De Winter Reis

Deze winter begint jouw nieuwe leven. Heb je een droom om iets nieuws te beginnen? Is het de hoogste tijd om te gaan ondernemen? Of om serieus op zoek te gaan naar een volgende uitdaging binnen je eigen of een andere organisatie? Tijd voor ‘Een nieuwe koers’ van Passie Pensioneert Nooit!

Het begin van het nieuwe jaar is het uitgelezen moment om een start te maken met die langgekoesterde wensen en ambities. Met behulp van verhalen van inspirerende creatieve ondernemers en professionals die een leven en werk hebben gecreeerd waar zij van houden en nooit van willen pensioneren breng je in kaart hoe jouw nieuwe toekomst er uitziet, welke acties je moet ondernemen om die toekomst dichterbij te brengen en wat je daarbij mogelijk in de weg staat. Je onderzoekt welk verhaal jij jezelf vertelt over jezelf: wat jou werkelijk drijft en hoe je jouw specifieke kwaliteiten inzet om jouw toekomst vorm te geven. Ook oefen je met het pitchen en presenteren van je verhalen over jouw droomjob of droomonderneming zodat je fans en investeerders aan boord krijgt. En tot slot maken we een solide actieplan zodat je direct aan de slag kunt.

27

Kom naar deze Winter Reis van Passie Pensioneert Nooit, slijp je geest aan met de waardevolste inzichten van de helden en heldinnen uit Parijs die jou zijn voorafgegaan waaronder Rodin, Cesar Ritz, Eiffel, Coco Chanel, Gerard Depardieu, Julia Child, Sylvia Beach, Victor Hugo, Charles Aznavour, Catherine Deneuve met een werk en leven waar zij van houden en maak je dromen waar!

4 DAGEN VOL INZICHTEN EN ERVARINGEN

Dag 1 – Wat is jouw verhaal?
Op de eerste dag duiken we meteen de diepte in van het verhaal dat jij jezelf vertelt over jouw werk in de tweede helft van jouw leven, want zelfkennis is de bron van alle ontwikkeling. Je onderzoekt welke diepere drijfveren jou voortbewegen, waar je echt gepassioneerd over bent en brengt in kaart welke ambities je waar wilt maken.

Dag 2 – Telling  & Selling
Om jouw dromen waar te maken zul je anderen moeten overtuigen. Daarom ga je vandaag jouw gedroomde toekomst herschrijven in een ijzersterk verhaal en oefen je met het presenteren daarvan.

Dag 3 – Je werk opnieuw uitvinden
Op deze dag ga je denken even flink oprekken. Veel van onze verhalen berusten op aannames die ervoor zorgen dat wij vaak in rondjes blijven denken. Om ons denken op te schudden, gaan wij vandaag die aannames eens goed onderzoeken.

6fdc7e1152aa22fbcce9ea97e30a8af2

Dag 4 – Netwerken & doelen stellen
Je netwerk is een van je belangrijkste troeven voor het waarmaken van je dromen. Daarom leer je vandaag de fijne kneepjes van het netwerken. Door anderen naar hun verhaal te vragen. En in een laatste dynamische sessie ga je een actieplan maken om jouw nieuwe toekomst waar te maken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Soort: Winter Reis
Data: 7 februari 2020 t/m 10 februari 2020
Plaats: Parijs                                                                                                                                                 Prijs: Early Bird € 1595,- inclusief lunch en drankjes en toegang tot musea, exclusief reis, verblijfkosten en exclusief BTW.

Tijden
09:00 Koffie & thee
09:30 Ochtendsessie
12:30 Lunch
14:00 Middagsessie
17:00 Borrel

Reisgidsen

Peter de Kuster heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en mensen. Sinds 1999 legde hij zich toe op story telling, waarin hij leerde hoe belangrijk het is dat ondernemers een authentiek, boeiend en doelgericht verhaal vertellen over zichzelf, tegen zichzelf eerst, daarna aan anderen. Peter wordt gedreven door het verlangen om creatieve ondernemers en professionals te helpen betere verhaalvertellers voor zichzelf te worden met een boeiender leven als resultaat. Dat doet hij als oprichter van Passie Pensioneert en als reisgids.

Met zijn fascinatie voor innovatieve mensen en teams, richt Jan van Opstal zijn blik op waar het in organisaties in de essentie om gaat: samenwerking. Volgens hem is het daarbij zaak om alles open te gooien; niets is vanzelfsprekend. Als zelf benoemd kleur brenger put hij daarvoor uit vele bronnen, van de film en de kunsten tot design, architectuur en de filosofie. Vanuit Passie Pensioneert Nooit deelt hij zijn speelse kijk op conventies en zijn openheid voor nieuwe perspectieven. Jan is niet bang om de diepte op te zoeken; van een verhalen ontdekker zou je niet anders moeten verwachten, vindt hij. Als het op persoonlijke groei en ontwikkeling aankomt, zijn literatuur en kunst de essentiële ingrediënten. Daarnaast is een gezonde dosis ambitie en bevlogenheid ook belangrijk. Jan is mede oprichter van Passie Pensioneert Nooit.