23 – 25 Januari 2023 De Reis van de Heldin

De Reis van de Heldin gaat over ‘ja’ zeggen tegen jezelf en door dit te doen meer volledig tot leven te komen en effectiever in de wereld.  De queeste is vol met gevaren en valkuilen, maar het biedt geweldige beloningen:  het vermogen om succesvol te zijn in de wereld, kennis van de mysteriën van de menselijke ziel en de kans om jouw unieke gaven te vinden en uit te drukken in de wereld

In deze persoonlijke coaching wandel sessie laat Peter de Kuster jou zien dat de Reis van de Heldin niet alleen voor bepaalde vrouwen onder speciale omstandigheden is. Door de vele heroïsche paden te exploreren die voor ons beschikbaar zijn, op elk punt van onze levens zal dit innovatieve programma ons in staat stellen om heroïsch te leven door twaalf archetypes in onze levens te activeren.  Je zult een ontdekkingsreis maken in twaalf archetypische personages en hun verhalen ontdekken die aan jouw innerlijke ontwikkeling kunnen bijdragen en jouw queeste naar compleetheid.

Deze twaalf archetypes zijn onze innerlijke reisgidsen die ons kunnen helpen om:

1.  onszelf voor te bereiden op de reis, door te leren hoe wij met onze passie en talenten van waarde zijn voor de samenleving en te ervaren in hoeverre het verhaal dat wij onszelf nu vertellen over onszelf en ons werk hierin belemmert en herschreven dient te worden;

2.   de reis te beginnen, door geïnitieerd te worden in de mysteries van de kracht van het verhaal dat wij onszelf vertellen en de rollen die wij hierin zelf spelen en

3.   hoe terug te keren met een nieuw herschreven verhaal dat ons leven en werk zal transformeren als resultaat van het claimen van ons unieke, persoonlijke, krachtige verhaal.

Deze reeks bieden wij aan voor individuen die hun volledige potentieel willen realiseren en professionals wiens passie het is om anderen te versterken. Peter laat zien hoe de reis kan verschillen door leeftijd, geslacht en culturele achtergrond van de reiziger.  Hoe archetypische verhalen onze capaciteiten om onszelf een krachtig, authentiek, meeslepend, gepassioneerd verhaal te vertellen tegen onszelf over onszelf en daarna aan anderen.

Tijdens de reis werken wij met een uniek verhaal model, de Reis van de Heldin Index die laat zien welke verhalen bij jou leven en verhaaloefeningen zijn opgenomen die eraan bijdragen om jouw eigen verhaal te begrijpen en te versterken.

JOUW REISGIDSEN

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van de kracht van verhalen en deze toepassen op jouw alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.

Foto Tanya

Introductie tekst Tanya

WAT KUN JE VERWACHTEN?

DEEL 1. De Reis van de Heldin

 • De Fases van de Reis
 • De Voorbereiding: Wat is Jouw Huidige Verhaal?
 • De Reis: Het Vinden van Jouw Authentieke Verhalen
 • De Terugkeer: Jouw Verhaal Uitdrukken in de Wereld
 • Verder dan Heroïsme: Flow

DEEL 2. De Voorbereiding van de Reis

 • De Dromer
 • De Wees
 • De Strijder
 • De Zorgdrager

DEEL 3. De Reis – Echt Worden

 • De Ontdekkingsreiziger
 • De Regel Breker
 • De Minnares
 • De Verhalenverteller

DEEL 4. De Terugkeer – Vrij Raken

 • De Heerser
 • De Alchemist
 • De Wijze
 • De Nar

DEEL 5. Jouw Wereld Transformeren

 • Wat is Jouw Verhaal?
 • Van Dualisme naar Eenheid
 • Jouw Levensverhaal Claimen

DEEL 1. DE REIS VAN DE HELDIN – Introductie

Sommige mensen hebben – zoals ze zeggen – ‘soul’. Zij hebben lief gehad, geleden, zij hebben een die gevoel van de betekenis van het leven. Misschien het belangrijkste van allemaal, zij weten wie zij zijn.

Andere mensen lijken hun bezieling verloren te hebben. Zij kunnen materiële bezittingen hebben – het juiste huis, de juiste auto, de juiste job, de juiste kleding, zij kunnen zelfs een stabiel gezinsleven hebben en religieus zijn. Maar van binnen voelen zij leeg. Zelfs wanneer hun leven lijkt te kloppen is het zonder betekenis.

Weer andere mensen hebben lief en lijden en leven intens maar zij krijgen hun leven nooit op een rijtje. Zij lijken niet in staat te zijn werk of persoonlijke relaties te vinden die hen werkelijk bevredigen en dus voelen zij zich steeds beperkt. Hoewel zij verbinding voelen met hun passie voelen zij zich afgesloten van de wereld.

Het meest triest zijn mensen die nooit geleerd hebben om hun weg in het leven te vinden of recht te doen aan hun eigen passies. Hun levens zijn leeg en niet belonend. Dit is niet nodig; nagenoeg iedereen is in staat om betekenis en passie te vinden in onze levens en in het leven van de samenleving.

We vinden een model voor het leren hoe te leven in verhalen over heroïsme. De Reis van de Heldin gaat over ja zeggen tegen jezelf, en door dit te doen, meer volledig te leven en meer effectief te zijn in de wereld. De reis van de heldin gaat in de eerste plaats over een reis te nemen om de schat van jouw werkelijke zelf te vinden en dan terugkeren naar thuis om jouw gaven te geven om het koninkrijk te transformeren – en in het proces, jouw eigen leven. De queeste zelf is vol met gevaren en valkuilen maar het biedt geweldige beloningen; de capaciteit om succesvol te zijn in de wereld, kennis over de mysteries van de menselijke ziel en de kans om jouw unieke gaven te vinden en uit te drukken in de wereld en om in een liefhebbende harmonie te leven met anderen.

De Reis van de Heldin is voor mensen uit elke fase van het leven; het is een oproep tot avontuur voor diegenen die de reis overwegen of aan de reis beginnen; het biedt bevestiging aan ervaren reizigers; en het is een instrument voor mensen die al ver op hun reis zijn en die op zoek zijn naar manieren om te delen en door te geven wat zij geleerd hebben. Elke reis is uniek en elke reiziger gaat een eigen pad. Het is oneindig veel eenvoudiger te doen wanneer je in elk geval enige kennis hebt over de ervaringen van mensen die ons zijn voorafgegaan. Wanneer we leren over de vele verschillende paden die voor ons beschikbaar zijn, we begrijpen dat er ruimte is voor ons allemaal om heroïsch te zijn op onze eigen unieke manieren.

Verhalen over heldinnen en helden zijn diep en eeuwig. Zij verbinden ons eigen verlangen en pijn en passie met diegenen die ons zijn voorafgegaan op zo’n manier dat we iets leren over de essentie van wat het betekent om mens te zijn en ze leert ons ook hoe we verbonden zijn met de grote cycli van de natuurlijke en spirituele wereld. De mythes die onze levens betekenis kunnen geven zijn diep primair en archetypes en ze kunnen ons angst aanjagen, maar ze kunnen ons ook bevrijden van niet authentieke levens en ons echt maken. Onze eigen connectie vinden met zulke externe patronen biedt een gevoel van betekenis en belang in zelfs de meest pijnlijke of vervreemde momenten, en herstelt op die manier waardigheid in het leven.

De paradox van het moderne leven is dat wij tegelijkertijd leven op manieren zoals nooit tevoren en dagelijks onze wereld opnieuw creëren onze handelingen vaak niet geworteld en leeg voelen. Om deze staat te overstijgen moeten we ons zowel in geschiedenis als in de eeuwigheid geworteld voelen.

Dit is waarom de mythe van de heldin en held zo belangrijk is in de moderne wereld. Het is een tijdloze mythe die ons met mensen van alle tijden en plekken verbindt. Het gaat over zonder angst van de klip van het bekende springen om het onbekende te confronteren, en erop vertrouwen dat wanneer de tijd komt we zullen hebben wat we nodig hebben om onze draken onder ogen te komen, onze schatten te ontdekken en terug te keren om het koninkrijk te transformeren. Het gaat ook over leren om waar te zijn voor onszelf en in verantwoordelijke gemeenschap te leven met elkaar.

In de klassieke mythe wordt de gezondheid van het koninkrijk weerspiegeld door de gezondheid van de koning of koningin. Wanneer de heerser gewond is, wordt het koninkrijk een woestenij. Om het koninkrijk te helen is het noodzakelijk voor een held om een queeste te ondernemen, een heilig object te vinden en terug te keren om de heerser te helen of vervangen. Onze wereld reflecteert vele symptomen van een koninkrijk in verval: honger, milieuschade aan de natuur, economische onzekerheid, rampzalige ongerechtigheid, persoonlijke wanhoop en vervreemding en de dreiging en aanwezigheid van oorlog en vernietiging. Onze ‘koninkrijken’ weerspiegelen de status van onze collectieve zielen, niet alleen die van onze leiders. Dit is een tijd in de geschiedenis van de mensheid waar heroïsme enorm noodzakelijk is. Zoals de heldinnen en helden van ooit, we helpen door leven, gezondheid terug te brengen naar het koninkrijk als een neveneffect van het maken van onze eigen reizen, onze eigen bestemmingen vinden en onze unieke gaven geven. Het is alsof de wereld een gigantische puzzel is en ieder en ons een reis maakt en terugkeert met een puzzelstuk. Collectief, wanneer wij ons deel doen wordt het koninkrijk getransformeerd.

De transformatie van het koninkrijk hangt van ons allen af. Dit begrijpen help ons om verder te gaan dan elkaar beconcurreren naar een zorg voor onszelf en anderen verrijken. Wanneer sommige mensen ‘verliezen’ en hun potentiële bijdrage niet leveren, verliezen wij allen. Wanneer we de moed ontberen om onze reizen te maken creëren wij een leegte waar onze puzzelstukken hadden kunnen zijn. Ten nadele van onszelf persoonlijk als voor het collectieve belang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s