Passie Pensioneert Nooit voor Margarita Gaier

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het creëren zelf. Verzonken zijn in het doen en het creëren, daar waar geen tijd bestaat, daar zijn waar alle vrijheid is en alles ontstaat.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Gewoon lekker mezelf en present zijn. Plezier, geluk, zit gewoon overal en in elk moment.

Wat is mijn grootste angst?

Oef angst … in beweging. Ik denk dat ik er heel veel moeite mee zou hebben als ik ooit niet meer zou kunnen bewegen, fysiek en mentaal. Stagnatie, vastzitten, geen stap vooruit kunnen zetten, dat zou mijn dood zijn, ja

Waar houd ik het meest van mijn werk?

Er zijn meerdere aspecten waar ik zo zeer van hou. Ik kan er heel moeilijk eentje kiezen. Ik hou heel erg van het ontwerpproces; dat kan heel abstract in mijn hoofd door lopen totdat ik tot een praktisch uitvoerresultaat kom.  En ik hou van het uitvoeren, het handwerk zelf.

Je ziet direct wat er ontstaat. Je ziet meteen het resultaat. Heel erg dankbaar gebeuren is dat.

En met dat wat ik doe wil ik vooral mensen blij maken, hen raken, en daardoor een stuk heling meegeven, een gevoel van welbevinden.

Wanneer ik een opdracht aflever en de klant soms tot tranen toe geroerd is, dan krijg ik kriebels in mijn buik. Het contact met de mens/klant en het brengen van een stuk geluk en heling met de dingen die ik maak, dat vind ik het mooiste aan mijn werk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik weet het eigenlijk niet. Denk in bepaalde situaties geen geduld hebben.

Wat is mijn grootste valkuil?

Te lang te veel begrip voor anderen hebben. Snel voor anderen verantwoording voelen en meteen willen helpen. Niet altijd handige eigenschap voor mezelf – ben aan het oefenen.

Wanneer zou jij liegen?

Ik weet niet eens of ik dat kan. Waarom moet ik liegen?

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik heb geen specifieke namen. Ik bewonder meerdere kunstenaars en ondernemers die gewoon met volharding hun passie uitoefenen, trouw en gefocust blijven aan hun doel en no matter what gewoon doen wat hun hart roept om te doen. Ik denk dat dat niet iedereen kan en/of durft.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Privé zoals in bedrijf, auto poetsen, auto tanken en strijken

Wat zegt de uitspraak “Passie Pensioneert Nooit” mij?

Je stopt toch ook niet zomaar met ademen? Je doet dat waar je hart ligt en dat stopt gewoon nooit. 

Wat je doet en je interesse kan in de loop van de jaren veranderen. En dat is ook goed zo.

Als het goed is blijf je groeien.

Voor mij is dat een vanzelfsprekendheid. Want je groeit en ontwikkelt jezelf steeds verder. Dat geldt ook voor wat je doet, met als gevolg verbetering en verdieping in je werk en persoonlijk voor jezelf.

Je eigen uitdagingen worden steeds groter. Als je dat toelaat, het steeds blijven groeien, hoe oncomfortabel ook, zul je altijd met passie leven en deze eindigt dan ook nooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Eerlijk gezegd helemaal niets. Ik hou van mezelf met alle mindere en mooiste delen van mezelf. Wat ik minder leuk vind van mezelf, leer ik met moeite te accepteren of eraan werken. Ligt eraan wat het is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Deze vraag zou ik niet kunnen beantwoorden.

Innerlijke veranderingen en groeiprocessen uiten zich ook naar buiten toe. Ik ervaar geen scheiding tussen mijn privé- en mijn professionele leven. Verandering is een deel van ons bestaan en ons leven. Die topprestatie bestaat niet want na elke prestatie, klein of groot, komt er morgen weer een nieuwe. Je kunt alleen maar trots en blij zijn wanneer je die mag ervaren en doorlopen. Er op terug kijken, tevreden zijn, en op naar de volgende.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

In principe daar waar ik al leef en werk.

In de toekomst zou ik een stapje willen doen naar werkruimte en wonen samenvoegen.

Wat het land betreft. In Nederland/Limburg voel ik mij wel thuis. Maar als het leven ineens vraagt om mezelf te verplaatsen en ergens anders verder te gaan, dan doe ik dat ook gewoon.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mezelf. Mijn vak-en mensenkennis.

Gevolgd door intuïtie, fijngevoeligheid voor mens en omgeving. Non stop creative brain en dat gecombineerd met rationeel denken.

Materieel gezien (maar niet de financiële waarde) mijn auto. Met mijn auto kom ik overal waar ik wil en mag zijn.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik hou niet van routine. Zodra ik aanvoel dat ik in een vaste routine kom, aan iets gewoon ben geraakt, floep ik eruit en verander iets aan mijn doen. Deze veranderingen gebeuren vanzelf, dat doet het leven gewoon met mij en mijn ziel en lichaam volgen, daar hoef ik niet eens over na te denken. Verder ben ik zeer flexibel, ga met veranderingen gewoon mee, ben soms voor anderen onvoorspelbaar in mijn keuzes en ben heel erg gedecideerd.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Dat kan overal zijn. Ieder moment wanneer ik met alles stil blijf staan. Soms onderbreek ik eventjes mijn lopende werkzaamheden omdat ik een ingeving heb gekregen voor een heel ander thema of project. Dan moet ik deze flow nagaan en daar aandacht aan geven. Dat kan ook even goed tijdens het huishouden gebeuren of een wandeling. Of je ligt al in bed en bent in slaap aan het vallen en ineens moet je een lampje aandoen omdat je een ingeving had en deze even moet navolgen. Ideeën komen hoe ze komen, gewoon open voor staan in ieder moment.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Dat is Cafe Bijzonder in Maastricht. Daar is het letterlijk heerlijk lekker bijzonder eten.

Bewuste biologische voeding. Weten waar de ingrediënten vandaan komen. Ook heel geschikt voor vegetariërs en veganisten. En een heel gezellige sfeer en locatie ook nog. http://bijbijzonder.com

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik kan niet zeggen dat boeken mijn leven beïnvloed hebben. Er is wel een boek dat ik gewoonweg geweldig vind. Dat is Meester en Margarita van Michael Bulgakov. Sommige aspecten vond ik zo overweldigend, gewoon weg fantastisch.

Het is een goed verpakt en spannend verhaal over de begrippen “Tijd, Ruime en Materie” (ten minste voor mij). Heerlijk boek, ik heb het toen zo goed als in één keer uitgelezen.

You Only Die Once”. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Als ik zou weten wanneer mijn laatste dag hier op aarde is, dan vraag ik mij nu af, wat zou ik dan willen doen ? Een liedje luisteren is wel het laatste waar ik aan denk. Ik denk dat ik eerder de geuren en de geluiden van de natuur van onze planeet zou willen opnemen, het ruisen van de zee, het ritselen van de bladeren en het zingen van de vogels.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mensen die hun eigen individuele weg gaan en als het moet ook tegen de wind in.

Wat zegt de uitspraak “De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Ruimte.

Niet dat geld de reden is om je wel of niet creatief te uiten, en toch geeft het meer ruimte om te creëren, om je werken daadwerkelijk in de vorm en manier te kunnen uitvoeren hoe jij het ziet. Vrije expressie wordt in grotere mate vergroot en verdiept.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Een grote rol. Zelf creëren en manifesteren is een dagelijkse kunst op zich…

Ik hou van kunst waar men ruimte en vrijheid krijgt voor eigen verbeelding. Ieder kunstwerk roept iets in je op, bv een gevoel of een gedachte.

Ik hoef geen kunst te bezitten ik vind het belangrijker om het te zien, het in te ademen, het te laten inspireren en het motiveert mij ook weer om door te blijven gaan om zelf te creëren.

Wie is mijn grootste fan/ sponsor/ partner in crime?

Ik heb een paar hele bijzondere mensen waar ik dankbaar voor ben hen in mijn leven te mogen hebben. Zij steunen mij waar nodig.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?

Ik werk regelmatig met verschillende bedrijven en personen samen.

Ik zie wel wat er dit jaar op mij gaat afkomen welke samenwerkingen gaan ontstaan.

Ik laat het open en vrij.

Na welk project, in 2019, kijk ik uit?

Ik heb een paar projecten op mijn lijstje staan die ik heel graag (eindelijk) wil oppakken.

Naast een paar creatieve projecten op mijn atelier, zou ik graag wat ruimte willen vinden voor mijn schrijfblok, pen en papier, en me op schilder doeken met olieverf weer eens uit te leven.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?

www.margaritagaier.com

Maastricht

Hoe kun je contact met mij opnemen?

info@margaritagaier.com

0031 – 06 41 788 437

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s