Passie Pensioneert Nooit voor Moniek Simons

Foto door Kim Roufs

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Projectmanagement. Met enthousiaste ondernemers drive projecten succesvol van de grond krijgen waarbij ik de doelstelling bereik, kansen creëer en mensen kan verbinden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Mijn definitie van ultiem geluk: in volle gezondheid samen zijn met wie ik samen wil zijn, doen wat ik wil doen op het moment en plaats die ik me wens. Ik kan heel blij worden van dingen die niet te koop zijn zoals een gouden sunset en een glimlach van degene die ik lief heb.

Wat is mijn grootste angst?

Door ziekte of letsel uitvallen en niet meer te kunnen doen waar ik blij van word. Op mijn 25ste ben ik frontaal aangereden door een vrachtwagen waarna een lange herstel– en revalidatieperiode volgde. Tevens heb ik om me heen veel dierbaren ziek zien worden. In beide gevallen speelde het gevoel van machteloosheid. Het gevoel dat ik snel de rug toe keer om positief te blijven en er altijd vol voor gaan.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Kennis, kunde en ervaring bieden waardoor de ander weer stappen kan zetten.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ongeduldig zijn. Ik wil actie en doen! In de hectiek van de dag gaat het me vaak te traag voordat er concrete resultaten worden geboekt. Dan wil ik versnellen en denk ik vaak al in het eindresultaat. Voor de ander kan het hierdoor lijken alsof ik over alles heen wals.

Wat is mijn grootste valkuil?

Omdat ik mezelf wil blijven verbeteren om tot een hoger level te komen, leg ik de lat telkens hoger. Dat gaat gepaard met nieuwe uitdagingen buiten mijn comfortzone. Ik kan er soms tegenop zien om die nieuwe uitdagingen zo goed mogelijk uit te voeren terwijl het achteraf altijd prima verloopt.

Wanneer zou ik liegen?

Niet. Ik zeg wat ik denk en doe wat ik zeg! Voor mij belangrijke voorwaarden om op basis van vertrouwen een relatie en samenwerking aan te gaan. Ik ben vrij open en wil en kan me niet anders voor doen dan dat ik ben. What you see is what you get.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Iemand in mijn professie, geen idee. Coolblue keizer Pieter Zwart kan ik wel bewonderen op de manier hoe hij zijn zaken heeft aangepakt van zolderkamertje tot multimiljonair. Een detailfucker die niet alleen in het idee gelooft, maar vooral ook in de uitvoering met slogans “elke dag een beetje beter”,doe het!” en “alles voor een glimlach”.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Alles met cijfers. Daar heb ik echt helemaal niks mee. Ik richt me liever op het proces, de organisatorische en menselijke kant.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik vind het belangrijk om ergens aan bij te dragen wat Limburg of Nederland op de een of ander manier een toegevoegde waarde heeft zoals bijvoorbeeld de ontwikkelingen van Designer Outlet Roermond, de eerste Burgertop Limburg in opdracht van het Limburgs Gouvernement en wanneer een groot evenement dat ik organiseer perfect wordt neergezet. Tijdens zo’n evenementen stijgt mijn adrenaline en moet er geknald worden. Als ik na afloop moe maar voldaan mijn high heels uittrap en met anderen proost op het succes, ben ik helemaal happy.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Werk is voor mij a way of life waarbij privé en zakelijk erg door elkaar heen lopen. Ik zal nooit iemand zijn die stil zit. Ik voel me dan lui en wil betekenisvolle, leuke dingen blijven oppakken ook als ik 75 ben. Zolang je maar doet wat je leuk vindt, verveelt het nooit en blijft het energie geven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik ben happy met mezelf maar vind het ook belangrijk om me persoonlijk en zakelijk te blijven ontwikkelen waarmee verandering van mezelf automatisch gepaard gaat en waar ik tijd voor moet vrijmaken. Zakelijk wil ik door naar next level. Persoonlijk zou ik ruimte willen maken voor meer de balans, van mijn huis meer mijn thuis maken en van single naar een relatie met iemand waar ik het samen heel fijn mee heb.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Coördinator zijn van 6 burgertoppanels van Burgertop Limburg waarbij ik me focus op het proces. Dit is een experiment van het Limburgs Gouvernement om de stem van de burger directer te betrekken bij de provinciale besluitvorming. Als dit experiment slaagt, zal deze nieuwe werkvorm opgenomen worden in de beleidsnota van de Provinciale Staten voor de komende 4 jaar. Dit betekent dat ik mee heb mogen werken aan een nieuwe vorm van democratie voor Limburg en wie weet is het misschien ook een voorbeeld voor de andere provincies van Nederland.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Maastricht!!!! Momenteel rij ik voor mijn werk 3 tot 5 keer per week naar Maastricht. Daar wil zou ik absoluut willen wonen. Een bruisende stad die alles te bieden heeft, waar mooie gastvrije mensen leven in het prachtige heuvellandschap met veel kunst, cultuur en een warme gastronomie. Ik voel me daar helemaal thuis. En als ik verder droom zie ik in de toekomst een huisje op Ibiza of Italië. De magische relaxte sfeer of La Dolce Vita. Always aim high and follow your dreams!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Tijd! Tijd is niet te koop en tijd loopt af. Tijd om samen te zijn with the ones I love. Ik hecht niet aan materiële dingen, wel aan de tijd om met waardevolle relaties te zijn en zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken die ik enorm koester.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn humor en zelfspot. Sommige vrienden noemen mij “Jones” van Bridget Jones vanwege mijn hilarische real life momentjes. Ik kan wel eens klungelig zijn, een flapuit en heb soms moeite om mijn gezicht in de plooi te houden dat boekdelen spreekt.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Als ik aan het hardlopen ben langs het water. Blik over het water, stip op de horizon, hoofd leegmaken en genieten van de natuur.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Bij Hans van Wolde restaurant Beluga Maastricht.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Eat Pray & Love is een boek dat mij niet zozeer heeft beïnvloed maar waarin ik me herken in het verhaal. Wat wil ik in het leven, maak keuzes, ga ontdekken, beleef en ervaar! Als verslaafde wereldreiziger vind ik het super interessant hoe de reiservaringen van de verschillende landen omschreven zijn; de culturen, de mensen, het eten, de natuur, enz.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Francis Mayes – Een huis in Toscane. Vanuit de binnenkant van haar ziel omschrijft ze de behoefte om een ander leven te leven. Wonen in Cortona, de liefde voor een huis, koken, recepten, moestuin, voedsel uit de Toscaanse streek, relaties, geloof en cultuur. Een mooie mix waarbij ze van haar huis een thuis heeft gemaakt en geniet van een volle tafel met vrienden en warme gezelligheid. Voor mij een voorbeeld.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Mijn zeer gemixt lijstje: Leonard Cohen cover by Davina Michelle – Hallelujah, Pink Floyd Wish You Were Here, Kiteman – Sorry, Guus Meeuwis & Racoon – Het is een Nacht & Love you More, Kensington – Let Go, Maaike OuboterDat ik je Mis, Abba – Dancing Queen, Mary J. Blige & U2 – One, Coldplay – A sky full of Stars. Maak er vooral een vet feestje van!!

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Lucky Luke en De Daltons. Als zusje van 2 oudere broers keek ik niet naar meisje-meisje dingen zoals bijvoorbeeld Assepoester of de romantische scene van Lady en de Vagebond met de opslurpende spaghetti.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Een aantal goede vrienden van me die alleenstaande ouder zijn met een topjob die fucking hard werken om alle ballen de lucht in te houden. Zij hebben telkens met de tweestrijd te maken hoe ze het beste hun tijd en aandacht kunnen verdelen tussen kid(s) en werk en doen het toch maar even allemaal alleen. Ik heb daar enorm respect voor!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Into the Wild, gebaseerd op het tragische waargebeurde verhaal van Chris Mc Candless en muziek van Eddie Vedder. Een verhaal over de prestatiedrang gerichte samenleving en aantrekkingskracht van de natuur. Deze film en de muziek raakte me destijds enorm waardoor ik mijn leven op mijn 38ste drastisch heb omgegooid. Alles loslaten, opnieuw opbouwen, vallen en weer opstaan, ontdekken en beleven.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Financiële vrijheid vind ik heel belangrijk! Geld moet rollen om te rouleren en te creëren.

Om te vermenigvuldigen moet je delen. Investeer in jezelf en anderen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Ik moet dagelijks creatief zijn in mijn werk maar kunst staat daar niet directe mee in verbinding. Kunst vind ik belangrijk om plezier aan te beleven en om te voelen. Ik bezoek regelmatig een museum of tentoonstelling om onder de huid te kruipen van de kunstenaar en een kijkje te krijgen van zijn of haar gedachten, de blik op de wereld en het gevoelsleven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Fan? Ik weet dat veel mensen die me lief zijn, trots op me zijn op wie ik ben en wat ik bereikt heb. Sponsor heb ik niet. Ik moet mijn boontjes doppen. Ik heb wel 2 lieve nichtjes die ik mag sponsoren door allerlei leuke uitjes met ze te doen of zaken voor hen te regelen. Partner in crime was mijn stagiaire. Zij wist alles van mij en hadden vaak de grootste lol. Ik draai mijn business alleen in samenwerking met opdrachtgevers (ook vaak partners in crime) waarmee je op den duur kunt lezen en schrijven. De vaak voorspellende reacties over en weer zijn mooi om te zien.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?

Er staan een aantal geweldige projecten aan te komen. Ik zie enorm uit met de initiatiefnemers van deze projecten samen te werken.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit?

Onder andere Rewrite the story of your own life. Samen met initiatiefneemster Pascale-Renée Cohen is The Bookclub gestart waarbij we mensen helpen hun eigen verhaal en eigen boek te schrijven om zo tot het hoogste potentieel te komen en je mooiste leven te leven. Daar word ik heel blij van!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019?

Iedereen die mij inspireert en iets leert en iedereen die ik mag inspireren en iets kan leren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?

Bij talloze netwerkbijeenkomsten en events die ik voor opdrachtgevers organiseer.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Suus Seegers.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

www.businessrebel.nu of 06-26799247

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s