Passie Pensioneert Nooit voor Esther Schuling

Mijn grootste passie in mijn werk is het inspireren van anderen, motiveren en plezieren.
Ultiem geluk betekent voor mij kunnen doen wat ik graag wil, daarbij dierbaren om mij heen hebben om dat mee te delen.
Mijn grootste angst is verlies; verlies van dierbaren, verlies van gezondheid. Ik moet hierbij wel vermelden dat ik tracht een mindset te behouden waarin ik deze angst zoveel mogelijk achterwege laat.
Ik houd het meest van het mij laten leiden door inspiratie, zeker als dit als een nooit aflatende vloedgolf blijft stromen.
Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is waarschijnlijk de chaos die ik kan doen ontstaan, zowel in mijn eigen leven als daardoor in dat van anderen.
Mijn grootste valkuil is door diezelfde chaos mijn focus verliezen. Ik kan met regelmaat met teveel dingen tegelijkertijd bezig zijn en dat pakt niet altijd even goed uit.
Ik zou liegen als: ik daarmee een ander kan sparen, maar bij voorkeur geen leugens. Ik hang enorm aan eerlijk en open.
Ik heb grote bewondering voor Tony Robbins, een inspirator eerste klas. Qua schrijvers heb ik niet echt een favoriet; er zijn er velen die fantastisch kunnen schrijven.
Het minst leuk aan mijn werk is het geduld wat ik op moet brengen om een boek te voltooien. Er is eerst het onderzoek en het schrijven in klad, vervolgens moet het geperfectioneerd worden om uiteindelijk te redigeren en vorm te geven. Het liefst zou ik het meteen zo schrijven dat het linea recta de boekwinkels in kan.
Ik was het meest gelukkig met mijn werk: nu. Momenteel werk ik aan een methodiek: De Muzen methode, in 9 stappen naar succes. Hierin geef ik richtlijnen om succesvol te raken op ieder gebied in het leven. De bedoeling is hiermee lessen te gaan geven op middelbare scholen en bij gemeenten. Heerlijk om bezig te zijn met een onderwerp waarmee ik anderen vooruit kan helpen hun doelen te bereiken.
Passie pensioneert nooit betekent voor mij het altijd open staan voor inspiratie, leven vanuit passie. Daar word je 100 mee.
Ik zou aan mezelf willen veranderen: toch weer die focus….
Mijn grootste professionele prestatie tot nu toe is toch wel mijn eerste boek: Virtuele belofte.
Ik zou het liefst willen leven en werken in: daar ben ik nog niet helemaal uit. Momenteel pendel ik tussen Gouda, Rotterdam en ‘t Gooi en het heeft allemaal zijn aantrekkingskracht. Wellicht komt er een moment dat ik definitief voor een vaste stek kies.
Mijn meest waardevolle bezitting ben ik zelf. Al het andere waardevolle beschouw ik als cadeautjes.
Mijn meest markante karakteristiek is mijn overijverige verbeeldingskracht. Mijn fantasie en visualiserend vermogen hebben nooit vakantie.
Mijn beste ingevingen buitenshuis in mijn stad komen vrijwel altijd bovendrijven in de natuur. Ik mag mij graag buiten begeven, de polder en de Plassen vind je hier op een steenworp afstand.
Mijn favoriete plek voor eten en drinken in Gouda zijn er eigenlijk meerdere. Koeien en kaas is fantastisch maar ik kom ook bijzonder graag in Grand café Central. In de Chocoladefabriek is het dan weer heerlijk werken, vergezeld door een heerlijke koffie.
De boeken welke mijn leven hebben beïnvloed zijn zonder meer: think and grow rich van Napoleon Hill en The seven habbits of highly effective people van Stephen R Covey. Favoriete schrijvers heb ik niet echt, ik lees alles wat los en vast zit, van inspiratie boeken tot aan romans. Sommige boeken springen er uit maar dat betekent niet automatisch dat ik alles van betreffende schrijver weet te waarderen.
Welke muziek wil ik luisteren op mijn laatste dag? Geen flauw idee. Het ligt aan mijn stemming neem ik aan. Alhoewel ik hardrock uitsluit…
Een held of heldin in fictie heb ik niet alhoewel Pipi Langkous gevaarlijk dicht in de buurt komt. Ik vond haar lef en onbevangenheid altijd het einde.
Mijn heldinnen in real life zijn mijn dochters! Allebei stoere meiden die het geweldig doen in het leven. Mijn moeder hoort eigenlijk ook in dat rijtje, hoe moeilijk zij het zelf ook had, altijd stond en staat ze voor ons klaar.
Een film die ik iedereen aanbeveel is Youth van Paolo Sorrentino . Een geweldige arthouse film over vriendschap, relaties en sterflijkheid.
De financiële vrijheid om te creëren betekent voor mij meer dan alleen vooruitgang op ondernemersvlak. Het betekent ook het kunnen laten uitkomen van dromen qua leefstijl, plus het supporten van anderen om zo ook hun dromen te verwezenlijken.
Kunst speelt een grote rol in mijn leven en werk. Schrijven is scheppen. Daarnaast mag ik graag schilderen en vind ik het heerlijk een mooie expositie te bezoeken. Vergeet daarnaast de kunst van het liefhebben niet. Liefhebben kun je in zoveel vormen dat ik het onder kunst vind vallen, creatie van een relatie.
Mijn grootse partner in crime.... ben ik zelf.
In 2019 zou ik graag werken met gelijk gestemden. Er is niet 1 specifiek persoon waar ik voorkeur voor heb, wel voorkeur voor mensen met passie, welke kunnen inspireren en motiveren en in het bezit van een positieve mindset.
Ik kijk in 2019 het meest uit naar de release van De Muzen methode. Daar word ik op voorhand al gelukkig van.
Mensen uit mijn professie die ik zou willen ontmoeten in 2019 zijn meer mensen die zich bezighouden met het onderwerp waarop De Muzen methode is gebaseerd: de wet van de aantrekking. Dan kom ik toch weer als eerste op Tony Robbins.
Mijn werk kun je vinden op mijn website, in de online boekwinkels en natuurlijk binnenkort ook weer in de boekwinkel om de hoek. Virtuele belofte is er voor het eind van de zomer als herdruk. De Muzen methode is in de afrondende fase.
Er zijn een aantal mensen welke ik uitgenodigd zou willen zien om hun verhaal te vertellen voor Passie Pensioneert nooit maar in het bijzonder mijn dierbare vriendin Sandra Zeilstra, een gepassioneerd fotograaf. Een creatieve geest met bijzondere initiatieven.
Je kunt contact met mij opnemen via mail: info@esther-schuling.nl
of telefonisch: 06-20293772

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s