Passie Pensioneert Nooit voor Wenneke Ong

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het pad openleggen voor de ander, zodat de ander voluit kan leven en dus ook werken. Dat betekent dat ik een tijd meeloop met de ander. We gaan samen op onderzoek uit, natuurlijk heb ik allerlei tools en methodieken in mijn toolbox. Maar ik stel vragen vanuit ervaring en diepe betrokkenheid die afwijken van de doorsnee coachvragen. Tenminste dat hoor ik elke keer terug. Het pad openleggen betekent voor mij dat we niet iets nieuws gaan ‘verzinnen’ maar dat wat er al is, verlangens en dromen waar je afscheid van hebt genomen om welke reden dan ook, weer aan de oppervlakte brengen. Oftewel we gaan van hoofd EN hart uit!

Wat is mijn grootste angst?

Dat we allemaal een soort robotten worden, dat we handelen vanuit angst en niet meer vanuit verlangen en daarom de gebaande paden blijven volgen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Als je het licht bijna ziet aangaan bij mijn coachees: de CEO, directeur, de manager, de professional. Ze starten vaak met weinig verwachtingen, zijn cynisch, ongeduldig: moeten we het hierover hebben…. En dan opeens valt het kwartje. Prachtig.

Photo credits:  Katinka Tromp Photography 

Wat is mijn grootste valkuil?

Leergierigheid. Ik ben verslaafd aan lezen en kennis opdoen. Elk jaar minstens één cursus. Inmiddels weet ik dat ik ’s avonds niet zo maar moet surfen op het web want voordat ik het weet heb ik me weer opgegeven voor een cursus.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik kan me niet voorstellen dat mensen en hun pad openleggen mij niet meer gaat boeien. Deze passie zorgt er ook voor dat ik met wildvreemde mensen het gesprek aanga. Mijn passie is er altijd, in werk en privé, en dus zolang ik hier ben!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Klinkt het heel zweverig dat ik mijzelf accepteer zoals ik ben . Toch is het zo. Practice what you preach is the quote die mij scherp houdt. Inmiddels heb ik duizenden mensen mogen coachen en telkens kom ik uit bij: jezelf accepteren zoals je bent dat is lastig! Ik heb er zelf dan ook jaren over gedaan ondersteund door opleidingen en inspirators. Die ontwikkeling en kennis geef ik graag door. Natuurlijk weet ik wel wat anderen mij toewensen: dat ik minder moet werken, dat ik meer moet sporten, etc.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ontslag nemen uit de functie HR beleidsadviseur met aandachtsgebied mobiliteit in het UMC St Radboud en mijn hart volgen: mijn eigen bedrijf WLO Work and Life BV opzetten en laten groeien.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik zou mijn heerlijke woon- en werkplek (Oosterbeek) willen afwisselen met een eigen plek dichtbij zee.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Positiviteit.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis?

Mijn heerlijke kantoor, gelegen in Villa Klein Dreijen in Oosterbeek.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Pentimento van Lillian Hellman. Heeft diepe indruk op me gemaakt. Lastig om te zeggen hoe het me heeft beïnvloed. Het is meer het gevoel dat ik door boeken (ben leesverslaafd) hele nieuwe werelden kan binnengaan. En dat besef had ik voor het eerst bij dit boek.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Home Again van Michael Kiwanuka.

Waltz No.19 van Frederic Chopin.

Ek Ong Kar van Snatam Kaur.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Heb ik niet of het is Pippi Langkous, maar die wordt inmiddels al door zoveel mensen genoemd. Het beeld van haar hoe zij leefde in die oude villa en gewoon deed wat in haar opkwam, geweldig!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mensen heel dicht bij mij. Mijn ouders en wat zij mij meegaven aan levenslessen. Zij verlieten Indonesië met al het gemis dat daarbij hoort. Mijn nu 91-jarige moeder die zoveel als het kan met de tijd meebeweegt en dus haar boodschappen zelf bij Picnic bestelt . Mijn vader, die helaas niet meer leeft, streng en gedisciplineerd was, en die mij altijd liefdevol steunde! En ik leer zoveel van mijn beide zonen, nu 23 en 21, die zo anders zijn dan ik! Ach zo kan ik wel even doorgaan over mijn man en mijn 4 zussen!

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien?

My octopus teacher uit 2020.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij?

Dat elk mens een boeiend verhaal te vertellen heeft, als we het hebben over zijn/haar leven.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk?

Ik gebruik verhalen zeker in mijn werk. Om de ander te leren kennen, om mijzelf te laten zien. Het verhaal van de ander daar ben ik altijd benieuwd naar.

Naar welk project, in 2022 kijk ik uit?

Mijn online cursus, zodat mijn aanpak voor iedereen die dat wil beschikbaar is.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Jan van Koert. linkedin.com/in/janvankoert

Hoe kun je contact met mij opnemen?

https://wloworkandlife.nl/contact/ en 026-2051636

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s