Passie Pensioneert Nooit voor Angela de Haan

Wat is mijn grootste passie in mijn werk ? Als begeleider met behulp van paarden is de verbinding tussen kind en paard, het effect van paarden op de zintuigen van kinderen, het effect van beweging en ritmes van het paard en dat ik mag aanschouwen wat er op zo’n moment gebeurt toch wel het allermooiste. Bij mijn werk als paardencoach is dat wat mijn klanten uit een coachsessie halen het allermooiste. Een aantal dagen of weken later te horen wat ze mee naar huis hebben genomen en wat dat voor hen in het dagelijks leven betekent is geweldig.
Wat is mijn idee van ultiem geluk ? Elke dag weer ervaar ik momenten van ultiem geluk, een van mijn kinderen horen zingen, thuis op de bank met koffie, de zon op mijn huid, de stilte van pas gevallen sneeuw, een warme paardenneus, mijn favoriete muziek
luisteren in de auto, een kind wat even haar/zijn pijn vergeet, een lach…
Wat is mijn grootste angst ? Zo ziek te worden door mijn reuma en dat ik daardoor mijn werk niet meer kan doen. Er is een tijd geweest dat ik heel erg ziek was en daardoor afhankelijk was van andere mensen. De hulpeloosheid, het doodziek zijn van toen voelde zo afschuwelijk dat ik dat nooit meer wil ervaren. Van een paard vallen en een langdurige blessure oplopen. Ik ben moeder van 3 prachtige dochters, dat hen iets zou overkomen wil en kan ik niet aan denken
Waar houd ik het meest van aan mijn werk ? Dat ik elke dag met paarden aan het werk ben dat is toch wel het meest fantastische aan mijn werk.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap ? Ik handel nog weleens uit emotie helemaal als het om dieren gaat.
Wat is mijn grootste valkuil ? Door denderen vol gas, ook bij pijn of vermoeidheid en dan kom ik mezelf nog weleens tegen. Dan moet ik of slapen of een aantal dagen met de gordijnen dicht op de bank.
Wanneer zou ik liegen ? Als het om mijn kinderen gaat.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste ? Sanna Stelloo, Sacha ter Beek en mijn lieve collega’s van de Madurodam Manege, allemaal powervrouwen die naast een gezin keihard werken en wat geweldigs neerzetten.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk ? De administratieve rompslomp en dagenlange (vries) kou als ik de hele dag buiten moet werken. Soms slaat de kou echt in je lichaam en dan heb ik weleens een baal momentje.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk ?Wekelijks zijn er veel gelukkige momenten maar speciaal zijn de lente en zomer. De zon, het geluid van paardenhoeven in het bos, de zon die tussen de blaadjes van de bomen door piept, de geuren, geen winterjas, en kind wat door de bewegingen van het paard ontspant en communiceert of juist opgaat in het moment, als een kind op een paard ligt en ik kleine handjes door de paardenvacht zie gaan, gesloten ogen, stilte, samen zingen.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij ? Passie neemt nooit de liefde en het doorzettingsvermogen weg om te doen wat je met hart en ziel doet.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen ? Na een aantal harde lessen heb ik geleerd wat ik eerder had willen veranderen. Ik heb nee leren zeggen.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe ? Mijn bedrijf zoals het nu is. Natuurlijk is alles wat daar nu nog aan toegevoegd wordt extra mooi. Jaren geleden nam ik de gok om voor mezelf te beginnen en ik wist toen al dat het niet makkelijk zou worden. Als je door het werken met paarden je boterham wilt verdienen moet je jezelf kunnen onderscheiden. Dat heeft me onbeschrijflijk veel gekost maar als ik nu terugkijk was het dit zeker waard.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken ? Een woonhuis met werkplek en paarden aan huis, hier aan de kust in het Westland.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting ? Bezittingen zeggen me niet zoveel.
Voor mij is alles waar ik zo diep van hou het meest waardevol, mijn gezin, gezondheid, vriendschappen en mijn paarden.
Wat is mijn meest markante karakteristiek ? Ik sta heel positief in het leven, ben enthousiast, hou van een goede grap en mijn kinderen vinden mij een vrolijke mama.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad ? Niet specifiek in mijn stad wel onderweg in de auto naar klanten toe of thuis, op het strand of tijdens mijn werk.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad ? In de zomermaanden op het strand bij welke strandtent dan ook.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe ? Het boek de Paardenjongen van Rupert Isaacson, Door mijn werk als paardencoach wilde ik nog meer voor kinderen en volwassenen gaan betekenen met behulp van paarden. Nadat ik dit boek had gelezen ben ik verder op zoek gegaan naar de Horse Boy Methode en heb een Workshop van Rupert Isaacson gevolgd toen hij in Nederland was. Uiteindelijk ben ik bij Carola Beekman terechtgekomen. Zij is de Coördinator/Trainer van de Horse Boy Foundation- New Trails Learning Systems in Nederland. Zij verzorgt de opleidingen in Nederland en vorig jaar heb ben ik bij haar begonnen met mijn opleiding.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers ? Tot een aantal jaar terug las ik heel veel maar de laatste jaren heb ik geen boek meer aangeraakt. Mijn favoriete schrijvers waren destijds Esther Verhoef, Saskia Noort, Karin Slaughter, Suzanne Vermeer, Nicci French en Stephen King.
‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag ? Serious Hits Live van Phil Collins, The Unforgettable Fire van U2, Limp Bizkit, Madonna, Whitney Housten, Anouk, Ben Howard, Matt Simons, Beth Heart, Sia, Prince, maar ook Paul Elstak,
Wie is mijn held of heldin in fictie ? Smurfin, de enige vrouw in een dorp vol met mannen, Donald Duck, Pipi Langkous omdat ze een geweldig paard in de tuin had en als kind was He-Man het helemaal.
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life ? Mijn jongste dochter die zo ongelooflijk sterk is, mijn man omdat hij er altijd is en mijn 2 oudste dochters want alle tweelingen zijn helden. Alle kinderen/volwassenen die dagelijks strijden tegen een chronische of ongeneeslijke ziekte en/of aandoening.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien ? Palmtrees in the snow, Water for elephants, Lean on Pete, Ring of fire.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij ? Alles, zonder financiële vrijheid kan ik niet creëren. Paarden kosten veel geld en als dat niet op orde is valt er niets te creëren.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk ? Een minder grote rol dan ik nu zou willen, mijn prioriteiten liggen nu gewoon anders. Ik heb jarenlang getekend, geschilderd en veel geschreven, soms mis ik het wel.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime ? Sponsor en fan is mijn man, vele jaren heeft mijn droom de nodige kosten met zich mee gebracht, Partner in crime op paardengebied is mijn vriendin Vivien Olsthoorn-Kribbe bij wie ik altijd terecht kan voor morele steun en een andere kijk op zaken.
Met wie zou ik in 2019 graag willen werken ? Met iedereen waar ik op het moment ook al mee werk en ieder die dezelfde passie deelt.
Naar welk project, in 2019, kijk ik uit ? Het ontwikkelen van de Horse Boy Methode op de Madurodam Manege.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019 ? Op de Madurodam Manege in Den Haag facebook Westland Paardencoaching.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen ?
Vivien Olsthoorn-Kribbe Nederlands Kampioen samengesteld mennen klasse 3 in 2016.
Hoe kun je contact met mij opnemen? angelazwiers71@gmail.com

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s