Passie Pensioneert Nooit voor Nancy van den Heuvel

Hoi, ik ben Nancy van den Heuvel

Een theeleut met een teckelmanie. Ik ondersteun mensen de potentie en kracht achter hun kwetsbaarheid te vinden.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Dat ik zie en voel dat mensen ontdekken dat door anders naar gedrag en emoties te kijken het leven een stuk aangenamer kan zijn.

Ik ben systemisch werker hierdoor kijk je vanuit het grote geheel naar relaties. Dit levert meestal veel aha momenten op, en een blijer mens.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Blij zijn met de kleine dingen in het leven. Ik kan al blij worden van een veld met klaprozen en korenbloemen of een goede thee. Mensen om je heen die van je houden. En vooral niet vergeten van jezelf te houden.

Wat is mijn grootste angst?

Dat mijn kinderen wat zou overkomen. Vreselijk.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het liefst ben ik bezig om mensen te verbinden met zichzelf en de ander. Of dat nu in een groep of individueel is maakt me niet uit. Als ik dan na afloop ervaar dat ze elkaar beter begrijpen en ze uit de weerstand zijn gekomen is mijn missie geslaagd. Op het gebied van inclusie ondersteun ik mensen op zoek te gaan naar hun talent, eigenheid en zelfvertrouwen zodat ze hun waarde inzetten binnen de samenleving. Ieder mens wil er toe doen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik denk zelf dat dat mijn kritische houding is. Ik ben niet snel onder de indruk van iets. Ik verwacht gewoon dat het goed is. Best frustrerend soms voor mezelf en de ander.

Wat is mijn grootste valkuil?

Verwachten dat een ander net zo kritisch is als ik ben, haha.

Wanneer zou ik liegen?

Als het iets of iemand in gevaar zou brengen. Dan is liegen soms de beste optie.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik heb boeken van Brené Brown en Bert Hellinger. Fantastisch hoe zij naar de mens kijken.

Peter Levine en Bessel van der Kolk houden zich bezig met het oplossen van trauma’s die sporen achter hebben gelaten in het lichaam. Ontzettend boeiend om te lezen dat buiten de gebaande paden een heleboel opgelost kan worden, zonder jaren aan de medicatie te moeten.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

De administratie doen is niet mijn sterkste kant.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Toen ik had besloten dat ik op mijn manier wilde werken. Op de wijze waarin ik het beste tot mijn recht zou komen, en daardoor het meeste voor mijn klant zou kunnen betekenen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Heel veel. Ik zie mijn werk ook niet als werk. Ik maak zeer veel uren in een week. Maar dat doe ik graag. Ik heb nu dus ook zeker niet zoiets van “nu moet ik nog zoveel jaar”. Ik zie wel hoelang het me nog lukt om bezig te blijven. Ik heb nog heel veel plannen!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Nou het klinkt misschien raar, maar ik ben geworden tot wie ik ben door alle ervaringen, leuk en niet leuk, en door mijn eigenschappen. Ik leer het beste door mijn eigen ervaringen te onderzoeken. Dus alles hoort daarbij.

Eén ding waar ik wel op let is om mild te blijven.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat ik de stap heb genomen om voor mezelf te beginnen met ondernemen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Naast het wonen in Arnhem zou een huisje op Kreta erbij bijvoorbeeld niet gek zijn. Dan kan ik daar bijvoorbeeld twee keer per jaar retraites organiseren.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn kinderen absoluut. Ik bezit ze niet eigenlijk he?! Wat ik bezit is mijn vertrouwen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik schijn een nogal droge en ironische vorm van humor te hebben. En ik hou van mensen met een randje.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Dat kan van de tekst in een bushokje tot een wandeling in het park zijn. En ik krijg veel ideeën door af te spreken met collega’s in een fijn barretje.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik zou bijna overal wel willen zeggen. Ik ga heel graag uit eten. Hoewel het niet altijd top gesteld is met de restaurants. Maar één favoriet is toch wel Ichiba. Het is niet een ambiance waar je een hele avond zit, maar het eten is zo heerlijk. Allerlei soorten Oosterse gerechtjes en ook keus aan veel desserts. En als ik lekker thee wil drinken, verkies ik thee boven wijn, dan graag bij Hemels met een lekker scone erbij.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

De kunst van het helpen van Bert Hellinger. Ik ben opgevoed met het idee dat je goed voor de ander moet zorgen. Door dit boek zag ik in dat helpen niet altijd helpen is.

Verlangen naar verbinding en de moed om alleen te staan van Brené Brown was voor mij een bevestiging dat het altijd erom draait dat mensen zich verbonden willen voelen. Wat ik vaak tegen kom binnen organisaties is dat ze winst willen maken, logisch natuurlijk. Maar de stap er naartoe verkeerd inzetten. Zorg dat je medewerker zich gezien voelt dan gaan ze niet weg, melden ze zich niet ziek etc. Ook in mijn werk als inclusie deskundige werk ik aan verbinding in plaats van iemand plaatsen op een participatieplek.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Onder andere dus Bert, Brené en Wiebe Veenbaas & Bibi Schreuder op werkvlak.

Op vakantie lees ik bijvoorbeeld graag iets van Karin Slaughter of Tami Hoag. Psychologische trhillers.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

The power of love van Frankie goes to Hollywood en Imagine van John Lennon. En als het me dan nog lukt lekker even dansen op ouderwetse disco en house.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Pipi Langkous met stip op 1. Pipi leeft bij de dag, maakt zich geen zorgen is innovatief en doet het op haar manier.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mensen die uit een dal op durven te klimmen. Het vraagt moed om buiten je zone te kijken.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Een film over de kracht van de natuur en hoe mensen keuzes gaan maken niet door angst maar vanuit vertrouwen.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Heerlijk! Financiële vrijheid zorgt dat ik een opleiding kan volgen om me zo verder te bekwamen in mijn vak. Het geeft mogelijkheden om te groeien.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Sommige kunst vind ik geweldig, bij andere kunststukken zie ik de waarde er niet van in. Kunst is wel belangrijk zodat mensen zich kunnen uitdrukken via beelden.

Ik vind de natuur vooral zeer kunstig. Niemand hoeft te zeggen wanneer de appelbloesem uit moet komen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Ik heb een aantal collega ondernemers waar ik ontzettend leuk mee samenwerk. Ik geloof er ook in dat we elkaar nodig hebben om verder te komen.

Of ze mijn fans zijn weet ik niet hoor Ik krijg nog wel steeds van wat oud klanten berichtjes, dat zie ik dan maar als mijn fans. Voor mij een teken dat ik het goed heb gedaan met ze. Oh ja, en mijn moeder is ook trots erop dat haar dochter haar eigen visitekaartjes heeft.

Met wie zou ik in 2019 graag willen werken?

Het allerliefst met een zorgverzekeraar. Ik zou over een tijdje heel graag een soort van revalidatietraject op willen zetten waar mensen aan zichzelf kunnen werken. Ze worden dan in mijn traject behandeld door verschillende collega’s die ze verder op weg helpen. Van systemisch werk tot lichaamswerk tot creativiteit en sport en spel. Het zou heel mooi zijn als ze dat vergoed zouden krijgen vanuit de zorgverzekering. Ik geloof er namelijk in dat het heel wat minder medicatie zal gaan kosten op den duur.

Naar welk project, in 2019, kijk ik uit?

Mijn project waarin ik met een collega/ vriendin een zorgboerderij vorm zal gaan geven.

En een traject met een ervaringsdeskundige waarin we mensen met psychische problematiek weer terug in de samenleving op de werkvloer willen krijgen dmv training, coaching en het werken aan projecten gecombineerd. Na een half jaar zijn ze dan weer klaar om de werkvloer op te gaan. Dus leuke projecten op stapel.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2019

Peter Levine, Bessel van der Kolk of een grote naam in de wereld van opstellingen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2019?

Op mijn kantoor in Arnhem, in Doetinchem en de gemeente Duiven. Binnen organisaties in de regio Gelderland om te bouwen aan verbinding en betrokkenheid. En straks bij de projecten die opgezet gaan worden in Doetinchem.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Daar ga ik even over nadenken.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

Via mail naar info@nancyvandenheuvel.nl voor organisaties en individuen of allinclusive@socialworker.net voor mensen die werken voor gemeentes en instanties.

Of telefonisch natuurlijk 0644150859.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s