Ene Geweldige Verhaal

Het is genoemd ‘Het Ene Geweldige Verhaal over Passie Pensioneert Nooit’ omdat het gaat over wat de allerbeste verhalen en meest geweldige story tellers in de geschiedenis van de mensheid jou vertellen over hoe jij als creatieve professional een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren.

Er is altijd een verlangen geweest om de belangrijkste verhalen op 1  plek te verzamelen. Een deel van de aantrekkingskracht van een Bijbel of de verzamelde werken van een grote schrijver, de roeping van de mytholoog Joseph Campbell om de monomythe te ontdekken, het streven van Alain de Botton om de filosofie naar het dagelijks leven te brengen, is het gevoel dat tussen alle chaos en verschillende bronnen van kennis, iemand de moeite heeft genomen om te selecteren en bevatten, te vertellen wat essentieel is in de grote verhalen van de mensheid. In een wereld die overloopt met informatie is wat we het meest nodig hebben een curator die het terugbrengt tot een krachtig, authentiek verhaal.

Met ‘Het Ene Geweldige Verhaal over Passie Pensioneert Nooit’ probeer ik de curator te zijn van de beste en meest waardevolle verhalen in de geschiedenis om jouw eigen verhaal te inspireren dat jij vertelt over jezelf – tegen jezelf. Het verhaal dat jouw emotionele leven en daarmee jouw lot in ondernemen en leven bepaalt.

Uiteindelijk is het leven slechts 500,000 uren lang dus probeer ik zeker te stellen dat de inspiratie en wijsheid in de prachtige verhalen van de grootste story- tellers ter wereld zo toegankelijk mogelijk jou kunnen bereiken  – en dat het niet te lang duurt om ze te vinden.

‘Het Ene Geweldige Verhaal over Passie Pensioneert Nooit’  herdefinieert het verhaal van wat een boek, film, kunstwerk, song is. Tot nu toe zijn boeken, films, kunst, muziek de meest ambitieuze manier geweest waarin verhalen zijn gepresenteerd.  Maar zij hebben te maken gehad met serieuze beperkingen: zij hadden slechts een schrijver, regisseur, kunstenaar, componist; meestal zijn deze verhalen verteld in een korte tijdsperiode. En als zij eenmaal klaar waren konden ze niet veranderd worden (zelfs wanneer de schrijver, kunstenaar, regisseur, musicus een geweldig nieuw idee had). Zij waren ook beperkt tot het medium waarin de verhalen verteld werden: woorden, beelden, film, muziek.

‘Het Ene Geweldige Verhaal over Passie Pensioneert Nooit’ ‘heb ik geschreven sinds 1999; het blijft veranderen en evolueren. Het is gevuld met verhalen uit bekende boeken, films en kunst. Door online te zijn kan het beetje groeien elke dag, zodra nieuwe verhalen erbij komen en het kan direct toegankelijk zijn over de hele wereld, op elk tijdstip, gratis.

Het gevaar van chaos is iets waar ik lange tijd over heeft gedacht. In een eeuw waar het niet langer moeilijk is om aan veel informatie te komen is het een uitdaging geworden hoe je de belangrijke verhalen van de mensheid in boeken, film, kunst, muziek ordent – zodat je het kunt vinden en gebruiken wanneer je het nodig hebt. In ‘Het Ene Geweldige Verhaal over Passie Pensioneert Nooit’ vertel ik allereerst vanuit jouw behoefte om jouw eigen verhaal te begrijpen en hoe je dit kunt gebruiken om jouw verhaal te herschrijven en daarmee jouw leven transformeren.

Net als een regulier boek is ‘Het Ene Geweldige Verhaal over Passie Pensioneert Nooit’ verdeeld in hoofdstukken: het is mijn manier om de realiteit van jouw verhaal op te delen en de nadruk te leggen op wat het meest van betekenis is. Ik nodig jou uit om door alle delen te navigeren. En de uitgebreide indexering van delen te gebruiken om jouw eigen verhaal vanuit verschillende startpunten te benaderen.

Normaliter zien we een boek als iets om te lezen van begin tot eind. Wanneer je het uit hebt schrap je het van je lijstje. Maar op deze plek kun je terugkeren; stukjes zijn veranderd, zijn genuanceerd, het zal evolueren en rijpen. Ik vind het geweldig wanneer je ‘Het Ene Geweldige Verhaal over Passie Pensioneert Nooit regelmatig leest, blijft inchecken en bladert in onbekende secties.

Ik vind het geweldig dat je mij hier volgt – hopelijk ontmoeten wij elkaar binnenkort