Een Sexier Verhaal

 

We hebben een sexier verhaal nodig over pensioneren. Het oude verhaal klopt niet meer. Pensioneren is gebouwd op mythes. Het verhaal over pensioneren gaat door een langzame edoch legendarische transformatie.  Voor 85% van ons gaat het niet langer over uit de race stappen. Het is een kans om jezelf opnieuw uit te vinden. Een tweede helft van jouw (werkzame) leven te creëren. Een nieuwe balans vinden tussen werk en vrije tijd. Een nieuwe droomjob vinden. Als ondernemer of professional (part-time) verder gaan. Alles behalve pensioneren. Het is onze kans om te kapitaliseren op alles wat we geleerd hebben over werk en over leven. Een mislukkeling is iemand die geblunderd heeft en niet in staat is geweest te leren van deze ervaring.

We moeten beginnen om pensioneren en pensioenspaargeld te noemen wat ze werkelijk zijn: een tweede kans en bevrijdingsgeld. Velen van jullie kijken gewoon uit naar het lanceren van een volledig nieuwe ‘jij’. Velen van jullie willen iets anders proberen. Velen van jullie spelen met ideeën die jullie al jaren hadden. Velen van jullie willen tijd vrijmaken voor geliefden en jullie leven voor een tijd te vereenvoudigen.

De reden dat niemand anders jouw pensioenverhaal voor jou kan definiëren is omdat het een verhaal is over jouw leven en jouw dromen.

Stel jezelf de vraag wat er zou veranderen wanneer er geen kunstmatige eindstreep voor jou klaar ligt?

Hoe zou het de manier veranderen waarop je n leeft en voor morgen jouw planning maakt, wanneer je ermee stopt om te rennen naar een kunstmatig doel om te pensioneren op een vastgestelde leeftijd? Om jouw bedrijf te verkopen omdat je ‘plek’ vrij moet maken?

Verwijder deze eindstreep uit jouw gedachten, leven en verhaal en het zal voor alle drie bevrijdend blijken.

Maak jezelf los van de pensioenmythes en ga om met de realiteiten van jouw leven. Wanneer de eindstreep verwijderd is blijft over na te denken over ons heden en onze hoop voor de toekomst. We zullen ophouden met het opofferen van ons heden om een illusie van geluk in een verre toekomst na te jagen. We zullen focussen op het doen van werk, hier en nu, waar wij van houden – onze droomjob – die aansluit op onze talenten en uitdrukking geeft aan onze passies. We zullen onze queeste beginnen om werk te vinden dat voelt als spel.

Een vreemd fenomeen dat moeilijk te verklaren is, is hoe geld haar weg lijkt te vinden naar degenen die hun hart volgen en hun interesses en passies uiten in hun werk. Er komt nog iets op jouw pad wanneer jij jouw hart volgt – in flow zijn, gelukkig voelen – dat is een kostbaar goed dat niet te koop is voor geld.

Wat zegt Passie Pensioneert Nooit jou?

Kom naar het Passie Pensioneert Nooit Seminar en laat je inspireren, amuseren en verrijken door Peter de Kuster