Passie Pensioneert Nooit voor Ingrid Sanders

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Al van kleins af aan hou ik van mensen en zet ze graag in het zonnetje. In mijn werk als trainer maak ik, vanuit mijn eigen vrijheid, bijzondere ontdekkingsreizen in persoonlijke ontwikkeling, waarin mensen zich herinneren wat ze eigenlijk al weten. Ik verwonder mij elke dag opnieuw over verschillen tussen mensen en hoe heel verschillende mensen overeenkomsten hebben met elkaar. Ik geniet ervan wanneer mensen zichzelf opnieuw ontdekken en daardoor luchtiger door het leven gaan.

Wat is mijn grootste angst? Zijn zonder gezelschap. Een ‘hutje op de hei’ gevoel noem ik dat. Als kind boezemde dat angst in bij mij. Ik heb een grote behoefte om mijn gevoelens en ervaringen te delen met de mensen om mij heen. Gelukkig heb ik veel irreële angsten die ik vroeger had, zoals de angst om afgewezen te worden, overwonnen. Dat geeft enorm veel vrijheid!

Waar houd ik het meeste van aan mijn werk? Ik hou van patronen ontdekken, schouwen achter de dingen die zich (nog) niet direct laten zien. Dat doe ik als trainer het liefste met een dosis luchtigheid, acceptatie en eenvoud. Hierdoor ontstaat een open leeromgeving en de bereidheid om te delen. Ik zoek naar een juiste balans tussen stabiliteit en groei op basis van gelijkwaardigheid. Van de dingen die ontstaan in het moment ontvouwt zich steeds een nieuw pad waar mijn collega en ik vanuit vrijheid nieuwe dingen ontwikkelen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijzelf verliezen in Verbinding. Ik hou erg van gezelligheid, delen van ervaringen met elkaar en kan me daarin verwonderen als een kind. In mijn enthousiasme verlies ik dan wel eens uit het oog waar ik ook al weer naar onderweg was.

Wat zegt de uitspraak: Passie pensioneert nooit’ mij? Mijn passie is de expressie van mijn kern, mijn ziel. Die is vrij en niet gebonden aan regels en wetten.

Wat zou ik aan mijzelf willen veranderen? Ik vind mijzelf prima zoals ik ben. Voor de toekomst zie ik veranderingen. Ik ben nu 48 jaar en ik ervaar dat ik in een nieuwe fase van mijn leven ben beland. Ik neem afscheid van leven voort kunnen brengen, nodig zijn voor de kinderen en zorg voor ouders. Ik zie deze tijd als een groei naar een completere versie van mezelf.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het lef hebben om een eigen bedrijf te starten. 29 mei 2009. Ik had geen voorbeelden van mensen in mijn directe omgeving met een eigen bedrijf. Ik heb het helemaal op eigen kracht gedaan. Het was al lange tijd mijn wens en ik weet dat alles wat ik echt wil, ook te realiseren is in het leven. Het moment waarop ik me bewust ben dat iets werkelijkheid wordt, is fantastisch en spannend tegelijkertijd. Je bent de drempel over en dan opent zich een nieuwe, onbekende wereld.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik voel mij zeer gelukkig in mijn huis in Eindhoven met mijn man en kinderen. Daarnaast voel ik mij rijk dat ik veel gereisd heb en daardoor met verschillende culturen op de wereld in aanraking ben geweest. Reizen vergroot steeds opnieuw mijn wereldbeeld. In die vrijheid doe ik veel inspiratie op die ik kan toepassen in mijn werk. Het is een soort wisselwerking tussen de rust van thuis en het avontuur van het onbekende.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn openheid. Ik vind het belangrijk om echt mens te zijn, te doen wat ik zeg en te zeggen wat ik doe en dat is nog wel eens een hele opgave! Ik geloof dat daarin een lach bevrijdend kan zijn en leidt tot begrip en mededogen voor jezelf en anderen. Het geeft de mogelijkheid om beide kanten, licht en donker, van onszelf te ontdekken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? Ergens waar ik ruimte ervaar en vrij kan ademen. En dat kan echt overal zijn, zelfs in een drukke stad. Het begint met iets wat me opvalt, dat kan een enkel woord zijn, of iets wat ik zie of hoor en dan beginnen ineens een aantal dingen als een ketting aan elkaar te rijgen. Zo stuit ik wel eens op een boek waar ik als het ware naar toe wordt gezogen. Dat moet ik dan hebben en misschien is het maar 1 regel die er in staat en me tot een idee brengt.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dat zijn er heel veel! Als eerste schieten mij te binnen: De overgave van Arthur Japin, De weg van Cormac McCarthy, The Walking People van Paula Underwoord, Of Mice and Men van John Steinbeck en Naar het hart van communicatie van Eric Schneider. Deze verhalen zijn voor mij een weergave dat bewustwording en zelfkennis je levenspad verhelderen. Elke stap die ik zet geeft vorm aan mijn pad. Wat de gevolgen zijn weet ik pas als ik de stap gemaakt heb. Ik neem de verantwoording voor mijn eigen leven en doe dat met compassie en mildheid naar mijzelf en anderen.

Welke muziek wil ik luisteren op mijn laatste dag? Mijn lievelingsnummers van Bruce Springsteen. En dat zijn er veel! Dus muziek genoeg die laatste dag.

Wie is mijn held in fictie? Een held in fictie kan ik mij zo niet bedenken.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Dat zijn mijn beide zoons. Ik vind het een voorrecht om te ervaren hoe zij hun levens op een voor hun unieke wijze vormgeven. Iemand is voor mij een held als ze iets doen waarin ze helemaal zichzelf zijn. In alle puurheid en zuiverheid.

Welke film zou ik je aanraden ooit in jouw leven te zien? Blinded by the Light, een Britse comedy/drama film. Het gaat over de struggle van opgroeien, culturen, invloeden van buitenaf, mensen die je accepteren zoals je bent en de weg naar je eigen zelf. De hoofdpersoon put inspiratie uit songs van Bruce Springsteen.

Wat zegt de uitspraak ‘ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven’ mij? Eens lang geleden geloofde ik dat mijn hoofd met regelmaat zo diep rood werd als een tomaat. Ik verstopte mij en stopte met schijnen. Op een dag gaf een aardige dame mij een spiegel en zag ik dat het niet waar was en ik mijzelf voor de gek had gehouden. De ruimte die vrijkwam gaf me de kracht om te realiseren in mijn leven wat ik al heel lang wilde doen. Nu ben ik een gids in persoonlijke ontwikkeling en reis ik met gezelschappen naar verre oorden om uiteindelijk thuis te komen.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en mijn werk? Elke zin die wordt uitgesproken is een verhaal wat betekenis krijgt in de wereld van mijzelf en anderen. Verhalen geven ruimte voor eigen interpretatie zonder een oordeel te vellen of te vertellen wat goed voor je is. Ik verwacht ze in het onverwachte. Verhalen vertellen de weg, ieder kiest zelf de richting, afslag of rustplek.

Naar welk project zie ik uit? Op dit moment werken Mark en ik aan een project om meerdere lijnen van ons bedrijf op een unieke wijze samen te laten komen. Dit vraagt om comfortabel te zijn met niet-weten. Het is een nieuw hoofdstuk van ons gezamenlijk avontuur en vervult onze missie ‘In Vrijheid Verbonden Zijn’.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun Passie Pensioneert nooit verhaal te vertellen? Ik nodig graag mijn zus, Karin de Lepper uit, omdat ik dankbaar ben voor de speciale band die we hebben met elkaar.

Hoe kun je contact met mij opnemen?
Meer informatie over mijn bedrijf vind je op www.impactopleidingen.nl en www.impact-bedrijven.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s