Passie Pensioneert Nooit voor Marja Mulder

Wat is mijn grootste passie in mijn werk.

Voor wat betreft mijn werk als actrice: zo goed en geloofwaardig mogelijk een rol neerzetten.

Je inleven in een ander personage, zo mooi om te doen!

Ik heb een keer meegemaakt dat een kennis van mij vroeg hoe het toch met me was, of het weer wat beter ging met me.

Ze had namelijk in het ziekenhuis een infofilmpje op de afdeling bloedafname gezien, waarin ik de patiënt speelde, ze dacht dat het écht was!

Bij mijn regiewerkzaamheden vind ik het fantastisch om onzekere mensen uit hun schulp te halen en/of anderen uit hun comfortzone. Dat ze dan later zeggen: ik wist niet dat ik het kon en durfde! Dan ben ik best wel trots.

In mijn modellenwerk vind ik het een uitdaging precies te kunnen verbeelden wat de regisseur of fotograaf voor ogen heeft, elke keer weer een uitdaging, maar wel heel erg leuk!

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Je gelukkig voelen zit in jezelf. Iets of iemand anders kan bijdragen aan dat geluk, maar als je niet van jezelf houdt wordt het nooit wat met je geluk. Godfried Bomans zei ooit: geluk is een herinnering. Dat is óók zo, mooie herinneringen zijn geweldig…maar beleef je geluk liever in het NU !

Wat is mijn grootste angst?

Het verliezen van mijn geliefden. Ik heb van heel nabij meegemaakt wat een impact bijvoorbeeld het verliezen van een kind heeft op je gezin. We gaan allemaal uiteindelijk, maar dat een kind overlijdt voor de ouder, dat zou niet zo mogen zijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk.

De kick, de energie die je krijgt van werken met een groep enthousiaste mensen aan een voorstelling. En in de modellenwereld vind ik de ontmoetingen met steeds nieuwe, interessante mensen erg leuk. En je komt op de gekste plaatsen! Heb in België voor een fotoshoot in de cockpit van een trein gezeten omdat dat de enige plek was waar een stopcontact zat voor de föhnborstel van de visagist, hilarisch!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap

Ik ben vreselijk ongeduldig, helaas…. Maar dat camoufleer ik, als het nodig is, met veel humor.

Wat is mijn grootste valkuil

NEE zeggen! Ik ben altijd enthousiast als ik ergens voor gevraagd wordt. Daardoor neem ik vaak teveel dingen aan, na de drukte moet ik daar dan lichamelijk voor boeten. Ik moet gewoon onthouden dat ik geen twintiger ben maar 66 jaar.

Ouderdom hè 🙂

Wanneer zou ik liegen

Ik hou niet van liegen, maar ik zou liegen dat het gedrukt staat als ik mijn geliefden er mee kon redden!

Welke personen, in mijn professie die nu leven, bewonder ik het meeste

Senior model Anne Bosch van der Graaf, zij is 78 jaar en een geweldig positief, mooi mens.

Still going strong ondanks haar leeftijd. Een prachtig voorbeeld van ‘gracefully growing old’!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk

Het regelen van allerlei randverschijnselen bij voorstellingen. Ik bemoei me ook veel te veel met alles, controlefreak die ik ben haha. Maar ja, je hebt niet altijd de luxe van een regelaar, zo’n mannetje weet je wel, die alles kan en iedereen kent 🙂

Bij het modellenwerk of opnames voor TV en -commercials: het lange wáchten! Daar komt mijn ongeduld weer om de hoek kijken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk.

Ik ben altijd gelukkig in mijn jobs! Ik vind dat ik een heel leuk, afwisselend leven heb.

Als ik het even niet zo druk heb schrijf ik teksten, heerlijk! Er zijn al 3 toneelstukken uitgegeven, voor amateurgezelschappen hoor bij Toneeluitgeverij Vink in Alkmaar.

Wat zegt de uitspraak “Passie Pensioneert Nooit”mij

Helemaal waar!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen

Ik zou heel graag wat minder bezorgd zijn, wat minder piekeren soms…..

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe

Ik heb de afgelopen 30 jaar al veel gedaan op het gebied van (semiprofessioneel) theater.

Het meest trots ben ik op de openluchtvoorstelling in Tivoli in het Asserbos. Ik heb het vrij zware script van ‘Animal Farm’ van Georg Orwell aangepast naar het hedendaagse en er luchtigheid ingebracht met woord- en visuele grappen. Het was een geweldig succes, 6 voorstellingen lang.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken

Hier, gewoon in het rustige Drentse land. Alhoewel het voor de modellenwerk vaak niet handig is. Ik moet altijd naar ‘het westen’ rijden voor een opdracht of casting.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting

Mijn kinderen en kleinkinderen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek

Mijn vrolijke, optimistische aard. Mijn vermogen om problemen op te lossen met humor.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad

Overal en nergens, geen specifieke plek.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en drinken buitenshuis, in mijn stad

Ik vind Restaurant Touche fantastisch. Heerlijke en eerlijke producten uit o.a. hun eigen groente- en kruidentuin. Geweldige bediening.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe

Eindeloos bewustzijn van Pim van Lommel, Een nederlandse cardioloog, onderzoeker en schrijver. Ons bewustzijn bepaalt hoe we tegen de wereld aankijken. Inspirerend en interessant boek!

EN: De dochter van de Imam, door Hannah Shah, wat een ongelooflijk dappere vrouw.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers

Bernleff, Khaled Hosseini, Herman Koch, en nog veel meer, ik lees véél !

You only die once’ Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag

Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré en de themamuziek van de film Schindlers List.

Wie is mijn held of heldin in fictie

Heb ik geloof ik niet. Of het moet al Remy zijn, die rat uit de film Ratatouille 🙂

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life

Dat zijn mensen die in de zorg werken, met name in verpleeghuizen voor demente ouderen. Wat een fantastisch werk doen ze, diep respect!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien

The boy in the striped pyamas, ontroerend en gruwelijk tegelijk. En natuurlijk moet iedereen die geweldige film over rasmuzikant Freddy Mercury gaan zien: Bohemian Rhapsody, fenomenaal!

Wat zegt de uitspraak “De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij

Geld maakt het allemaal wat makkelijker, als je een beperkt budget hebt voor bepaalde voorstellingen is dat gewoon lastig.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk

Theater en theatermaken is voor mij de ultieme uitlaatklep, dus ja..een hele grote rol.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime

Mijn zoon, docent drama en geweldige gitarist Richard Vrieze. We hebben hetzelfde gevoel voor humor en we kunnen heerlijk sparren over alles wat met theater te maken heeft.

Hij geeft nuttige en opbouwende kritiek als ik een stuk regisseer of speel.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken

Regisseur Wil Koopman of Martin Koolhoven. Dat is een droom, ooit nog eens in een geweldige Nederlandse film of TV serie spelen. Zal wel niet uitkomen, maar dromen mag, toch?

Naar welk project kijk ik uit?

We beginnen dit jaar met het bedenken en schrijven van een musical voor een koor, dat eens iets anders wil dan een “gewoon” optreden. Geweldig om zulke mensen te coachen in hun performance en spel.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019

Oei das een moeilijke, ik denk Barry Atsma en Jacob Derwig, fantastische spelers.

En senior model Anne, zoals al eerder genoemd, zou heel leuk zijn weer met haar samen te werken.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019

Ik denk voornamelijk in TV commercials en infovideo’s op internet.

Zit vanaf april voor de 2e keer in een commercial van Davitamon.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen

Mijn zoon Richard Vrieze of mijn oudste broer Emeritus Professor Dr. P.W. van der Horst.

Passie runs in the family zal ik maar zeggen. 🙂

Hoe kun je contact met mij opnemen

gewoonmarja@hotmail.com

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s