Passie Pensioneert Nooit voor Mariët Bloemendal

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

I love my job. Mogen werken in het land waar ik het liefste ben. Mensen uitnodigen om Italië echt te gaan beleven met mij. Ver weg van massa toerisme organiseer en creëer ik een basis waarin zij, een echte Italiaanse vakantie gaan ontdekken en beleven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ultiem geluk is wanneer mijn hart open staat en stroomt vol liefde voor wat op dat moment mij raakt. Een flow van top tot teen. Dat zit in heel veel momenten die ik onderweg tegen kom.

Wat is mijn grootste angst?

Eind 2013 nu 6 jaar geleden is mijn (ex) partner en samenwerkingspartner met de “noorderzon” vertrokken in Italië na een relatie van 27 jaar. We woonden en werkten in Italië. Alles maar dan ook alles ben ik verloren en kwijt geraakt.

Behalve mezelf. Mijn dieren en mijn fantastische familie en netwerk aan vrienden. Het heeft me sterk gemaakt en krachtig. Het was wel balanceren op een koord voor de angst om mezelf kwijt te raken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Met mijn gasten op pad zijn in Italië. Ze laten genieten van puur en authentiek Italië. De ontmoetingen met de gasten onderling en de contacten met de Italianen. Genieten vind ik dat.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik ga soms te snel voor anderen Zie overal oplossingen en mogelijkheden. Dat is natuurlijk ook positief, maar niet altijd te volgen voor mijn omgeving.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ik vind zoveel interessant dat ik wel eens te snel ga. Teveel tegelijk doe en daardoor mijn focus wat verlies.

Wanneer zou ik liegen?

Jeetje, liegen is een groot woord. Ik zal eerder niet alles vertellen, om de ander niet te kwetsen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik heb bewondering voor de mensen die Nederland achter zich laten, hun werk en hun passie volgen en in Italië of elders hun passie neer zetten. Daar is moed voor nodig.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Administratie en belasting. Het past niet bij mij. Maar gelukkig heb ik Julia. Zij is gespecialiseerd in creatieveling als ik om te helpen met het opzetten en onderhouden van een goede boekhouding.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Iedere keer weer ben ik gelukkig als ik op pad ben met gasten en wanneer ze tevreden naar huis gaan. We afscheid nemen en elkaar bedanken voor de mooie tijd samen in Italie.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

De passie voor Italië zal altijd blijven. Dat ben ik van top tot teen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

De snelheid mag er soms wat af, maar het gaat al veel beter.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

De eerste door mij georganiseerde schildervakantie in 2014. Een half jaar nadat mijn ex was verdwenen. De reis terug naar Italië voor deze week. Het opstaan iedere morgen, tranen wegpoetsen.

De verscheurde pijn van binnen. De slappe lach elke dag weer met de gasten en Mieke Diekman de schilderdocente. Het was een top week. Ik wist dat ik mijn passie niet af zou laten nemen door mijn verdriet. Het zou niet met mij aan de haal gaan.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Italië natuurlijk en dat lukt al weer voor een groot deel van het jaar.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Bezittingen het is prachtig, mooi, fijn en zo betrekkelijk. Daarnaast kunnen bezittingen een enorme last zijn. Ze kunnen beperken en afleiden. Mijn mooiste bezitting ben ik zelf. Ik moet en mag het allemaal zelf doen en dat is fantastisch.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn meeste markante is denk ik mijn positieve energie er op af gaan. Go with te flow en er 100% voor gaan. Daarnaast ben ik een creator.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

De beste ideeën krijg ik als ik in beweging ben. Onderweg in de natuur of op een feest of anders en daar inspirerende mensen ontmoet. Dit werk ik dan later in alle rust uit.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik eet het liefst waar Bruno mijn partner zalig vegan kookt. Hij is de meest creatieve kok die ik ken. Buitenshuis gaat mijn voorkeur naar de Italiaanse restaurantjes in Italië. De eenvoud van de keuken, de geur, de smaak. Geen poespas maar puur vegan. Heerlijk. Ik moet eerlijk zeggen dat het uiteten in Nederland dan altijd wat tegen valt.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik houd enorm van lezen. De boeken van Connie Palmen over vriendschap vond ik destijds prachtig. Nu ben ik een grote fan van de boeken van Elena Ferrante. Het Napels in de jaren 50 en de bijzondere vriendschap van Elena en Lila.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Elena Ferrante, Connie Palmen, Ilja Leonard Pfeiffer en velen meer.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Ave Maria van Inese Galante. Kippenvel.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Pippi Langkous. Lekker jezelf zijn. Out off the box denken. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Voor mij zijn alle mensen die zich inzetten voor dierenwelzijn en rechten helden en heldinnen.

Met een speciaal plekje voor Norma Miedema.

Haar hele leven werkt ze met en voor afgedankte dieren en mishandelde dieren. Ze heeft haar eigen universum. Prachtig. Met zoveel liefde. Haar verhalen en filmpjes op facebook laten het echte leven zien, haar pijn bij weer afscheid nemen van een geliefd dier. Haar vreugde en gekkigheid.

Ook Miranda Meike is een heldin met haar liefdevolle werk in de dierenopvang op Sicilië.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Ik kijk graag naar de oude klassieke Italiaanse films van regisseurs als Ettore Scuola, Pasolini, Bertulucci, Visconti en Fellini. De film die je in 2019 echt moet zien is Lazzaro Felice van Alice Rohrwacher. Deze film is in noord Lazio opgenomen vlakbij het meer van Bolsena.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Vrijheid ook financieel zou voor iedereen een basis moeten zijn. Wanneer de druk van het geen geld hebben weg valt kunnen mensen creëren en komen ze uit de overleef stand. Het zal de wereld mooier kleuren. Mijn droom is zoveel geld te verdienen met “volg de rode schoentjes” dat mensen volop kunnen genieten van Italië. Daarnaast wil ik een respectvolle en liefdevolle wereld creëren voor alle door ons onderdrukte en mishandelde dieren op welke manier dan ook. Ik zou ze allemaal vrij kopen. Tevens richt ik een fonds op waar mensen met goede ideeën subsidie aan kunnen vragen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Italië staat natuurlijk bol van kunst en cultuur. Dat is ook waarom ik zo van Italië hou. De oude meesters en ook moderne kunst.

Kunstenaars zijn voor mij ook de mensen die in de rauwe raffelrandjes van de maatschappij ons wakker schudden, creëren en ruimte innemen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn grootse fan was mijn inmiddels overleden vader. Destijds één van de oudste ondernemers van Nederland. Hoe moeilijk hij het ook vond dat ik in Italië ging werken en wonen. Hij was vooral degene die in mij geloofde. Daarnaast zijn mijn grootste fans de mensen die in mijn werk geloven en me vragen stellen, spiegelen en aanmoedigen en dat zijn er velen.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?

Ik zou meer met Bruno Edsme, mijn partner samen willen werken. Hij is puur en zo ongelofelijk veelzijdig.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit?

Het aanbod van “volg de rode schoentjes” bestaat eigenlijk allemaal uit losse projecten, arrangementen. Deze herfst en winter wil ik elke maand een bijzondere beleefvakantie aan gaan bieden. Dit uitwerken en goed neerzetten daar kijk ik naar uit.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019.

Ik heb geen namen, maar ik ga ze ontmoeten de mensen die mij inspireren en prikkelen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?

Met “ volg de rode schoentjes in Bolsena en in Rome midden Italië.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Norma Miedema en Bruno Edsme.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Via mijn website www.volgderodeschoentjes.nu of email: info@volgderodeschoentjes.nu

Of 0031 636101121

Mijn speciale dank voor de foto aan netwerk grande dame design  https:/grandedamedesign.nl

Hier volgt een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit 

midnight-in-paris

PASSIE PENSIONEERT NOOIT VRIENDEN

Stel je eigen perspectieven, ideeën en overtuigingen op speelse manier op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

VRIENDEN II

 • Geeft je toegang tot alle classes, dagtrips en professional seminars van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je toegang tot alle reeksen, met uitzondering van onze Winter & Summer Schools en de jaaropleidingen
 • Geeft je recht op één sessie ‘Wat is jouw Verhaal? van twee uur in een boekhandel.
 • Geeft je toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je recht om jouw verhaal over jouw passie voor jouw werk te publiceren op Passie Pensioneert Nooit website en vier keer per jaar te updaten
 • Geeft je recht om vijftig professionals (vrienden, klanten, mogelijke klanten) gratis hun Passie Pensioneert Nooit verhaal op de website te laten publiceren
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten uit de wereld van storytellers – kunstenaars, schrijvers, filosofen, musici, filmmakers, designers, architecten, psychologen.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse gesprekken over het dagelijkse creatieve leven.
 • 10% korting op de Winter School en Summer School reizen van Passie Pensioneert Nooit en 10% korting op een Proefrit in jouw Droomjob

Prijs: €449 voor een jaar.  Bestel door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl

VRIENDEN I

 • Geeft je toegang tot alle classes en professional seminars van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster op bijzondere locatie.
 • Geeft je toegang tot één Wat is jouw Verhaal? sessie van twee uur in een boekhandel
 • Geeft je recht om jouw verhaal over jouw passie voor jouw werk te publiceren op Passie Pensioneert Nooit website en één keer per jaar te updaten.
 • Geeft je recht om twintig professionals (vrienden, klanten, mogelijke klanten) gratis hun Passie Pensioneert Nooit verhaal op de website te laten publiceren
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten uit de wereld van storytellers – kunstenaars, schrijvers, filosofen, musici, filmmakers, designers, architecten, psychologen.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse gesprekken over het dagelijkse creatieve leven.

Prijs: €299 voor een jaar. Bestel door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s