www.winnyssoulfood.nl, op mijn zakelijke facebookpagina Winnys Soulfood, op mijn persoonlijke facebookpagina, mijn instagram account en mijn LinkedIn profiel.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Marike van IJssel en Hetty Buist

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s