Passie Pensioneert Nooit voor Anne de Groot

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Voor mij is dat schilderkunst. Schilderkunst is een platform waarin ik de invloed van de meest uiteenlopende emoties kan laten gelden. Ik laat me niet leiden door klassieke begrenzingen en zoek de vrijheid op van een wereld waarin in principe alles mogelijk is.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het gevoel dat alles samenkomt, dat zijn de mooie momenten dat je ook beseft dat je even mag genieten van het geluk. Een mens heeft een beetje geluk nodig om gelukkig te zijn (Aristoteles).

Wat is mijn grootste angst? Dit is met name een mentale overtuiging, namelijk dat ik niet genoeg ben. Dan sta ik met angst en beven, zekerheden aan te staren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het maakproces, het creëren van de ideeën die in mijn hoofd zitten. Als het dan even samenkomt, het idee(concept), het beeld en het gevoel dat zijn de mooiste momenten waar ik elke dag weer naar op zoek ben. En die maar eens in de zoveel tijd langs komen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik eigenlijk soms best onhandig ben. Ik stoot mij aan van alles, de rommel op de grond, of aan een kastje wat er eigenlijk al heel lang staat maar ik toch weer weet te raken.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben veel te kritisch op mijzelf. Ergens is dat goed, want dan kom je verder in het leven. Maar het is ook vermoeiend. Steeds die innerlijke strijd.

Wanneer zou ik liegen? Als kunstenaar heb je een eigen waarheid die je wilt weergeven, maar dat is dan wel mijn waarheid. Ik wil dit geen liegen noemen maar mensen meer een inkijkje geven in mijn wereld.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Alice Neel, als mens zie je haar terug in de portretten die zij maakt. Ze is bijna zelf aanwezig in het werk, haar eigenwijsheid en haar eerlijkheid waarmee ze mensen wilden portretteren of juist niet en dat dan ook duidelijk liet doorschemeren in het portret.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als mijn concentratie niet goed is en dan de koffie ook nog eens op blijkt te zijn. Dan is mijn werk een stuk minder leuk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Dat is niet een aanwijsbaar moment, zoals je in een agenda dat allemaal kunt inplannen. Dit jaar heb ik een publicatie mogen uitbrengen waar alle kunstwerken worden gebundeld in een boekvorm en dat was een waardevol proces. Vooral als je de publicatie ‘Lic-Hamo’ dan overhandigt krijgt, dan is het toch echt een boek met kunst van jou hand. Dat voelt zo echt! Hierbij de link naar de publicatie: https://www.merakiagency.nl/degann

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het idee van pensioen is voor mij een heel abstract beeld om in de kunstbegrippen te blijven. De liefde voor de schilderkunst zal altijd blijven bestaan.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een internationale solo expositie bij Dasthe Art Space in Casablanca door curator Yasmina Laraqui.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Amsterdam voel ik mij nu erg thuis. De romantiek van Parijs. New York. Los Angeles. Ik sta open voor meerdere plekken.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn atelier in Amsterdam.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Als kunstenaar werk ik onder de naam Degann( www,degann.com ) schilderijen en aquarellen zijn levendige en esthetisch verantwoorde afbeeldingen die soms een zwart randje bevatten. Met mentale kwetsbaarheid en vergankelijkheid als centrale thema’s binnen het werk. “Ik werk niet naar mimesis, maar naar een mogelijk tijdelijk wezen van de geportretteerde, die vaak introspectief en verwijderd is. De transparantie van de verflagen veroorzaakt verkleuringen op het oppervlak. De waterige vlekken die de vorm van de hoofden vervormen benaderen dat wat is binnen, de intimiteit van de geest.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Als mijn hoofd vol zit dan stap ik op de motor en ga rijden. Soms zonder echte bestemming maar dan ben ik letterlijk mijn hoofd aan het leegmaken. En nieuwe ideeën krijg ik vaak op vakantie, of soms door het rondje wat ik wandel naar mijn atelier. Wandelen is voor mij een manier om mijn hoofd nieuwe ideeen te laten verwerken en uitwerken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? ‘Trakteren’ een klein koffie cafeetje in Amsterdam West. Naast de koffie zijn er veel mensen uit de creatieve sector.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het prachtige boek van Marina Abramović.  Het verhaal van Sisyphos(uit de griekse mythologische verhalen). Een vreselijke straf had Zeus de misdadiger toebedacht. Hij kreeg de taak een geweldig brok marmer een heuvel op te wentelen. Met onbeschrijfelijke moeite ging de veroordeelde aan het werk, zette zich met alle kracht schrap met handen en voeten en slaagde er werkelijk in de onbehouwen steen de hoogte op te torsen. Hij meende reeds dat hij de top ermee bereikt had, toen – op het allerlaatste ogenblik – het verraderlijke rotsblok aan zijn handen ontsnapte en in de diepte rolde. Opnieuw moest de ellendige aan het werk gaan, opnieuw torste hij de steen omhoog, en weer verloor hij het marmerblok juist op het ogenblik dat de geplaagde Sisyphus meende, opnieuw de top bereikt te hebben.
Steeds weer – eeuw uit, eeuw in – moet Sisyphus de steen omhoog brengen, doch niet één keer zal het hem lukken zijn taak te volbrengen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Jan Wolkers

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik wil hier niet over nadenken, dat mogen de nabestaanden doen die daar de meeste steun aan beleven.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Catwoman’ aangezien zij ook een stoere vrouw is op een motor.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn moeder.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Zou ik graag willen en daar werk ik ook hard voor.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Hier kan ik vrij kort over zijn. Kunst en werk vallen bij mij samen in het woord: een kunstwerk. Dat zegt genoeg!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Sanquin(De bloedbank) heeft een prachtige bedrijfscollectie waar ik onderdeel van mag zijn. Dit is voortgekomen uit een solo expositie ‘imperfecties’.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken? Luc Tuymans. Zijn portretten zijn zo onweerstaanbaar eerlijk. De kleuren zo sober, en dat sprankje verlichting vind ik heel fijn. Ik zou graag over deze magie willen delen in een samenwerking.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit? In Gezicht VMBO, een kunstproject bestaande uit schilderijen en korte video’s, wil ik vanuit mijn eigen ervaring in het voortgezet onderwijs een gezicht geven aan de VMBO leerling.
Het is nu 10 jaar geleden dat ik mijn eerste ervaring had als mentor, van klas 1A, nu wil ik deze leerlingen in het project Gezicht VMBO allemaal echt een gezicht geven. Van iedere leerling 2 portretten in aquarel, 10 jaar geleden en nu. Daarnaast 13 korte documentaires, een bewegend beeldverhaal dat het verhaal vertelt van deze leerlingen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019? De kunstenaar David Hockney daar zou ik graag een kopje engelse thee mee willen drinken. Als pure kunstschilder is hij iemand die zichzelf blijft ontwikkelen en toch met een frisse blik om zich heen blijft kijken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019? In 2019 is er een publicatie uitgekomen van mijn werk. De publicatie ‘Lic-HamoLic-Hamo’ overbrugt de dunne grens tussen waarde en waardeloosheid en benadrukt het belang van verhalen om hiermee stilstaande momenten tot leven te brengen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Barbara Rink is een kunstenaar die door middel van allerlei kleurcombinaties grote papierinstallaties maakt. Het is fragiel door het materiaalgebruik maar ook prachtig in zijn eenvoud en eerlijkheid.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Via mijn website: www.degann.com daar kun je ook veel over mijn werk lezen. Daarnaast heb ik een instagram: @degann89 die helemaal in het teken staat van de kunst.

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s