Passie Pensioneert Nooit voor Jaap Snijder

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Een eigen wereld creëren van panoramisch behang waarin mensen kunnen rondlopen en er van genieten.

Wat is mijn grootste angst? Het verlies van mijn gezondheid, het niet meer kunnen functioneren of creëren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Als ik naar het atelier fiets in de ochtend en muren hangen vol met werk dat bijna af is maar de laatste details missen.

Wat is mijn grootste valkuil? Te veel willen doen in een te korte tijd. 

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De tijd is altijd een frustrerend factor, het is een ambacht waarbij je veel geduld moet hebben.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Elke keer als een behangsel bijna klaar is en wanneer de laatste miertjes, vlinders en andere details worden toegepast. 

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Een kunstenaar ben je, dat wil je elke dag zijn, zolang als het fysiek mogelijk is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Iedere keer verleggen wij onze grenzen en de belangstelling voor ons werk wordt ook steeds groter. Elke opdracht voelt daarom als een grote prestatie omdat daar alle energie in gaat zitten. Die ‘grootste prestatie’ beleef ik iedere keer weer opnieuw.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Wij leven en werken deels in Nederland en deels in Zuid-Amerika. Die afwisseling is een voorrecht omdat het iedere keer weer nieuwe inzichten en energie oplevert. Bovendien kun je op die manier ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In Rotterdam hebben wij geen tuin, waarschijnlijk is de behoefte aan groen daarom zo groot dat wij ‘tuinen op papier’ zijn gaan maken. Het stadse leven heeft dus bijgedragen aan de behoefte om groen te creëren. Gelukkig heeft ons nieuwe atelier in het Liskwartier wel veel groen en genieten we nu dubbel.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De films van Peter Greenaway zijn mijn grootste inspiratie bronnen, maar niet voor iedereen verteerbaar.

Verder vind ik Big Fish een prachtige film. Maar dat blijft voor iedereen een persoonlijke keuze.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?Een behoorlijke grote rol. Als je leeft en werkt met een andere kunstenaar is dat eigenlijk onvermijdelijk. 

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?Het behang maak ik samen met mijn partner Marcelo Gimenes, elke kleur, detail en penseelstreek wordt samen bedacht.  Een ware partner in crime dus.

Met wie zou ik graag willen werken?We werken nu samen met curatoren, kleurdeskundigen en andere historische professionals. Maar wij willen ook graag samen met een modehuis willen samenwerken. 

Naar welk project kijk ik uit? Wij werken aan projecten die over meerdere jaren zijn uitgespreid. Dit jaar maken wij o.a. werk voor Museum Oud Amelisweerd, dat is een prachtige kans voor ons als behangkunstenaars. Dat is wel iets waar ik naar uitkijk.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten? Wij stellen ons atelier open in het kader van Europees Erfgoedjaar, op onze website www.snijder-co.nl staan de verschillende data. Iedereen die belangstelling heeft voor deze (van oorsprong Nederlandse) ambacht kan onze ‘kamer in het rond’ te zien en krijgt meer informatie over hoe het handgeschilderd behang tot stand komt.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Pauline Wouda (World of Wouda)

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via social media of onze website www.snijder-co.nl

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

slide_313836_2822961_free

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s