Passie Pensioneert Nooit voor Denise Motz

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Ik ben een trouwfotograaf van beroep, reis daardoor veel naar verschillende locaties en dat is altijd een avontuur, je weet nooit waar je uitkomt. Of dat nou in Nederland is of andere plekken in de wereld, het blijft altijd bijzonder om verschillende culturen en rituelen vast te leggen. Ik vind het fantastisch dat ik zo dichtbij mensen in hun leven mag komen om hun meest intieme en waardevolle dag te documenteren. Dit geeft veel voldoening.

Wat is mijn grootste angst?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel angsten heb ik mijn werk. Ergens komt het altijd wel goed. Ik heb een groot netwerk aan andere fotografen om me heen die altijd bij kunnen springen mocht er echt iets misgaan met mij net voor de bruiloft.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dat ik iets betekenisvol mag vastleggen voor mijn bruidsparen. Al hun dierbaren zijn er op dat moment samen. Een bruiloft is een van de weinige tradities die nog professioneel vastgelegd wordt. Ik leg voornamelijk het verhaal en de echte momenten vast. Dat zijn voor mij de echte herinneringen.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik soms iets te lang bezig kan zijn met het bewerken van foto’s. Ik probeer er altijd alles uit te halen wat erin zit en met sommige foto’s kan ik wel meer dan een uur bezig zijn. Dit is natuurlijk helemaal niet praktisch, wanneer je 40.000 foto’s te bewerken hebt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Wanneer je een passie voor iets hebt blijf je hier altijd van genieten en zou je nooit hiermee willen en hoeven te stoppen. Ik vind het een sterke zin, want er kijken zoveel mensen uit om met pensioen te gaan. Maar wat zou je het liefst willen doen als je nu al met pensioen bent? Dat is denk ik de vraag die je jezelf moet stellen en wellicht veranderd dit je wel je leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou niets aan mezelf willen veranderen en accepteer wie ik ben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Internationaal fotograaf van het jaar worden bij twee organisaties is denk ik wel één van mijn grootste professionele prestaties. Ik doe mee aan wedstrijden om meer zichtbaarheid met mijn werk te verkrijgen. Bij deze wedstrijden zend je foto’s in en die worden dan weer beoordeeld door een onafhankelijk jury. Wie dan de meeste awards heeft aan het einde van het jaar wordt fotograaf van het jaar.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Soms voel ik mij al een nomad, omdat ik voor mijn werk al naar zoveel mooie plekken mag reizen. Ik werk altijd vanuit mijn laptop en die gaat ook altijd met mij mee op reis. De afwisseling van de werkplekken werkt voor mij heel goed om creatief te blijven. Mijn vriend is Italiaans en wij hebben ook een huisje in Italië onderaan de Alpen, heel rustgevend en daar ben ik heel graag.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

In veel situaties blijf ik kalm en kan ik zelfverzekerd overkomen tijdens mijn werk. Ik voel weinig stress en kan mensen vaak op hun gemak stellen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis?

De beste ideeën krijg je nooit maar op één plek, daar moet je echt voor in beweging blijven. Voor mij is het altijd een verassing waar ik naartoe mag gaan en het maakt eigenlijk niet uit waar. Ik werk ook niet met vooral bedachte ideeën, maar alles gebeurd impulsief.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

“The art of thinking clearly”

“Mindset”

Beide hebben ze mij positiever naar het leven leren kijken, minder te oordelen en optimistischer te denken.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Red Hot Chili Peppers, mijn all time favourite band.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Mr. Bean. Ik hou van humor en heb al zo vaak films en afleveringen van hem bekeken, maar het verveeld nooit.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Teun Hocks, hij speelt heel erg met realiteit en surrealisme en daar heb ik bewondering voor. Er is nog een journalistiek fotograaf Felipe Dana, hij volgt het nieuws overal ter wereld en bevind zich altijd in de heat of the moment. Hij geeft daar wel zijn hele leven voor en daar heb ik veel respect voor.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien?

The butterfly effect, dit gaat over hoe één actie de hele wereld kan veranderen, heel bijzonder.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij?

Je kunt je eigen leven vormgeven zoals jij dat wilt.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk?

Mijn werk bestaat eigenlijk alleen maar uit mooie verhalen vertellen van en over mensen via mijn ogen en camera. Het leven is één groot verhaal die je zo mooi kunt maken als je wilt. Door middel van het vastleggen van anderen hun verhalen ben ik ook onderdeel geworden van hun verhaal.

Naar welk project kijk ik uit?

Voor komend jaar heb ik meerdere geweldige bruiloften om naar uit te kijken in het binnen en buitenland, zoals in Frankrijk, Italië, Colombia en Italië. Ik geniet eigenlijk van elke bruiloft, dus ik kan zeggen dat ik op dit moment uitkijk naar mijn eerste bruiloft in januari.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Mijn vriend Alessandro Michelazzo

Hoe kun je contact met mij opnemen?
http://www.denisemotzweddings.com
info@denisemotz.nl
+31640206305

https://www.instagram.com/denisemotz_photography/

https://www.facebook.com/denise.motz1/

Korte docu van NTR over mijn werk:

https://www.denisemotzweddings.com/post/documentaire-trouwfotograaf-denise-motz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s