Passie Pensioneert Nooit voor Joeke Hoeboer

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Dat ik de dingen doe en deel die mij dichterbij mijn eigen waarheid brengen. Dat ik werk met het fysieke, mentale en emotionele lichaam en dat dit alles mij helpt om meer bewust te worden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Helemaal mezelf kunnen zijn en me vrij, overvloedig en ontspannen voelen.

Wat is mijn grootste angst? Dit is met name een mentale overtuiging, namelijk dat ik niet genoeg ben of dat ik ‘faal’

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik samen met anderen bewust kan worden van het lichaam en de verschillende aspecten van de mind. Dat ik volledig mezelf kan zijn en mij kan uiten op mijn authentieke manier.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Weet ik niet zo goed. Misschien onzekerheid om echt voor mezelf te gaan staan en om mezelf te promoten, maar ik merk dat ik daar in aan het groeien ben op een natuurlijke manier.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik geloof niet in valkuilen. Wanneer ik een ”fout” maak dan leer ik.

Wanneer zou ik liegen? Over het algemeen lieg ik niet en vind ik het juist fijn om tot waarheid te komen. Wellicht wanneer het gaat om een verassing of misschien in geval van nood zou het kunnen voorkomen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Afke Rijenga. Zij inspireert mij om helemaal mezelf te zijn, om te genieten en om schaamteloos door het leven te dansen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Moeilijke vraag. Een deel van mij vind het soms lastig om uit mijn comfort zone stappen. Het is niet per se het minst leuke maar er is vaak wel wat weerstand dat komt vanuit oude overtuigingen en beperkingen. Achteraf is het juist het leukste omdat het me een goed gevoel geeft om de comfort zone te stretchen. Ook werk achter de computer is niet mijn favoriet.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Hier in Australië waar ik echt gigantisch uit mijn comfort zone ben gestapt en letterlijk alles ben gaan aanbieden waar mijn hart van gaat zingen: Zumba, Yoga, Spirit Dance (een zelf-ontwikkelde dans waarin de deelnemer volledig vrij is om in haar/zijn eigen manier te bewegen en het lichamelijke/emotionele- en mentale lichaam te verkennen en te uiten door dans) en binnenkort ook E-Motion Yoga.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik mijn leven lang de dingen kan doen die mijn hart laat zingen. Ik ben nog maar vijfentwintig en ik weet niet wat ik over veertig jaar aan het doen ben, maar voor mij is het belangrijk dat ik altijd de dingen kan doen waar ik blij van word, die mij positieve energie geven en mij helpen groeien in bewustzijn.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik heb het gevoel dat alles constant aan het veranderen is. Ik ga liever mee met die natuurlijke flow dan dat ik vanuit een idee of overtuiging vanuit het hoofd iets of mezelf probeer te veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik Spirit Dance ben gaan aanbieden hier in Australië. Ik vond dit heel erg spannend omdat dit is ontstaan vanuit intuïtie en door inspiratie van anderen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Waar ik nu woon voel ik mij gelukkig. Ik ben ook blij om over een paar maanden terug naar Nederland te komen en daar mijn plek te her-ontdekken.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Weet ik niet, ik hecht niet heel veel waarde aan bezittingen. Ik ben vooral ontzettend dankbaar voor vrienden en familie om mij heen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik lach heel hard en soms onderga ik ook periodes dat ik constant verander in mening en ideeën over bepaalde dingen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de natuur.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Weet ik niet. Ik vind het fijner om thuis te eten en drinken of bij vrienden.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De boeken van Eckhart Tolle vind ik fijn. Door zijn wijsheid lukt het me goed om uit te zoomen en om verschillende delen in mezelf te zien en observeren. Het helpt mij om los te laten van de ‘persoon’ die de mind soms denkt te zijn. Dat geeft mij een gevoel van ruimte en vrijheid. Ook het boek van Anita Moorjani ‘Dying to be me’ vond ik heel erg mooi en leerzaam. Dit boek helpt mij om meer en meer in te tunen in mijn waarheid. Ik lees ook graag boeken die dieper ingaan op het vrouwelijke, zoals ‘De Rode Tent’ van Anita Diamant of ‘Tantric Orgasm for Woman’ van Diana Richardson.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Eckhart Tolle vind ik een fijne schrijver op dit moment.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Het ligt eraan hoe ik me voel die dag. Het allerfijnste vind ik muziek die akoestisch word gespeeld zoals gitaar, piano en didgeridoo. En het liedje van Claudia de Breij ‘mag ik dan bij jou’ vind ik ook heel fijn.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Brave

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn hele familie en vrienden en vriendinnen thuis en hier in Australië. In het algemeen personen die mij inspireren en support en steun brengen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Captain Fantastic

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat er altijd genoeg financiële hulpbronnen aanwezig zijn zodat ik niet hoef te creëren vanuit een gevoel van stress. Voor mij werkt creatie vanuit natuurlijke ontspanning en overgave.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is voor mij creatie in het moment. Ik doe dat door middel van yoga, dans en expressie, maar ook op papier. Ik vind het fijn om met veel kleuren te werken en daarmee ook expressie te kunnen geven aan het moment.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders en lieve vriendin Ness

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken? Met Marloes Welling van ‘GaiaWise’

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit? Ik ga dit weekend een training volgen in ‘E-Motion Yoga’ en ik kijk er naar uit om deze vorm van ‘shaking medicine’ mee te nemen naar Nederland en daar te delen met degene die zich daartoe aangetrokken voelen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019? Ik zou Afke Rijenga graag weer ontmoeten, een yoga docente bij wie ik veel lessen heb gevolgd. Ze is voor mij een grote ster en een inspiratie op vele vlakken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019? Nu tot eind juli in de omgeving van Byron Bay, Australie. Vanaf september ben ik te vinden in de omgeving van Haarlem/Amsterdam.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Liza Hokke van ‘Wildspace’. Voor mijn gevoel volgt zij haar hart en doet de dingen waar ze gelukkig van word. Daar word ik blij van 🙂

Hoe kun je contact met mij opnemen? Via Facebook en Linked-In kun je mij vinden onder de naam Joeke Hoeboer

Instagram: joeke-lille

of E-mail: joeke93@hotmail.com

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s