Passie Pensioneert Nooit voor Chris Kosmis

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het entertainen van mensen door middel van zang, dans en spel met een flinke dosis humor. Waardoor het publiek echt even kan ontsnappen aan het drukke leven. En door middel van theater tot rust kan komen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat ik de kans mag hebben om in een professionele musicalproductie te werken met creatieve mensen. Of het in Nederland is of in het buitenland maakt mij niks uit. Zelf studeer ik aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Dit doe ik met veel plezier. Ik heb zangles gehad van Addo Kruizinga. En krijg ik les van musicalster Jacqueline Aronson. Dus met dat geluk zit ‘t wel goed.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik het publiek kan laten lachen door middel van mijn humor. Zelf vind ik het tof om resultaat te zien. Iets begint heel klein en kan heel groots eindigen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben iemand die heel extravert is. Dit kan goed van pas komen maar af en toe is dit ook best vervelend. Ben iemand met veel energie en ben impulsief, daaraan moet ik nog werken.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn dans is best wel een valkuil maar spel vind ik ook best lastig. Dit puur omdat je vaak met emotie speelt. Ik vind het niet erg om bij die emotie te komen maar in het bijzijn van anderen doe ik het liever niet. Ik ben daar nu heel hard mee aan het werk. Want in de musicalwereld moet je je eigen emotie ook laten zien. Want dan kan je het publiek overtuigen.

Wanneer zou ik liegen? Ik ben iemand die de waarheid vertelt. Ik lieg niet. Als je eerlijk bent word je een nog mooier persoon. Maar vooral als je eerlijk bent naar jezelf.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Mijn vader. Mijn vader is niet zo van het extraverte gedoe. Die is van ‘’Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’’ Hij komt naar al mijn voorstellingen en brengt me als het nodig is. Hij staat voor mij klaar, dat hij een trotse vader mag zijn!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat je heel veel geduld moet hebben in dit vak. Bijvoorbeeld tijdens een repetitie is het lang wachten geblazen. Ik heb niet veel geduld. Dus dit is echt een uitdaging voor mij!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Tijdens mijn voorstelling van ‘’Shrek de musical’’ Dat ik echt even een besefmomentje had van ‘’Wauw hier doe je het voor’’ Elke dag een staande ovatie, familie en vrienden die komen kijken en trots op je zijn. Dat zijn toch wel de momenten dat ik echt gelukkig ben.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik ondanks de leeftijd die ik heb, altijd door ga met hetgeen waar ik van hou. In dit geval het musicalvak. Blijf vooral jezelf maar een tikkeltje anders want daarmee kom je het verst.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niks ik ben tevreden over wie ik ben en hoe het gaat. Wat ik wel wil veranderen is af en toe minder impulsief zijn. Maar ach een beetje is toch ook niet erg?

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Shrek de musical. Ik mocht onder begeleiding van Mark van Haasteren o.a. Efteling theaterproducties mijn talent laten zien op het podium. Hij heeft mij zoveel meegegeven waardoor ik heel veel heb geleerd in zo’n korte tijd. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Op Cuba! De sfeer daar is zo fijn en prettig. Ik ben er zelf geweest en ben echt verliefd op het land. Ik zie mij zelf er later al wonen. Misschien met mijn eigen musical.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Denk mijn dagboek. Ik kan daar mijn gedachten opschrijven. Maar vooral mijn vrienden en familie. Want ik houd ontzettend veel van ze.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? Als ik aan het wandelen ben in het Sonsbeekpark in Arnhem, in mijn stad. Ik word dan als het ware gereset en ik krijg dan frisse nieuwe ideeën. Die ik eventueel kan gebruiken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik denk de pizzeria om de hoek. Het is vanbinnen heel gezellig. En het eten is verrukkelijk. Echt een aanrader. Mocht je denken ik ben ook benieuwd, het is op de Korenmarkt in Arnhem en het heet Pinoccio.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Misschien klinkt dit raar maar het is de bijbel. Ik ben zelf niet echt gelovig. Ik ben nog zoekende. Maar af en toe moet ik aan wat teksten denken uit de bijbel als ik er even doorheen zit. Dit heeft mij toch wel geholpen om mijn blik op de wereld te verruimen.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? ‘’All I Want’’ van Kodaline. Dit is een prachtig nummer met een betekenis. Ik zou zeggen ga het nummer luisteren en deel je gedachte met mij over wat het nummer met jou doet!

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik denk dat ik wel een beetje van Woody heb uit de film ‘’Toy Story’’ Hij is iemand die niet snel zijn emoties laat zien. En af en toe de werkelijkheid uit het oog verliest, ik heb daar wel wat van. Maar aan de andere kant is hij toch iemand die recht voor zijn raap is.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Marcel Visscher, Pia Douwes, Nina Simone, Philip Glass. Maar wie ik echt een keer zou willen ontmoeten is Nicolas Cage.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik heb er twee. Ben is Back en Five Feet Apart. Ben je niet zo emotioneel aangelegd? Dan raad ik je deze films af want je gaat gegarandeerd een traantje weg pinken.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat ik mij geen zorgen hoef te maken over financiën en dat ik de dingen kan blijven doen die ik het liefst doe.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Is mijn vader! Zonder hem had ik niet zoveel vertrouwen in mezelf gehad als ik nu heb. Hij geeft mij keer op keer hoop als het even tegenzit.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit? Max Havelaar de musical! Dit is mijn eerste toerende en betaalde musical waar ik in speel. Mocht je denken ik ben wel benieuwd. Kom dan kijken in één van de theaters in deze plaatsen in Gelderland: Duiven, Arnhem, Zevenaar en Doetinchem.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Mijn vader! Hij doet totaal iets anders, hij zit in de koeltechniek. Ik ben wel benieuwd hoe hij het allemaal ervaart.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Je kunt mij volgen op Instagram @officialchriskosmis mijn facebookpagina liken @KosmisChris (Privé: Christiaan Anders Kosmis) of mij mailen kan uiteraard ook op; chriskosmis99@gmail.com. Ik hoor graag van je!

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s