Passie Pensioneert Nooit voor Anika Redhed

Mijn naam is Anika Redhed, schrijver, reiziger, theeverslaafde. En inmiddels ben ik ook erg aan een goede cappuccino gehecht. Naast reisboeken maak ik YouTube-video’s, geef ik presentaties en schrijf gastblogs.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mensen raken. Ze met een andere (hopelijk meer begripvolle) blik naar de wereld of naar zichzelf laten kijken, ze ontroeren of aan het lachen maken. Als ik iemand aan het glimlachen krijg, ben ik heel blij!

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Rust, zelfacceptatie, vrijheid en je passie volgen.

Wat is mijn grootste angst?

Dat er iets naars gebeurt met mijn man en verdrinken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Veelzijdigheid en nieuwe dingen leren. Me verdiepen in een onderwerp of land, reizen en dan mijn ervaringen in mooie, grappige en ontroerende zinnen gieten. Met een mooi eindproduct.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ongeduld.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ongeduld, met mijn omgeving en met mezelf. Eerlijkheid.

Wanneer zou ik liegen?

Als iemand me heel erg pijn doet of heel erg slecht behandeld heeft, dan vervagen mijn (strenge) waarden. Verder zo weinig mogelijk, leugentjes om bestwil zijn niet mijn sterkste kant.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Jaap Robben! Hij kan prachtig beeldend schrijven. Hij is het levende bewijs van ‘show don’t tell’ en dat kan hij soms met heel weinig woorden. Lize Spit schrijft ook prachtige beelden. Ik hou erg van humor in (reis)boeken dus ik wil Bill Bryson ook nog even noemen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Reclame maken en mezelf verkopen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Op reis, waar maakt niet uit. Als ik op reis aan het rondneuzen ben, mensen spreek en dingen zoek die leuk of interessant zijn voor mijn boek, dan voel ik me een onderzoeker en ben ik helemaal in mijn element, zeker als ik ter plekke al een leuke of mooie zin erbij bedenk. En daarna achter de computer, als je de eerste recensies leest… 🙂

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Passie (en liefde, en wijsheid, en seks, en zoveel andere dingen) heeft helemaal niets met leeftijd te maken. Probeer je leven zoveel mogelijk naar keuze in te richten en je niet te laten leiden door conventies. Passie maakt het leven een stuk leuker!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Die lijst is behoorlijk lang. Dan kan ik er beter voor kiezen mezelf te accepteren zoals ik ben, dat scheelt heel veel energie. En heel veel typen 🙂

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Mijn boek Secrets of Utrecht waarvan er inmiddels (juli 2019) al ruim 800 zijn verkocht. En de start van mijn prachtige serie reisboeken: Cappuccino in…

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Chicago! Het is compleet irrationeel, een gevoel zonder verklaring, maar die stad raakt me recht in mijn ziel. En de mensen zijn er supervriendelijk.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn trouwring. En de ketting met hartje die ik van mijn man kreeg. Wij kunnen niet goed zonder elkaar, nog geen uur, dus zo is hij toch een beetje bij me als we niet samen kunnen zijn.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn gedachtekronkels die anderen vaak niet kunnen volgen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Coffee Company! Ik moet het eigenlijk niet openbaar maken, maar het is het lekkerste plekje om te werken. Meestal goed muziekje op de achtergrond, luie stoelen, lekkere cappuccino… ik zou er wel willen wonen. Overigens zijn er in Utrecht heel veel leuke plekjes. De Centrale Bibliotheek is een oase, het ANWB-café heeft ook opvallend lekkere cappuccino en bij Cupp kan je zelf leren hoe je lekkere koffie maakt. In het bos ligt Rhijnauwen, ook een heerlijk plekje als je buiten wilt werken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Coffee Company en we eten nog wel eens bij Café De Poort, uitzicht op de Oudegracht en lekkere kipsaté.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

The Four Agreements. Heel veel wijsheid in een pocket en eigenlijk alles wat je voor het leven nodig hebt. Ik word er altijd rustig en warm van als ik een paar bladzijden lees. Ik kreeg het van iemand tijdens mijn eerste vrijwilligersreis (naar de VS) en heb het sindsdien al aan veel anderen cadeau gegeven.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Jaap Robben, Dimtri Verhulst, Bill Bryson, Peter Middendorp.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Play in the Sunshine van Prince. Die muziek wil ik op mijn begrafenis, opdat iedereen zich voorstel dat ik dat op dat moment aan het doen ben.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Pippi Langkous

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn man.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Pay it forward. Als iedereen zo zou leven, zou de wereld nóg leuker zijn.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

JAAAA!!!! Niets heerlijkers dan creëren. Daarom probeer ik zo hard met mijn boeken geld te gaan verdienen. Reizen, schrijven en raken: wat wil je nog meer?

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Om dit goed te beantwoord zouden we eerst moeten definiëren wat we onder kunst verstaan. Over deze vraag kan ik wel een week nadenken. Dit is een van mijn ‘markante karakteristieken’ in werking. Ik zal toch proberen te antwoorden: ik kan er ontzettend van genieten en kunst kan me heel erg raken. Ik heb echter wel een hele brede opvatting van wat kunst is.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn man! Altijd mijn grootste fan, altijd mijn steun en toeverlaat en we reizen samen en werken zoveel mogelijk samen aan de totstandkoming van mijn boeken.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?

Mijn man! Ik zei al: we kunnen niet goed zonder elkaar.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit?

Het afronden van het volgende reisboek (Cappuccino in het Midden-Oosten: Reis door Iran, Dubai en Oman). Hard aan gewerkt, dus fijn om straks in handen te hebben. En het volgende project: Cappuccino in Curaçao, waarvoor ik nog op reis moet en later dit jaar ga schrijven.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019

Andere serieuze (reis)schrijvers in hetzelfde gevecht als ik, om samen op te trekken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?

Bibliotheek Utrecht, boekhandel Broeze Utrecht, boekhandel Interglobe, boekhandel Steven Sterk. Op mijn blog en mijn YouTube-kanaal. Op Facebook en Instagram. Hopelijk ga ik later dit jaar/begin volgend jaar presentaties en workshops geven in biebs en boekwinkels, hou mijn website in de gaten!

https://www.youtube.com/channel/UCWuIcDzjB687gX_f_0vRJdA

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Elsbeth de Jager

Hoe kun je contact met mij opnemen?

Info(@)anikaredhed.com www.anikaredhed.com of genoemde social media.

Hier vind je mijn boeken op bol.com

Hier volgt een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit 

midnight-in-paris

PASSIE PENSIONEERT NOOIT VRIENDEN

Stel je eigen perspectieven, ideeën en overtuigingen op speelse manier op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

VRIENDEN II

 • Geeft je toegang tot alle classes, dagtrips en professional seminars van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je toegang tot alle reeksen, met uitzondering van onze Winter & Summer Schools en de jaaropleidingen
 • Geeft je recht op één sessie ‘Wat is jouw Verhaal? van twee uur in een boekhandel.
 • Geeft je toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je recht om jouw verhaal over jouw passie voor jouw werk te publiceren op Passie Pensioneert Nooit website en vier keer per jaar te updaten
 • Geeft je recht om vijftig professionals (vrienden, klanten, mogelijke klanten) gratis hun Passie Pensioneert Nooit verhaal op de website te laten publiceren
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten uit de wereld van storytellers – kunstenaars, schrijvers, filosofen, musici, filmmakers, designers, architecten, psychologen.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse gesprekken over het dagelijkse creatieve leven.
 • 10% korting op de Winter School en Summer School reizen van Passie Pensioneert Nooit en 10% korting op een Proefrit in jouw Droomjob

Prijs: €449 voor een jaar.  Bestel door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl

VRIENDEN I

 • Geeft je toegang tot alle classes en professional seminars van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster op bijzondere locatie.
 • Geeft je toegang tot één Wat is jouw Verhaal? sessie van twee uur in een boekhandel
 • Geeft je recht om jouw verhaal over jouw passie voor jouw werk te publiceren op Passie Pensioneert Nooit website en één keer per jaar te updaten.
 • Geeft je recht om twintig professionals (vrienden, klanten, mogelijke klanten) gratis hun Passie Pensioneert Nooit verhaal op de website te laten publiceren
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten uit de wereld van storytellers – kunstenaars, schrijvers, filosofen, musici, filmmakers, designers, architecten, psychologen.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse gesprekken over het dagelijkse creatieve leven.

Prijs: €299 voor een jaar. Bestel door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s