De Brain Drain

Arthur Christmas :  De kerstman wordt gedwongen te pensioneren. 

Mensen boven de 60 verlaten de markt en masse.  Wijsheid, talent, ervaring, relatiekracht, vertrouwen dat de tribune en de zijlijn opzoekt. Een ‘Brain Drain’.  Een ‘Talent Drain’.

Dit is een uitdaging voor ondernemend Nederland.

Voor sommige mensen is het vooruitzicht om werk te gaan doen dat van betekenis is beloning genoeg. Ze werken niet meer uitsluitend voor het geld. Er zijn beloningen die veel verder gaan dan in strikt monetaire zin uit te drukken is.  Op dit moment geven al een groot aantal 60+ mensen in dit land hun vaardigheden, handen, harten, wijsheid, energie en geld aan sociale ondernemingen waar zij in geloven.  Naast eventueel een ‘speelstrookje’ ontvangen krijgen zij een gevoel van bevrediging uit werk, een gevoel van verbondenheid door samen doelen te bereiken en een gevoel van persoonlijke identiteit door wat zij bereiken.

Toy Story 3:  De Toys worden gedwongen te pensioneren 

De kunstmatige eindstreep is niet alleen kunstmatig.  Het is dom en wreed.  Wanneer het sociaal ultimatum om te stoppen met werken een individu beroofd van de eigen identiteit, bevrediging en connectie die een gevoel van betekenis brengt door te werken. Puur vanwege leeftijd.

Ik wil het woord ‘pensioneren’ uit de woordenschat en breinen van Nederlanders elimineren.  Wanneer mensen effectief performen en willen blijven werken, waarom hen daar niet in aanmoedigen?  Leeftijd is een slechte reden om iemand te vragen te vertrekken. Ik denk dat een betere optie dan ‘pensioneren’ is om af en toe een sabbatical te nemen of om te veranderen van rol of zelfs van professie.  Beter dan stoppen en helemaal niets doen. Stoppen is waar het gevaar begint.