Passie Pensioneert Nooit voor Tim Volckaert

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het moment dat er geen sprake meer is van de idee van ‘ ultiem geluk ‘ . Je kunnen neerleggen bij wat gebeurt, zonder te denken in termen van gelukkig of ongelukkig. De zaken laten gebeuren zonder waarde-oordeel.

Wat is mijn grootste angst? Opgesloten worden in een overbevolkte gevangenis.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Er is geen sprake van ‘ liefde ‘ voor mijn werk. Althans niet in de finale staat ,- in de vorm van een gematerialiseerd product dus -. Ik hou wel van het proces, dat steeds de hoop in zich draagt, dat dit ooit tot iets zal leidden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Liefde tonen voor diegenen die ik het meest liefheb.

Wat is mijn grootste valkuil? De liefde die ik krijg van m’n geliefden als evident gaan beschouwen.

Wanneer zou ik liegen? Liegen is een hobby en kunstenaars zijn per definitie leugenaars. Dus dat treft.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Bewonderen impliceert dat ik die personen eigenschappen toeken , alsof ze wonderen verrichten, ik geloof niet in wonderen. Ik hecht heel veel waarde aan mensen die trouw blijven aan hun uitgangspunt. Zij die zichzelf telkens opnieuw in de afgrond werpen op zoek naar diepere ‘dieptes ‘ . Zij die zichzelf willen overwinnen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het besluit moeten nemen dat een werk ‘ gedaan ‘ is en tegelijkertijd beseffen dat het beter kan , iets wat dan zal moeten gebeuren in een volgende creatie. En ga zo maar door.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In het atelier, in het midden van een proces, als alles nog open ligt. Zo ook dat de uitkomst alle andere creaties overbodig zal maken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik mag hopen dat dit niet voor mij zal gelden. Mijn ultieme uitkomst is ‘ rust vinden ‘, iets wat passie in de weg staat.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? De afstand tussen mezelf en al datgene wat mij omringt.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het realiseren van een kunstenaarsboek dat een weerslag toont van m’n werk van de voorbije 20 jaren.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Een leven laat zich niet leven , meen ik, op één bepaalde locatie . Een leven leeft in een hoofd dat op zijn plaats staat. Geografie is hierbij niet van tel.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? In de winter, de kachel. In de zomer , de dikke muren van het atelier die de warmte buiten houden.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Een gebrek aan empathie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik krijg geen ideeën. Ik heb ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik eet niet graag, nergens eigenlijk.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Heracleitus, ( Nagelaten fragmenten ), – Aldus sprak Zarathoustra ,Nietzsche, Filosofie van het landschap , Ton Lemaire . Deze boeken hebben een kapstok of structuur geformuleerd waaraan of waarin m’n denken zich kan aan ophangen of in situeren.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? ‘Skeleton Tree’ van Nick Cave and The Bad Seeds

Wie is mijn held of heldin in fictie? Clint Eastwood in de film ‘ The good , the bad and the ugly ‘ . Eastwood is ‘ The Good ‘ .

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn Vrouw.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  ‘ Escape from Alcatraz ‘

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik geniet reeds van deze uitspraak, het is wat het is. Niets meer of minder.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? De hoofdrol.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn Vrouw

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?  

ISBN 978 949232 169 5 ; ARCHIVIST – AN INTRODUCTION IN THE WORK OF TIM VOLCKAERT

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Anke Vandemeulebroeke, niet aanwezig op Facebook. Te bereiken via mail : anke@knap-architectenbureau.be

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

www.timvolckaert.be

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s