Intensive: De Macht van Jouw Verhaal

HERSCHRIJF JOUW VERHAAL. TRANSFORMEER JOUW LEVEN EN ONDERNEMING.

Zoek jij naar een inspirerende unieke beleving voor jezelf ? Ga met Peter de Kuster op ontdekkingsreis naar de manier waarop jij verhalen vertelt over jezelf – tegen jezelf en, het meest belangrijke, de manier waarop je deze verhalen verandert om jouw zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf continue verhalen – van succes of falen; van kracht of van slachtoffer zijn; verhalen die een uur, of een dag, of een heel leven duren. We hebben verhalen over ons werk, onze gezinnen en relaties, onze gezondheid, ons geld, onze zelf promotie, over wat wij willen en waar wij toe in staat zijn om te bereiken. Toch, ondanks dat jouw verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen jou zien, erkennen weinig mensen wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen, en daarmee ons lot transformeren. .

Het vertellen van verhalen biedt structuur en richting wanneer je door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren. Het helpt jou onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen maken betekenis uit chaos; zij organiseren jouw vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, hard eraan toe om herschreven te worden. Ik vraag jou als eerste de vraag te beantwoorden, “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?. Ik toon je dan hoe je nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren en die jou brengen waar je naar toe wilt in jouw werk en persoonlijke leven.

Jouw capaciteit om verhalen te vertellen is een van jouw meest diepgaande gaven. De Passie Pensioneert Nooit benadering om diep engagerende verhalen te creëren zal jou de instrumenten geven om de kracht van story telling te gebruiken en voor altijd jouw zakelijke en persoonlijke leven veranderen.

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van de kracht van verhalen en deze toepassen op jouw alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.

Word een Geweldige Storyteller

Dat is waarom Peter de Passie Pensioneert Nooit – De Macht van Jouw Verhaal heeft ontwikkeld. Een nieuwe manier om de macht van jouw verhaal te gebruiken. Om jouw reisgids te zijn door inspirerende verhalen in kunst, muziek, literatuur, films. Heden en verleden. Die verhalen te gebruiken als een springplank naar jouw eigen verhaal en hoe jij jouw eigen verhaal over jezelf en jouw creatieve onderneming kunt verrijken.

In een intensieve dag zul je samen met jouw Peter jouw verhaal tot dusver exploreren, jouw unieke verhaal en de personages erin blootleggen en vaststellen hoe jij jouw verhaal krachtiger maakt voor jezelf. Authentieker, doelgerichter en gepassioneerder. Welk deel van jouw verhaal jij wilt herschrijven en hoe je dit doet op een gestructureerde en boeiende manier.

8d43ecb68487af4cbe556c5a035e9987

 

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van de ‘Passie Pensioneert Nooit.  De Macht van Jouw Verhaal ontdekkingsreis.

Reis Outline

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

In dit seminar maak je kennis met de verhalenvertellers waarvan wij denken dat ze jouw leven kunnen transformeren. We lopen de gehele geschiedenis van literatuur, kunst, films, mythologie door om de verhalenvertellers  te vinden die het belangrijkste zijn geweest voor onze wereld en het belangrijkst kunnen worden voor jouw persoonlijke leven. In dit seminar word je op de hoogte gebracht van de grootste verhalen die ooit bedacht zijn en hoe deze verhalen jou inspireren om jouw eigen verhaal dat jij jezelf vertelt over jezelf te herschrijven. Verhalen waarvan wij geloven dat ze vandaag misschien wel actueler zijn dan ooit. Die de kracht hebben om jouw leven en werk te transformeren.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voertaal: Nederlands
Plaats: Eindhoven Usine Witte Dame
Prijs:  € 107,50 – exclusief BTW
Datum: dinsdag 4 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur

Boek deze intensive class door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of door hem te bellen op 06 33661772