Passie Pensioneert Nooit voor Jasper Guns

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

De essentie van iemands verhaal eruit filteren en dat op filmische wijze vastleggen. Ik ga aan op authenticiteit en ben vooral geïnteresseerd in de mens achter de functie. Wat drijft iemand. Uiteindelijk wil ik een verhaal vertellen en het bijbehorende gevoel overbrengen.

Wat is mijn grootste angst?

Ik heb geen uitgesproken grote angst en probeer zo veel mogelijk de realiteit te accepteren zoals die is. Dat gaat me inmiddels best aardig af moet ik zeggen. Als ik er een zou moeten benoemen dan zou het angst zijn dat ik later spijt zou krijgen van de dingen die ik niet heb aangedurfd maar eigenlijk wel wilde. Maw dat ik teveel zou hebben geluisterd naar mijn hoofd ipv mijn hart.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Tijdens het maken van filmportretten ga je in korte tijd echt even de diepte in met iemand. Er ontstaan gesprekken die ergens over gaan, daar houd ik van. Mijn coach achtergrond helpt daarbij om tot de kern te komen. Wanneer mensen door mijn werk getriggerd of geïnspireerd raken, dan is mijn doel bereikt.

Wat is mijn grootste valkuil?

Soms betrap ik mezelf nog wel eens op een beperkende overtuiging.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

It’s all in the name, je bent nooit te oud om een bepaalde passie achterna te jagen. Die kriebel zit er niet voor niks.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Een mens is nooit ‘perfect’ of ‘af’. Ik wil gewoon blijven ontwikkelen en blijven leren. Verandering is dan ook een continu en never ending proces.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

De keuze om full time te gaan voor mijn passie; film en fotografie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Zowel mijn passie voor reizen als mijn werk brengen mij op veel verschillende plaatsen en in contact met veel verschillende mensen. Juist die diversiteit vind ik echt heerlijk.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Anderen en mezelf willen blijven inspireren.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis?

Vaak als ik onderweg ben. Dat kan een langere reis zijn maar ook een korte autorit naar werk. En ook regelmatig tijdens het hardlopen in de bossen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Eerste boek wat me te binnen schiet is ‘Ik ben ok jij bent een sukkel’ van Berthold Gunster. Het gaat oa over omdenken, introspectie en ook over acceptatie van de realiteit zoals die is. Dat vind ik een interessant thema.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Vroeger dacht ik daar wel eens over na maar op dit moment zou ik het zo niet weten. En dat is ook prima want voorlopig ben ik niet van plan om uit te checken hier.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Heb niet echt een held of heldin in fictie. Maar dan zou het iemand zijn als Tom Cruise omdat hij extreem ver gaat om scenes zo realistisch mogelijk op film te krijgen (voor zover dat mogelijk is met Hollywood films). Toch weer die authenticiteit die me daarin aanspreekt.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mensen die eindeloos denken in mogelijkheden en hun eigen pad volgen ipv de maatschappelijk kudde. Dat zijn vaak de mensen die mij inspireren.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien?

Star Wars films natuurlijk. Allemaal.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij?

Iedereen is de verhalenverteller van zijn eigen leven. Punt is alleen dat niet iedereen zich daarvan bewust is. Vanaf je geboorte worden er allerlei overtuigingen, normen en waarden aan boord gegooid die je vormen als mens. Op een gegeven moment is het tijd om dat allemaal eens tegen het licht te houden. Wat vind ik hier eigenlijk van? Waren dit echt mijn eigen keuzes of ben ik beïnvloed? Liggen mijn eigen waarden wel in lijn met de maatschappelijke norm? En als je dan dapper genoeg bent om eerlijk te zijn tegen jezelf, pas dan word je ècht de verhalenverteller van je eigen leven.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk?

Verhalen zíj́n mijn leven en mijn werk. Ik kan geïnspireerd raken door verhalen en hoop anderen te inspireren met de verhalen die ik vertel middels film en fotografie.

Naar welk project, in 2022 kijk ik uit?

Ieder project is uniek en heeft zo zijn charmes. Maar het project waar ik nu vooral naar uitkijk betreft een camper roadtrip van 4-5 weken door Scandinavië. Voor een reisorganisatie mag ik 4 van hun reizen in beeld brengen. Reizen, filmen en fotograferen. Dat is precies de plek waar ik mij het meeste mezelf voel.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Wesly Boom omdat hij een popcorn machine is aan goede ideeën en eindeloos denkt in mogelijkheden.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

http://www.filmstill.eu

info@filmstill.eu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s