Passie Pensioneert Nooit voor Marcel Wesdorp

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Dat het middel het doel is om telkens nieuwe wegen te openen, daarbij vind ik het proces net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het ultieme geluk is voor mij als alles op zijn plek valt na een vooronderzoek om nieuwe wegen te bewandelen binnen het tot stand komen van nieuwe kunstwerken.

Wat is mijn grootste angst? Vervlakking binnen een Maatschappij die alleen nog maar open staat in de vorm van het herkennen i.p.v. Open te staan voor het andere.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  Dat het proces het doel is waarin er mogelijkheden worden opengebroken om door te blijven vragen binnen je eigen werk en de lat telkens hoger te blijven plaatsen. Niet ik breng mijn werk naar buiten, maar mijn werk brengt mij naar buiten.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? ken u zelf. Ik spreek mijzelf altijd uit en dat kan soms confronterend voor anderen zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik vaak toeschietelijk ben en daarin teveel ruimte maak; omdat bemiddelen mij niet vreemd is en ik daarin niet als eerst aan mij zelf denkt.

Wanneer zou ik liegen?  Ja, waarom zou ik liegen?

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? 
Kunstenaars kunnen zelfingenomen zijn als ze te maken hebben met succes.
En zeker in dit tijdperk binnen de nieuwe sociale media op internet alsof het lijkt dat mensen vanuit een aandachtstekort direct op zoek zijn naar bevestiging. Het kunstenaarschap is een langdurig en moeizaam proces waarin het keihard werken van kunstenaars vaak onderhevig is aan de afhankelijkheid naar de buitenwacht zoals het galeriewezen, musea en publiciteit. De mensen die hierin volharden en trouw blijven aan zichzelf ondanks succes bewonder ik het meest.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat je er niet onderuit komt dat je moet doen in wat je doet als gedreven kracht; Het balanceren tussen je werk en je privéleven als kunstenaar ligt in geen enkel ander beroep zo dicht bij elkaar.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De ambitie ligt in het werk, daarom zeg ik nogmaals; niet ik breng mijn werk naar buiten, maar mijn werk brengt mij naar buiten. Als het werk niet gezien wordt dan bestaat het niets eens omdat een kunstwerk door de toeschouwer tot kunst wordt gemaakt omdat het iets teweeg brengt. Dan ben ik het meest gelukkig als ik mooie tentoonstellingen heb en mijn werk onder de aandacht wordt gebracht. Het gaat niet om mij, maar het gaat om mijn kunstwerken.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als kunstenaar blijf je doorwerken, omdat het zoeken en het bevragen binnen een ontwikkeling nooit ophoud, een kunstenaar gaat nooit met pensioen.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn solo expositie in het Stedelijk Museum Schiedam en mijn groepsexpositie in Palais de Tokyo in Parijs.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Omdat ik digitale kunst maak heb ik drie jaar geleden besloten om aan huis te werken en ik moet zeggen dat dit pittig is en ik toch niets anders meer zou willen. Ik hou van de stad en ik hou van het landschap, ik hou van reizen en tegelijk ben ik altijd onderweg. Zelf denk ik dat mijn lijn naar het zuiden ligt; Nederland – België – Frankrijk – Spanje. Als ik naar het nu en naar het verleden kijk zijn mijn werkperiodes waarin ik nieuwe en andere wegen insloeg verbonden aan de plek waar ik destijds verbleef.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Liefde en verbondenheid, mijn drie kinderen en de vrienden om mij heen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Open te staan voor het nieuwe en de tussenruimte te waarborgen waarin men elkaar ontmoet. Geven is investeren en openheid is kracht. De Metafysica die ik aanga in mijn kunstwerken noopt tot bezinning en tegelijk is de vrolijke lichtheid in mijn persoonlijk leven ook van kracht.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dit kan een directe visuele ingeving zijn bijvoorbeeld op de fiets, maar het kan ook ontstaan in het dialoog dat ik in de filosofie, dus in boeken en het denken opzoek.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? 
In het park

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Teveel om op te noemen. Pas op voor bepaalde boeken, ze kunnen je leven net als iedere gebeurtenis blijvend veranderen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Kafka, Beckett, Broch, Duras, Joyce, Strauss, Camus, Borges, Roggeman en Hemmerechts. Kant, schelling, Nietzsche, Bergson, Deleuze, Heidegger, Foucault, Blanchot en Bolle.
‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 
Music for 18 Musicians, Steve Reich

Wie is mijn held of heldin in fictie? Stephen Dedalus

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Een ieder die loyaal is en trouw aan zichzelf blijft

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Out of Nothing

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat je al je werken kunt uitvoeren, soms ontbreekt dit mij

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Veel en toch ligt mijn interesse meer bij de kunstenaar in hoe ze een zinvolle betekenis verlenen aan hun kunstenaarschap.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Heb ik niet

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met mijn nieuwe lief

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mijn nieuwe project heeft nog geen titel, maar opnieuw kijk ik daar naar uit

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018
Antoon van den Braembussche
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?  PHK18 in Rotterdam, Galerie Helder in Den Haag en in De Grote Nederlandse Kunstkalender 2018

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Gerco de Ruijter

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s