Passie Pensioneert Nooit voor Sandra Veenstra

Passie Pensioneert Nooit – Sandra Veenstra, alias Sanny Views, the Storytelling Photographer

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mensen zijn mijn inspiratie, of mijn passie zo je wilt. Voor mijn werk als Storytelling Photographer observeer ik mensen in interactie met hun context en zet dat in een zonnig, Sannig perspectief. Mijn foto’s zijn dan ook meestal kleurrijk en uitgesproken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ultiem geluk zit hem voor mij in het vrij kunnen genieten van en met de mensen die ik liefheb. Geen politiekjes, geen fratsen, maar oprecht kameraadschappelijk en liefdevol met elkaar omgaan. Je geliefd weten, en je veilig en in je waarde gelaten voelen. Kunnen rekenen op integriteit is daarbij essentieel.

Wat is mijn grootste angst?

Ik vrees de manipulatieve kant van mensen, de vele gezichten van geweld, de controledrang, het niet-oprechte. Daarom focus ik met mijn foto’s juist op de mooie, vrolijke kant. The (b)right side of life, zogezegd.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

In mijn fotografie houd ik van alle stadia, vanaf de zoektocht naar het ultieme beeld tot en met de bewerking en de aflevering. Ik werk met wat er voorhanden is, dus de ontdekkingstocht is al heerlijk. Als ik het dan vastleg ontstaat er een verwachtingsvol gevoel. Later speel ik nog met het beeld om het te optimaliseren en als het dan nog mooi is afgedrukt, dan ben ik de koning te rijk. De enthousiaste reactie van de opdrachtgever of de kunstkoper is de kers op de taart. Al met al een prachtig proces.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Afhankelijk van de persoon die je het vraagt is er bewondering voor of weerstand tegen mijn vasthoudendheid als het gaat om moed en integriteit. Ik vraag een rechte rug, integriteit en een beetje moed. Sommigen noemen het (te) veeleisend, anderen vinden het krachtig. Het is niet altijd eenduidig. Wat de een aantrekkelijk vindt, kan de ander onplezierig vinden.

Wat is mijn grootste valkuil?

Valkuil? Ik denk nooit zo in valkuilen. Juist omdat je nooit weet wat je in zo’n valkuil weer voor bloempjes tegenkomt.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik ben niet zo bewonderend aangelegd, idolen heb ik nooit gehad. Wel houd ik van het werk van William Eggleston. Ik weet niet wat voor persoon hij is, maar met hem zou ik best eens kennis willen maken. Dichter bij huis waardeer ik Patricia Steur, Nico Koster en Jimmy Nelson. Bij mijn waardering voor hen speelt naast hun werk ook hun persoonlijkheid, en hun passie voor fotografie en voor mensen een grote rol.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Van de administratieve kant houd ik het minst in mijn vak. Dat is een soort verplichting, maar lol zal ik daar wel nooit in krijgen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Op straat en onder de mensen ben ik het meest gelukkig in mijn werk. Bij voorkeur in een stad, waarbij Amsterdam voor mij de onbetwiste nummer één is.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Passie komt van binnenuit en kent geen regels of (leef)tijd. Geen kaders. Passie maakt dat je het niet kan laten, het is geen keuze, het is een natuur.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Mijn debuut-fotoexpositie in het Amstelhotel in 2018, was voor mij persoonlijk een dermate onverwachte en bijzondere stap dat ik dat nog steeds beschouw als mijn grootste professionele prestatie tot nu toe. Hoewel ik ook op het gebied van pedagogiek (mijn vorige carrière) en ondersteuning aan kinderen en hun ouders mooie resultaten heb bereikt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Het liefst werk en leef ik in Amsterdam, mijn stad.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn camera is mijn meest betekenisvolle bezitting, en dan vooral mijn Fuji x100-f, die steevast om mijn nek hangt, klaar voor gebruik.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

De voor mij karakteristieke uitbundigheid, kleurrijkheid en het uitgesproken-zijn, zie je terug in mijn verschijning en in mijn werk, zowel als fotografe alsook als kinderrechtenactivist, wat ik ook nog steeds vol passie ben.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

De meeste ideeën krijg ik in interactie met mensen, waar dan ook. Dat kan zijn een gesprek, maar ook het observeren van mensen of groepen mensen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Als een vis in het water voel ik mij bij onze fijne stamkroegen Dopey’s Elixer (de Pijp) en Goos (Rivierenbuurt), maar ook in het Amstel Hotel en Hotel The Grand kom ik graag voor de entourage. En ik ben sowieso fan van mooie, sfeervolle biercafés. In de Wildeman is er ook zo een, waar ik graag kom.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Al van jongs af aan lees ik graag. Met name detectives vind ik heerlijk. Series als De Vijf en Miss Marple hebben mij de liefde voor het vertellen van verhalen over ‘gewone’ mensen en dagelijkse dingen bijgebracht. Het vinden van het bijzondere in het alledaagse, dat doe ik steeds in mijn werk en leven.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Het zal dan ook niet verbazen dat Agathe Christie een van mijn favoriete schrijvers is. En tegenwoordig mag ik ook graag de boeken van Harlan Coben en Peter Robinson lezen, maar het lezen schiet er weleens bij in. Ik ben liever op pad met de camera.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Als er muziek op staat op mijn laatste dag, dan zal het Italien Restaurant zijn of Pianoman, beiden van Billy Joel. Verhalen op muziek, daar hou ik van.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Helden heb ik niet echt: getuigen zijn zelden helden, echte helden getuigen zelden. Fictieve helden zeggen mij niets. Miss Marple en Hercule Poirot vind ik wel interessante, fictieve personen. Maar helden?

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Helden in real life vind ik survivors (gedupeerden, slachtoffers) van (seksuele) kindermishandeling, die er desondanks in slagen zelf liefdevol te zijn. Dat is ontzettend betekenisvol. Kindermishandeling en seksueel misbruik zijn zo levenslang en diep beschadigend….

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Left Luggage is een film die ik iedereen kan aanbevelen.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

De Financiële Vrijheid om te Creëren is een uitspraak die ik goed snap, maar in de praktijk nog weleens ingewikkeld vind. Er wordt aan gewerkt, zeg maar.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Levenskunst is voor mij belangrijk. Hoe ga je om met je mogelijkheden en beperkingen, en met de uitdagingen blij en verdrietig die je tegenkomt op je levenspad. Zo werkte ik als pedagoog en zo probeer ik ook bij Sanny Views met mijn levenservaringen iets moois neer te zetten. Dat vind ik de kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Vele mensen inspireren mij, met grote of kleine dingen. Ooit begon ik met fotograferen om blije beelden te (kunnen) blijven zien, als tegenwicht voor de narigheid die ik als pedagoog zag, waaronder (seksuele) kindermishandeling. Misschien ben ik zelf daarmee wel de grootse fan van mijn foto’s.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?

Met William Eggleston zou ik heel graag willen werken, dat zou tot hele speciale dingen kunnen leiden. Ook zou ik wel heel graag een keer met een museum willen werken. Ik houd van de sfeer van musea. Hoe gaaf zou het zijn om daar een keer onderdeel van te mogen zijn met mijn foto’s. Bijvoorbeeld Museum Van Der Togt in Amstelveen. Een prachtig, kleinschalig museum met een mooie uitstraling en een prettige sfeer. Wie weet….

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit?

In september begint een mooie solo-expositie Sanny Views Amsterdam in The Grand, voormalig stadhuis van Amsterdam op de Oudezijds Voorburgwal, tegenwoordig een voornaam stadshotel. Dat wordt ontzettend gaaf. De plek, de entourage, de dynamiek en dan gecombineerd met mijn kleurrijke foto’s van de stad. Ik kijk er heel erg naar uit.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019

Het lijkt mij heel bijzonder om William Eggleston een keer te ontmoeten, en ook Anton Corbijn lijkt mij een hele interessante persoon om eens te ontmoeten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?

Sanny Views kan je zien op de website www.sannyviews.nl, en op social media (vooral op Instagram en Facebook ben ik erg actief). In levende lijve vanaf september in ieder geval in hotel The Grand. Verder kun je mij tegen het lijf lopen in Amsterdam. Meer informatie over mijn kinderrechten-activisme is vindbaar op LinkedIn en Facebook onder de naam Kid for ChildRights.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Jan Disveld, alias The Painterman. Ook Maudi Bernadina.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

Sandra is bereikbaar via sannyviews@gmail.com

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s