Passie Pensioneert Nooit voor Amanda Visscher

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? 
In alles wat ik doe uit passie hoop ik sterke boodschappen over te brengen, mensen te raken, te inspireren en te motiveren. Zodra ik zie dat ik één van die punten bij één persoon al bereikt heb, is het voor mij al geslaagd!
Wat is mijn idee van ultiem geluk? 
Mijn gezin gelukkig zien. We hebben het zwaar te verduren gehad dus ieder moment van ultiem geluk is als een extase. Juist omdat je dieptes kent, waardeer je zelfs de kleine geluksmomenten. Zoals met zijn viertjes knus op de bank liggen en een filmpje kijken.
Wat is mijn grootste angst?
De wereld zoals die nu is en dat ik mijn kinderen daarin moet achter laten. Ik zal alles doen wat in mijn macht is om die wereld (al is het maar een beetje) te verbeteren en mijn kinderen te leren om ten alle tijde zichzelf te blijven. Geluk begint immers bij jezelf.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  
Contacten opbouwen en samen met totaal onbekenden wat moois te creëren waar je allemaal je passie in kwijt kan.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?
Mijzelf op de laatste plek zetten. In alle enthousiasme, haast, afspraken en de gevoelens van anderen vergeet ik mijzelf. Vorig jaar ben ik mijzelf hierdoor heel erg tegen gekomen. Ik probeer hier nu wel meer op te letten.
Wat is mijn grootste valkuil?
Op een gegeven moment plan ik zoveel tegelijk dat ik het overzicht niet meer heb. Ik denk dat mijn grootste valkuil dan ook tijd is en het indelen hiervan.
Wanneer zou ik liegen?
Als ik de gevoelens van iemand ermee kan schaden of als ik mijzelf erom schaam. Ik ben nogal een binnenvetter.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Als ik dan puur naar zelf fotograferen kijk, wat ik sinds een jaartje nu ongeveer ook doe. Dan bewonder ik het werk van Pamela Hooghuis, ofwel Sachin Fotografie, het meest. Haar doelgroep en vakkundigheid in de fotografie hoop ik ooit te kunnen evenaren. Als model bewonder ik fotografe Pascale Dekker. Ik ben niet voor niks haar ‘Boudoir Babe’! Een vrouwelijke boudoir fotografe die ik van dichtbij zo ontzettend hard heb zien groeien in haar vak! Wow, respect!
Waar houd ik het minst van aan mijn werk?
In het werk waarmee ik mijn brood mee verdien, verkoopmedewerkster, vind ik de routine-werkzaamheden het minst interessant. Ik hou van verandering, spanning en uitdagingen. Vooral dat laatste. Als er geen uitdagingen meer voor mij zijn word het voor mij als bij het huishouden: op de automatische piloot.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?
In de winkel als ik een dag met mijn vaste klanten en collega’s diepzinnige gesprekken heb. Niet persé één vast moment dus. Als model had ik dat denk ik wel het meest met de fotoshoot met meerdere geweldige modellen bij fotograaf Erwin Verweij en de fotoshoot afgelopen zondag met Danique de Laat en Kanji Sasoriza bij fotografen Richard Hoogendijk en Allard Kamermans. Het is altijd leuk zo met een groep dames die ‘in hetzelfde wereldje’ leven. Alsof je elkaar al jaren kent.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?
Als je ergens gepassioneerd in bent, dan ervaar je dat niet als werken waar je na zoveel jaren werken met pensioen gaat. Je zal hooguit minderen, maar volledig stoppen niet. Zo zal ik nooit stoppen met iets te doen in de fotografie, muziek, literatuur en/of kunst. Mijn creatieve geest pensioneert nooit!
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?
Door mijn verleden verlies ik soms weer wat aan zelfvertrouwen. Door mijn passies uit te oefenen vind ik deze dan wel weer terug. Maar ik zou het zo fijn vinden als ik dit zelfvertrouwen in ‘de echte wereld’ ook gewoon kon behouden. Ik merk ook dat ik beter met de mensen om kan gaan die zich met (kunst)fotografie, muziek, literatuur en kunst bezig houden (ofwel ‘mijn mensen’). Bij hen kan ik echt mijzelf zijn en ik zou dat eigenlijk overal willen kunnen.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?
Dan denk ik toch wel de deelname aan Color Zoom 2018 als haarmodel voor haarstyliste Priscilla Gerritsen. Helaas zijn wij niet uitverkozen om door te gaan, maar dit was wel een ervaring in ‘de echte modellenwereld’ voor mij. Samen met fotograaf Petra Holland en visagiste Darien Touma hebben wij toch een ontzettend mooie foto gecreëerd waar ik met veel trots op terug kijk!
Waar zou ik het liefst willen leven en werken?
Australië of een ander land met veel ongerepte natuur, liefde en respect voor dieren en elkaar. Met wel genoeg mensen, maar niet zo opgepropt als hier in Nederland.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting?
Heel afgezaagd misschien, maar toch mijn kinderen. Zij zijn een reflectie van mij en mijn man en onze liefde voor elkaar. Niemand of niets is waardevoller dan dat.
Wat is mijn meest markante karakteristiek?
Als ik anderen moet geloven, als model mijn ‘klassieke’ gezicht en grote (sprekende) ogen. Sinds ik mijn haren zeker 10 á 15 cm (misschien zelfs meer) heb laten knippen merk ik dat dit mijn werk als model ook heeft ondersteund. Als persoonlijkheid denk ik mijn enthousiasme (soms een beetje té naar mijn idee) als ik ergens heel gepassioneerd over ben. Dan kan ik er  uren over door blijven ‘ratelen’.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
Als geboren en getogen (danwel niet meer wonende) Rotterdammer krijg ik toch wel de beste ideeën of in ieder geval een enorm gevoel van trots als ik vanaf de Kop van Zuid over de Erasmusbrug naar het centrum rij of loop. Hoewel dit zeldzaam gebeurt, langs het water van de Maas kom ik wel het meest tot rust. Eigenlijk wel gek dat je tot rust komt in een drukke stad, maar ik denk juist omdat het zo op de rand van de drukte is en ja Rotterdam is en blijft  toch wel ‘mijn stad’.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
In het dorp waar ik woon, Ridderkerk, heb je niet veel. De enige plek waar ik wel buitenshuis een drankje drink daar is De Gooth. In ‘mijn stad’ in Rotterdam kom ik graag bij Café Hollywood en onze kroeg De Bever in de wijk Beverwaard. Uit eten doen we nauwelijks, maar als we dat doen gaan we vaak naar café De Gouden Leeuw in Rotterdam of juist naar voor ons onbekende restaurants.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?
Stripboeken en sprookjesboeken. Ik hou van fictie. Wat dat betreft blijf ik een klein kind. De boodschappen achter deze ‘kinderboeken’ vind ik zo mooi. Veel diepzinniger dan non-fictie boeken ooit kunnen betekenen. Net als films, kijk maar eens goed naar een Disney film. Ze hebben allemaal een sterke boodschap.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers?
Walt Disney en Stan Lee
Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Jeetje, dit is wel een moeilijke. Maar als ik dan moet kiezen, Jason Mraz. Ik heb niet voor niks onze oudste zoon naar hem vernoemd.
Wie is mijn held of heldin in fictie?
Nog zo’n moeilijke vraag! Dan zou ik toch zeggen Iron Man ofwel Tony Stark, hij lijkt in zijn doen en laten heel erg op mijn man. Macho gedrag, met een grote dosis humor, maar een hart van goud.
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Mijn ouders, man, onze zoons, mijn schoonouders, familie, vrienden en collega’s. Eigenlijk best veel mensen. Zonder hen zou ik niet fijn leven.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
Alle films van Marvel en dan is ‘Avengers: Infinity War’ toch wel de beste tot nu toe! Maar ja, als je die gaat kijken moet je de rest ook hebben gezien. Ik ben een echte Marvelfan. En als je dan toch bezig bent bekijk ook alle films van Disney, waarvan ‘De Kleine Zeemeermin’ als favoriet. Vandaar ook mijn fotoshoots als zeemeermin. Iets in die mystische wezens heeft mij altijd al aangetrokken.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?
Dat (met name kunst-)fotografie en kunst meer financiële vrijheid zou moeten krijgen. Ik vind dat in banen in de kunstsector zoveel meer geld geïnvesteerd moet worden. Hiermee bereik je zoveel meer dan al het commerciële waar nu het meeste geld in omgaat.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
In mijn leven een hele grote rol. In mijn werk helaas nog te weinig. Ik ervaar veel moeite in de fotografie, muziek en met mijn blog dat door die financiële barrière dat het erg moeilijk is om er mijn werk van te maken. Alhoewel ik hier wel alles voor over heb om dit desondanks te realiseren.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?
Grootste fan zijn denk ik onze zoons. Vooral mijn oudste zoon, die in alle opzichten het meest op mij lijkt, kijkt echt naar mij op en dat is echt een heerlijk gevoel. Hij is 9 jaar en we zijn sinds vorig jaar erachter na jaren lange strijd dat hij autisme en ADHD heeft. Hij zei laatst: “Mama, als ik meerdere leven heb gehad, dan is dit het beste leven en ben jij de beste moeder die ik ooit heb gehad”. Wow, wat wil je nog meer als moeder? Partner in crime is mijn man. Wij vullen elkaar aan in alles en hebben zoveel samen doorstaan. Niemand komt daar meer tussen.
Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?
Ik heb nog een aantal fotografen waar ik echt heel graag mee wil samen werken. Met Deesi Groot ga ik werken aan geweldig project. Zo wil ik ook nog met Mic Peters, Jacqueline Verhoef, Emiliano Palombo, Paul Meulemans, Roel de Rooij, William Aponno, Wim Hendrik Mark Steynen, Yann Schuyers, Yannick van der Zwaan, Kees Pruijssers, Stijn Böhrer, Dave Tracy en Dmtry Laudin samenwerken. Waarvan de laatste drie buitenlandse fotografen die ik al een geruime tijd volg en adoreer.
Naar welk project, in 2019, kijk ik uit?
Mijn eigen project dan toch wel, The Stan Lee Project. Een project met meerdere fotoshoots als ode aan recent overleden Stan Lee, ofwel Stanley Martin Lieber, Amerikaans schrijver en stripauteur, meest bekend van zijn werk (en niet te vergeten cameo’s) bij Marvel Comics.
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019?
De laatste drie fotografen die ik hierboven genoemd heb. Ook volg ik twee modellen Saturn Werde en Satya Jvala. Zou het super vinden om hen te ontmoeten en nog geweldiger vinden om samen een fotoshoot te doen.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?
Op Facebook kan je mij vinden op pseudoneum Camille Leon. Op Instagram kun je mij vinden met de naam @camilleleonmodel en ik heb een blog www.deavonturenvandeloedermoeder.blogspot.com. Daar vind je mijn ervaring als moeder in ons complexe gezinnetje met psychische aandoeningen en gedragsstoornissen. Ook hebben mijn man en ik een eigen fotografie pagina op zowel Facebook als Instagram onder de naam Visscher Photography.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Pascale Dekker!
Hoe kun je contact met mij opnemen?
Je kunt mij het beste mailen op amandavisscherportfolio@gmail.com. Messenger of privé berichten op Instagram kan wel, alleen dikke kans dat ik daaroverheen lees. Ik ken mezelf daar te goed voor, haha!

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s