Passie Pensioneert Nooit voor Denise Vrijburg

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Wanneer iemand ouder wordt laat je veel dingen los en vaak wordt iemand zijn wereld kleiner. Het geeft zorgen en onzekerheid. Toch wil je de eigen regie behouden en jezelf kunnen blijven. Ook in het maken van een kunstzinnig werk ervaart iemand vaak deze onzekerheid.

In mijn werk gaat het om de beleving en niet om het resultaat. Wanneer we beginnen aan een kunstzinnig werk weten we niet wat het resultaat zal zijn. In al deze onzekerheid creëer ik het vertrouwen en veiligheid om iets nieuws te beginnen.
Om uiteindelijk tot een succeservaring te komen en een persoonlijk werk. Ik vind het een mooie uitdaging om een balans te zoeken tussen volgen en sturing geven. Kunst is daar een geweldig middel voor. Samen op weg, een reis maken, iets nieuws creëren met de aandacht voor de beleving.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Durven kijken naar je ongeluk, frustratie, angsten en vergankelijkheid.
Daardoor vrijheid ervaren en bezield kunnen leven.

Wat is mijn grootste angst?

Het gevoel er helemaal alleen voor te staan.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Een moment kunnen creëren waarop alleen het ‘nu’ telt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Uiteindelijk gaat het vaak zoals ik het wil.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijzelf te open en kwetsbaar opstellen.

Wanneer zou ik liegen?

Als het om kleine dingen gaat waardoor je voorkomt dat iemand wordt gekwetst.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Adelheid Roosen. Zij staat voor een waardig leven met dementie. ‘’Als je loslaat, kan opeens alles’’

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Alleen zijn in je eigen visie, manier van werken en ambities.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Als een client tegen mij zegt dat dit het mooiste cadeau is wat diegene ooit heeft gehad.
Wanneer ik een droom of idee vanuit een missie en eigen kracht stap voor stap waar kan maken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Beeldend werken en kunst geven inzicht en zorgen voor eyeopeners. Deze manier van kijken hoop ik uit te dragen in mijn werk, maar ook als persoon. Er is altijd iets nieuws te ontdekken in jezelf wat bijdraagt aan ontwikkeling en verwondering.
Door het delen van mijn ervaringen en anderen mensen hiermee inspireren zal ik altijd blijven doen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Minder last hebben van mijn onzekerheid. Af en toe betrap ik mezelf erop dat ik me weer te veel aanpas aan anderen. Een handige eigenschap, maar grote valkuil.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Als zelfstandig therapeut heb ik een lang traject met iemand mogen doorlopen. Samen hebben we een lange reis gemaakt. Totdat zij is komen te overleden. We hadden na verloop van tijd geen woorden meer nodig om samen iets nieuws te creëren.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Het liefst zou ik nog eens willen samenwerken aan een groot kunstproject. Voor een bepaalde doelgroep, waarbij medewerkers en bewoners samenkomen. Waarbij je met zn allen voor langere tijd werkt aan één doel. Met elkaar heb je de passie om iets nieuws neer te zetten en sta je met je gezicht dezelfde kant op. De gezamenlijke onwetendheid hierin en de kick als zoiets lukt geeft me veel energie.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Ik hecht veel waarden aan spullen in huis die ik van iemand heb gehad of geërfd van familie. Het maakt me tot wie ik nu ben. Mijn meest waardevolle bezittingen zijn de dingen die ik kreeg van diegene die er niet meer zijn.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Tijdens een gesprek enorm wegdromen of afwezig kijken dat je je afvraagt wat er van binnen allemaal gebeurt.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In mijn eigen huis. Aan de afwas. Tijdens het schilderen. Onder de douche.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik hou van lekker eten en drinken buitenshuis! Samen genieten van lekker eten, maakt dat je er extra aandacht voor hebt. Dat vind ik het allerbelangrijkste.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Stervensbegeleiding, een wederzijds proces van Renée Zeylmans.
Dit heeft mij veranderd in de manier waarop ik kijk naar loslaten, samen alleen zijn, het leven, afscheid nemen en dat dit eigenlijk terugkomt in veel thema’s die op je levenspad komen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Lucinda Riley. De eerste serie die ik ooit uit gelezen heb. Het neemt me mee in een wereld waarin je de geschiedenis van een stad induikt. Heerlijk! Ook geeft het inzicht in de positieve veranderingen die er zijn als het gaat om de vrijheid die wij nu iedere dag ervaren.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Met mijn vriend samen plaatjes draaien. De Beatles komen dan zeker voorbij.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

De grote vriendelijke reus. Het maakt de dingen overzichtelijker en mooier als je dingen van twee kanten bekijkt.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn vriendinnen die ik al meer dan 10 jaar ken!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Wimbledon. Films kijk ik vaak voor de ontspanning. Dit is een heerlijke wegkijkfilm. En één van de weinige films die ik meerdere keren heb gezien.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Als ondernemer in de zorg en het creatieve vak is het soms moeilijk om een weg te vinden. Ik focus me op wat ik wél al bereikt heb en verdiend. Zonder druk heb je de vrijheid om te creëren. Dan ervaar ik de ruimte en tijd voor creativiteit. Dit zorgt er ook voor dat ik gezond en bij mezelf blijf. Dit is een pré wanneer je zorgt voor anderen.
Vanuit deze creativiteit ontstaan er vanzelf dromen en wensen. Deze komen helemaal vanuit mezelf en niet omdat ik bij de ander heb gezien hoeveel iemand verdient en wat iemand heeft bereikt. Ik kijk naar andere ondernemers ter inspiratie en daar neem ik iets van mee wat bij mij past. Dat voelt als vrijheid.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Als kunstzinnig therapeut ben ik dagelijks met kunst bezig. Kunst is mijn middel om contact te maken en samen te kijken. Kijken is namelijk ook een kunst. Zeker in deze tijd wanneer alles vaak vlug en snel gaat. Door te kijken geef jezelf de vrijheid om objectief te blijven, afstand te nemen en alles van twee kanten te bekijken. Het zorgt ervoor dat je even in het moment bent. Bijvoorbeeld als je langs de weg even stopt, om toch even in te zoomen op die ene mooie bloem. Het brengt een moment van bewustzijn, zonder aan alles voorbij te gaan.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn vriend! Iemand die ik altijd om hulp kan vragen, tegenaan kan leunen en met twee voeten op de grond blijft staan.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?

Met een kindertherapeut om de doelgroep ouderen en kinderen met elkaar te verbinden.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit?

Samen met een contactclown en masseuse in de zorg bundelen wij dit jaar onze parels van ons werk. Alle drie hebben we als doel om contact te maken met mensen met dementie. We doen dit alle drie met een ander middel, maar vanuit dezelfde intentie en passie voor het werk. Door dit samen te delen halen we hier kracht en energie uit. Dat is belangrijk wanneer je als zelfstandige werkt in de zorg. We gaan samen op zoek naar een mooie vorm om dit met iedereen te delen!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019

Prof. Erik Scherder. In een documentaire bezocht hij mensen met dementie en hun familie. Hij vertelde dat hij ziet dat een waardig leven mogelijk is, ondanks de dementie. Ook uit eigen ervaring met zijn vader. Dat we vanuit mogelijkheden kunnen kijken in plaats vanuit onze eigen angsten. Hierover zou ik graag met hem in gesprek willen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?

Op mijn website www.praktijkdenise.nl, facebook en Instagram. Voor een kennismaking met de beeldende therapie is iedereen van harte welkom in mijn praktijk!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Sanne Driessen

Hoe kun je contact met mij opnemen?

denise@praktijkdenise.nl

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s