Passie Pensioneert Nooit voor Sjuul Jansen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Met patisserie en koken zoveel mogelijk mensen met een glimlach zien vertrekken. Met mooie producten werken en mezelf elke dag verbeteren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Zolang familie en vrienden gezond zijn en ik mijn dagelijkse werk mag doen is mijn ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik mijn werk niet meer kan doen door een bepaalde reden. Dat is voor mij toch een nachtmerrie.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Nieuwe dingen ontdekken steeds bezig zijn om een beter product neer te zetten. En in de de natuur alles te zien groeien en dat na een tijdje te mogen gebruiken zorgt er-voor dat je gaat houden van je werk en de producten die je mag gebruiken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Moeilijk om over jezelf te zeggen ,maar ik denk dat ik redelijk vaak onzeker ben over veel dingen. wat me aan de andere kant ook weer scherp houd

Wat is mijn grootste valkuil? Te veel hooi op mijn vork wil nemen en af en toe ook eens nee durven zeggen.

Wanneer zou ik liegen? Ik kan niet liegen , dat heeft op een of andere manier toch iedereen door.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Sergio Herman , Dominique Persoone en René Redzepi

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Op mijn kantoor zitten en dan uren naar een beeldscherm kijken, waar ik toch nooit mijn aandacht bij kan houden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? afgelopen December toen mijn eerste grote order af was. Trots op mezelf dat alles af was binnen zeer korte tijd. En dat mijn doosjes bonbons daarna heel de wereld over gaan is wel uniek.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat je wanneer je iets heel leuk vind zoals ik met patisserie en koken je daar altijd mee bezig wil zijn en jezelf beter wil maken. Dat proces is voor mij altijd de drive die zorgt dat ik doorga.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Eigenlijk niks, ben tevreden zoals het is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Wat ik mijn grootste prestatie vind, is dat ik op deze jongen leeftijd de mogelijkheid heb ge-kregen om mijn eigen bedrijf te starten, waardoor ik met mijn eigen visie mijn producten kan maken.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Dat zullen 2 verschillende locaties zijn. Voor het werk mag dat een best wel drukke stad zijn veel mensen om me heen. Om gewoon te leven lekker rustig zo ver mogelijk van de drukte vandaan.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn familie en vrienden om me heen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Meestal als ik lekker een stuk ga lopen met de hond in de bossen. Even lekker in de rust dat helpt mij het meeste om ideeën te bedenken en dat je meteen voelt in welk seizoen je zit met al de aroma’s en dieren in de bossen en natuurlijk veel praten, iedereen heeft toch een andere kijk op iets.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? The jane in antwerpen, de sfeer die daar hangt met ook nog eens heerlijk eten

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Op dit moment nog geen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Die heb ik niet echt. Ik lees eigenlijk ook nooit behalve boeken die met Patisserie of koken te maken hebben, Daar vul ik mijn tijd mee .

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Axwell /\ Ingrosso – Sun Is Shining

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Waar ik zelf heel erg tegen op kijk is Sergio Herman. Voor mij de beste kok, die mij blijft inspireren met zijn manier van creëren.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Sergio Herman, Fucking Perfect of Noma: My Perfect Storm. beide films waar ik zoveel respect voor heb. Het laat zien de offers die nodig zijn van een heel team om een beleving te creëren voor de gast.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Het zou heel fijn zijn om vanuit een financiële vrijheid te kunnen creëren. Gewoon maken wat je denkt en niet daarachter te moeten denken wat gaat dit kosten of wat gaat het opleveren. Denk als iedereen zo mag creëren veel meer mooie projecten kunnen zien.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? kunst speelt stiekem wel een een grote rol in mijn werk. onbewust laat ik me er door inspireren, door naar een voorwerp te kijken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?Mijn ouders, staan vanaf dag een achter mijn keuzes die ik maak en geven daar eventueel advies bij .

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met iedereen die veel passie heeft in zijn werk of hobby. maakt niet uit wat, we kunnen allemaal van elkaar leren en inspireren.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Niet echt een project meer een periode en dat is rond kerst waar je toch met patisserie net iets groter kunt uitpakken dan normaal. Daar kijk ik heel erg naar uit.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Renee Radzepi

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op De run 5121 D Veldhoven waar ik vanaf dit jaar mijn eigen productie ruimte heb.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Aan iemand die ook een hele grote passie heeft voor de horeca. En nu een heel mooi project gaat neerzetten. Joost Saris

Hoe kun jij contact met mij opnemen?  het beste via de mail : info@sjocolate.nl

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s