Passie Pensioneert Nooit voor Vanessa Leon

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Als Vocal & Intuïtief Coach is de STEM het menselijk wonder waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ieder mens heeft een stem en die stem wil klinken! In de klank en de wijze waarop de stem wordt gebruikt ligt veel informatie over het zelf en eventuele patronen. Die informatie openen en vrij zingen en daarmee mensen in verbinding laten komen met hun pure zelf is mijn grote passie. Zelf zing ik natuurlijk ook heel graag… het geeft me een overvloedig en liefdevol gevoel, het is heerlijk en bevrijdend.

Wat is ultiem geluk? Geluk is overal. Te beginnen bij jezelf, als je niet gelukkig kan zijn met jezelf dan is geluk helemaal nergens. Doen waar mijn hartje door geraakt wordt, dat is ultiem geluk. Dat kan zoiets kleins zijn als een zalig kopje kruidenthee drinken in mijn minituintje in Amsterdam noord. Geluk is… iedere dag even beseffen dat je leeft.

Wat is mijn grootste angst? Ik ben moeder van twee hele leuke mensjes. Het gaat goed met ze, het zijn gelukkige kinderen en dat is een zegen. Mijn grootste angst is dat er iets naars met ze gebeurt maar die angst leeft mij niet. Ik ben geen angstig mens. I trust life.

Waar houd ik het meest van in mijn werk? Met mijn werk leer ik mensen door middel van zang en persoonlijke coaching meer van zichzelf te houden. Ze krijgen zelfvertrouwen, ze gaan staan, ze geven gehoor aan wat er van binnen speelt. Ze voelen dat ze waardevol zijn. En ze leren hun stem gezond te gebruiken. Meer zelf liefde en een gezond klinkende stem, geweldig. Daar hou ik van:)

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan dominant zijn. Mijn sterke wil is niet voor iedereen leuk en daarbij ben ik soms ook ongeduldig. Daarnaast kan ik ook heel onzeker zijn, leuk contrast.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik te snel vooruit wil. Ik ga graag dooooooor! Soms is rusten en de natuurlijke timing van het leven volgen wijs. Voor mij een uitdaging en ben dus ook wel eens heel moe van dat snelle lopen.

Wanneer zou ik liegen? Goh dat is ook een van mijn valkuilen, dat ik niet kan liegen:) Dat is soms zo onhandig op deze planeet. Toevallig lig ik nu even overhoop met een instantie omdat ik niet lieg. De omgekeerde wereld dus. Als ik wel had gelogen was het probleem nooit boven tafel gekomen maar dan was de kans op transformatie ook gemist. Liegen is niet mijn ding.

Welke persoon in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meest? Hij leeft niet maar ik kan niet anders dan hem noemen. Prince. Die man is in mijn ogen de meest geweldige, vocalist, musicus, inspirator, guru, coach, performer, danser, kunstenaar, leraar en nog zoveel meer. Hij was in mijn ogen nog net geen God maar its a close call.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Samen zingen is heel intiem. Soms zo intiem dat een klant schrikt van het effect en de werking van de stem. Soms blokkeert iemand en dan zie ik de pijn die al zo lang in de persoon verscholen lag. Pijn is niet leuk maar wel heel nuttig om te doorvoelen zodat het kan helen. Pijn is fijn zeg ik wel eens. Maar dit zijn indrukwekkende momentjes en ook heel gezond.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig in mijn werk? Iedere dag en op ieder moment dat ik mijn werk doe ben ik heel blij. Zingend, coachend en muziek makend mijn brood verdienen is zo vervullend! En als mijn klant een doorbraak voelt op de stem dan kan ik wel janken van geluk.

Wat zegt de uitspraak Passie Pensioneert Nooitmij? Als je geheel jezelf bent en vanuit jouw ware talent vervullend werk creëert ben je eigenlijk nooit aan het werk. Dus waarom zou je ooit met Pensioen willen? Je doet waar je voor gemaakt bent en waar je energie van krijgt. Helemaal top en ok juist zo normaal. Leven ipv overleven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wat meer willen vertragen. Iets meer ruimte willen maken voor stilte en gewoon even niets. Luisteren naar de wind die door de bomen waait, voelen hoe mijn ademhaling mij voedt met zuurstof. Minder hard en snel door mijn leven wandelen. Take it easy…

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Deze vraag voel ik niet helemaal. Iedere prestatie is groots in het moment dat je het doet. Iedere stap is keer op keer in je grootsheid stappen. Wat ik vorig jaar deed is niet minder groots dan wat ik morgen doe. Iedere prestatie is even waardevol en groots. En om het wat concreter te maken, ik verkoop Zangtrajecten en Zangworkshops, keer op keer een prachtige prestatie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Amsterdam noord, dat is waar ik nu werk. Ik voel me daar zalig thuis.

Wat is mijn meest waardevolle bezit? Dat ben ik zelf:) Zonder mezelf kan ik dit mooie leven niet leven. Alles begint bij jezelf. Voel mij ook zeer rijk met mijn kinderen, familie en vrienden. Ik ervaar hele mooie mensen in mijn leven.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben zeer veranderlijk. Meebewegen met het leven is wat ik doe. Je zal mij nooit in een hokje kunnen stoppen en als het lijkt te lukken floep ik net op tijd het hokje weer uit. Verandering en contrast vind ik prachtig!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Aan het IJ… de ruimte en het water met uitzicht op de binnenstad, mooie plek. Ik krijg daar extra inspiratie van.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Liefdesbang van Hanna Cuppen. Een mooi boek over bindingsangst en verlatingsangst, leerzaam en inzichtelijk. Mijn liefdesleven boeit mij, de liefde boeit mij. Al die verschillende lagen van liefde waaruit je kan gaan verbinden met de ander. Ik ben nog steeds aan het ontdekken wat mijn waarheid is in deze.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Als het goed is luister ik zelf niet mee:) Maar als herinnering voor mijn lovedones zal het natuurlijk muziek zijn van Prince. I would die for you… is een van mijn favorieten.

Wat zegt de uitspraak De Financiële Vrijheid om te Creërenmij? Dat ik enorme voorstander ben van een basisinkomen voor iedereen. Gratis geld en overvloed, ik ben voor. De ruimte krijgen om vanuit jouw talent te werken en te leven vind ik een recht voor iedereen.
Welke rol speelt kunst in mijn leven? De muzikale vorm van kunst speelt een rol. Andere kunstvormen een stuk minder. Ik ben vooral zelf aan het creëren, hou mij niet heel veel bezig met kunst in het algemeen. De focus ligt op mijn eigen ontwikkeling en eigenheid. Soms bezoek ik een concert of ga ik zalig op YouTube Prince bekijken en beluisteren:)
Wie is mijn grootste fan? Mijn moeder Haha! Zij steunt mij door dik en dun en ziet mij helemaal in al mijn kleuren. Als ik de neiging heb mezelf af te wijzen helpt zij mij weer in te zien dat ik moois maak en doe. Dat is heel waardevol. Ik ben mens en twijfel soms aan mezelf… krijg ook heel veel mooie feedback van andere personen, erg dankbaar voor.
Met wie zou ik in 2018 willen werken? Hmmm dat weet ik niet. Ik kan nog geen naam noemen. Wel sta ik open om met geïnspireerde coaches/ondernemers mooie projecten te ontwikkelen die de mens in een creatieve therapie from dichter bij hun hart brengt. Samenwerken met Lichtwerkers, dat lijkt me super.
Waar kun je mij en mijn werk zien in 2018? Je kan mijn werk als Vocal Coach en Soul Singer op Facebook volgen. Zoek naar Vanessa Leon en stuur mij gerust een vriendschapsverzoek. Ook op mijn website http://www.vanessaleon.nl kun je zien wat ik met liefde de wereld in stuur. En wie weet kom je mij ook nog op een podium tegen in Amsterdam en omstreken. Lijkt mij leuk en… Zing je Vrij!
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Immy Rosa, zie Facebook
Hoe kun jij contact met mij opnemen? Heb je interesse in een proefsessie Zing je Vrij! of wil je graag deelnemen aan een van mijn workshops? Stuur me dan even een mail op: vanessa-leon@outlook.com of kijk op mijn website: www.vanessaleon.nl

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s