Passie Pensioneert Nooit voor Pieter Zandvliet

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Afhankelijk zijn van anderen.

Wat is mijn grootste angst? Niet afhankelijk zijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De lijnvoering moet er als een goed stuk muziek opkomen, je moet de lijnen niet alleen kunnen zien, maar ook kunnen horen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Als ik zeur over het kunstenaarschap , dat is gewoon steeds weer zinloos, alleen door doen en niet door zeuren over wat ik zou kunnen doen als…. Gewoon doen en niet zeiken.

Wat is mijn grootste valkuil? Liefde, ik krijg zoveel liefde.

Wanneer zou ik liegen? Als iemand een antwoord verwacht die ik niet wil geven.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Dat zijn er heel veel. Namen zou wat teveel worden, maar ik bewonder kunstenaars die iets neerzetten in een stijl of ik daar nou wel of niet van hou waar ze heel lang aan hebben gewerkt, die steeds een beetje veranderen, zonder zich iets aan te trekken van kritiek of tips.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Zwakke plekken, die vaak alleen ik zie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Vaak is dat mijn meest recente expositie.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Heel veel want een leven zonder te tekenen kan ik mij niet voorstellen. Tekenen is letterlijk en figuurlijk mijn levenslijn.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Heb je even? Nou laat ik het samenvatten, mijn uiterlijk, mijn innerlijk word steeds beter.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een urn die ik in opdracht van mijn vriend kunstenaar Bram De Krosse vrij mocht verkunsten. De urn waar zijn as nu in rust. Dat beschouw ik van al mijn werk, opdrachten en exposities als mijn grootste prestatie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Catalonie daar heb ik veel vrienden wonen, vanaf mijn achtste kom ik daar al, en ben er na ieder bezoek meer van gaan houden. Maar ik moer er wel bij zeggen dat de Gemeente Dalfsen waar ik nu woon, een hele goede tweede is, een combinatie zou natuurlijk het mooist zijn, maar nog niet haalbaar voor ons.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn vrouw Sandra.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn wilskracht.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Waar ik ook rijd op mijn scooter.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? In Nieuwleusen zijn er niet veel eet gelegenheden buiten een Chinees restaurant, pizzeria’s en patatzaken. In Ommen niet ver bij ons vandaan wel, en dat is een Surinaams/Indisch restaurant, Suri Special met een geweldige kokkin Joyce, het is er alsof je gezellig op visite bent, gemoedelijk en heerlijk eten. Het doet mij altijd denken aan Rotterdam waar ik opgroeide.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De boeken van Charles Bukowski die rauw en puur zijn, maar vooral eerlijk. Zo zou ik graag willen schrijven. De boeken van Chaim Potok gaven mij een mooi beschreven kijk in het Joodse leven, een hele andere Wereld, De Orthodox Joodse Wereld, een Wereld waar je via Potok’s boeken meer over komt te weten, zo kijk ik verder dan mijn neus lang is. Ook lees ik graag biografieën, uit elk leven haal ik weer dingen waar ik van geniet of juist niet, het prikkelt.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Charles Bukowski, Chaim Potok, Herman Brusselmans,, en heel veel andere.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? I been harder than your husband every night van Frank Zappa en van de Beastie Boys, Sabotage.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik heb meer met anti helden, The Punisher komt daar het meest bij in de buurt.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vrouw, en ik vertel niet aan derden waarom.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Cést arrive de chez vous van de Belgische regisseur Rémy Belvaux, waarin mijn favoriete acteur Benoit van Poelvoorde een op hol geslagen serie moordenaar speelt die gevolg wordt door een filmploeg, Een must.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Zolang ik kan eten en mijn materialen kopen maak ik mij niet druk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Leven en werk kan ik niet los koppelen, in alles probeer ik kunst te vinden.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Het word wat saai, maar dat is mijn vrouw Sandra en een hele boel vrienden die mij waar nodig steunen.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken? Met Bram de Krosse, maar die is er niet meer.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit? Elk project moet ik naar uit kunnen kijken, want anders begin ik er niet aan.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019? Eigenlijk kan ik die bezoeken wanneer ik wil.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019? Altijd bij ons thuis, en op mijn website staan aankomende exposities vermeld.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Rene Maagdenberg Kunstenaar uit Meppel en Theo Gootjes Kunstenaar uit Schiedam.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Via mijn website: pieterzandvliet.com 

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s