Passie Pensioneert Nooit voor Mulan Go

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Begin november 2018 heb ik een kunstgalerie opgericht in de Pijp in Amsterdam: GoMulan Gallery. Mijn grootste drijfveer is het bieden van een podium aan jong talent. Het werk van veel jonge kunstenaars wordt nog niet erkend (of überhaupt gezien). Het is dan ontzettend bijzonder om een van de eerste schakels te zijn in iemands carrière.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? In mijn werk ken ik drie momenten van ultiem geluk. Als een tentoonstelling is opgebouwd en het resultaat exact eruit ziet zoals ik in mijn hoofd heb. Als een opening goed verloopt en als een finissage goed verloopt.
Op mijn eerste opening was ik echt ultiem gelukkig. Het was echt een groot feest. Mensen pasten niet meer in de galerieruimte en de hele opening verliep succesvol.
Wat is mijn grootste angst? Ik ben van mening dat angsten ontzettend onhandig zijn en meestal ook niet reëel. Dus hier probeer ik voornamelijk afstand van te nemen. Ik heb gemerkt dat ik veel meer bereik door mij over mijn angsten heen te zetten. Ook denk ik dat je niet bang moet zijn om af en toe ontzettend hard onderuit te gaan. Daar leer je van.
Waar houd ik het meest van in mijn werk? Het sociale aspect. Met zowel de kunstenaar als de klant. Ik vind het leuk om beiden partijen te faciliteren. Daarbij vind ik het bijzonder om te zien hoe snel kunstenaars kunnen groeien in zelfvertrouwen en ervaring nadat zij het gevoel hebben gehad gezien te worden.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Als ik gestresst ben kan ik ontzettend uit mijn slof schieten. Vooral bij de mensen die dichtbij mij staan. Die krijgen het af en toe zwaar te verduren.
Wat is mijn grootste valkuil? Ik denk dat bovengenoemde eigenschap mijn grootste valkuil is.
Wanneer zou ik liegen? Als ik zou zeggen dat ik alles alleen deed. Mijn ouders bijvoorbeeld sponsoren mijn projecten op alle mogelijke manieren die er zijn. Zij krijgen eigenlijk te weinig credits voor wat zij allemaal doen.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Christian Luiten en Curtis Penning van het platform Avant Arte. En Alexander Gilkes van Paddle8 (hoewel dat eigenlijk niet dezelfde professie is)
Waar houd ik het minst in mijn werk? Ik vind bijna alles interessant in mijn werk. Behalve praktische zaken zoals schoonmaken. Maar dat moet natuurlijk ook gebeuren.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben net begonnen (november) en ik ben ontzettend gelukkig met mijn werk ik denk dat aankomend jaar alleen nog maar beter wordt.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het laten zien van bijzondere kunstwerken en, misschien nog belangrijker, de ontwikkeling die een kunstenaar doormaakt geeft mij ontzettend veel voldoening.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wat rustiger willen zijn. Ik kan ontzettend onrustig worden als ik klaar ben met werk en niks heb gepland. Rustig op de bank een filmpje kijken of lezen vind ik moeilijk.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat vind ik lastig om te beantwoorden. Ik denk het oprichten van een galerie.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Tot nu toe in Amsterdam. Hier heb ik alle uitdagingen kunnen vinden die ik nodig had.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik raak echt alles kwijt… Ik zie mijn familie, vrienden niet echt als bezitting maar ze zijn me wel dierbaar.
Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik voornamelijk beslissingen intuïtief neem. Best wel suf maar tot nu toe heeft dit alleen maar positief uitgepakt.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de galerie.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Brasserie Ambassade en Pension Homeland.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Eeuwige Schoonheid van Gombrich dat vormde echt de basis van mijn kunstgeschiedenis kennis. En De vrije wil bestaat niet van Victor Lamme.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Hugo Brandt Corstius en Roald Dahl.
You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Waterloo Sunset van The Kinks.
Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik heb nog geen fictieve held(in).
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Adriana Ocasio Cortez.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? ‘Youth’ van Sorrentino.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren”
mij? 
Dat is echt larie. De beste ideeën komen als mensen inventief moeten zijn door bijvoorbeeld geldnood. Als je een onuitputtelijke bron financiële middelen hebt kan je net zo goed meteen naar huis gaan.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een hele grote rol. Naast dat ik altijd opzoek ben naar interessante kunst voor mijn werk zoek ik het graag op in mijn vrije tijd door bijvoorbeeld een museum te bezoeken of boeken te lezen over kunst.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? In alledrie de gevallen mijn ouders en ook wel Marie – Jeanne de Rooij (ex directrice Nouvelles Images).
Met wie zou ik in 2019 graag willen werken? Dat ligt voor het grootste gedeelte al vast. Aankomend jaar werk ik samen met de volgende kunstenaars: Zwier Cornelissen, Matt Chaim de Groot, Julius Stibbe, Sam Hersbach en Jonat Deelstra. Daarnaast staan er nog een paar concerten en performances op de planning.
Naar welk project, in 2019, kijk ik uit? Er komen hele spannende projecten aan:
5 oktober tot en met 3 november zal een spannende tentoonstelling te zien zijn met Zwier Cornelissen en Matt Chaim de Groot. 14 december tot en met 12 januari (2020) zijn Julius Stibbe en Sam Herschbach te zien in de galerie. Hier heb ik allebei heel veel zin in.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019? In GoMulan Gallery in Amsterdam, van Ostadestraat 43A.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Ruben Wijlacker, een 24 jarige schrijver en muzikant. In maart heeft hij zijn eerste roman gereleased in de galerie. Op dit moment is hij (naast alle optredens) een performance aan het schrijven die in oktober zal worden uitgevoerd (ook in de galerie). Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Ruben kennende zal er iets goeds uit komen.
Hoe kun je contact met mij opnemen?
via mail: info@gomulangallery.com, telefoon: +31 6 18989815 of via de website:
http://www.gomulangallery.com (de website wordt op dit moment verbouwd).

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s