Events

Symposium: Passie Pensioneert Nooit

Een nieuwe definitie van succes

Passie Pensioneert Nooit is een eendaags business symposium dat creatieve professionals en ondernemers uitdaagt op basis van nieuwe ideeën over succes de toekomst van hun onderneming, leven en werk vorm te geven.

Business Storyteller Peter de Kuster en andere provocatieve denkers, innovatieve ondernemers en stimulerende workshops stellen jouw verhalen, denkbeelden en overtuigingen over werk en pensioneren op de proef en geven je de inspiratie en moed om jouw organisatie, werk en leven naar een gepassioneerder niveau te tillen.

Sinds een paar jaar zien we in organisaties een groeiend verlangen om de manier waarop wordt gewerkt te transformeren. Mensen willen dat hun organisatie een gelukkige plek wordt, waar medewerkers met passie hun werk doen. Ze willen dat hun werk zinvol is. En ze willen een cultuur van vertrouwen, autonomie en ondernemerschap creëren. Maar zijn deze veranderingen wel haalbaar in een systeem dat geld als belangrijkste maatstaf voor succes hanteert?

Hoe sterk ons verlangen om de zaken anders aan te pakken ook is, in de praktijk blijft het vaak business as usual. Onze tijd wordt in beslag genomen door korte termijn doelen, het drukken van kosten, effectiever werken en omzetgroei. Waarom is het toch zo lastig om de manier waarop we werken te veranderen?

Voor echte transformatie is er meer nodig dan alleen de dromen over hoe we willen dat het is. We moeten hiervoor de aannames die aan de basis liggen van onze verhalen over werk en succes heroverwegen en op zoek gaan naar nieuwe maatstaven.

Tijdens dit symposium kijken we naar de onderliggende verhalen die onze werkomstandigheden bepalen. Welk effect hebben deze verhalen op ons en kunnen we het hervormen? Is het mogelijk om een leven en werk te creëren waar wij van houden en nooit van willen pensioneren?  Kunnen we, kortom, een nieuwe invulling geven aan het begrip succes?

Programma

Keynote sprekers: Passie Pensioneert Nooit 
Tijdens Passie Pensioneert Nooit geven provocerende denkers, waaronder Peter de Kuster, hun visie op zowel de mythes over werk doen waar jij van houdt, geluk op het werk en pensioneren.

De Reis van de Held en Heldin:  Cruciale inzichten van innovatieve ondernemers
Leer van baanbrekende ondernemers hoe zij hun leven en werk creatief nieuw leven inblazen, hoe ze omgaan met obstakels, uitdagingen en mislukkingen en hoe zij succes opnieuw hebben gedefinieerd.

Wat is jouw Verhaal? We zullen een grondige verhalen analyse doen van jowu eigen verhaal over werk en leven. Wat zijn jouw diepste angsten en grootste verlangens? En hoe kunnen wij jouw verhaal over jezelf en jouw werk helpen te transformeren naar een krachtiger,  volwassener en evenwichtigere versie?

De Macht van jouw Verhaal.  Een masterclass over transformatie
Transformatie is geen nieuwe verhaal. In de loop van de geschiedenis hebben verschillende grote verhalenvertellers in literatuur, kunst, filosofie, film nagedacht over transformatie. Leer tijdens baanbrekende sessies hoe Fellini, Michelangelo, Paulho Coelho, Socrates, Camus, Coco Chanel en anderen de collectieve mythes van hun tijd hebben veranderd.

Maak kennis met andere Passie Pensioneert Nooit helden en heldinnen
Er is niets zo motiverend als gelijkgestemden te leren kennen; mensen die, net als jij, op zoek zijn naar manieren om een leven en werk te creëren waar zij van houden en nooit van willen pensioneren. Tijdens het symposium krijg je  de gelegenheid om kennis met elkaar te maken, in gesprek te gaan, en zo van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Voor wie?

De bekende schrijfster Isabel Allende zei eens: “You are the storyteller of your own life. You can create your own legend – or not!  Of je nou een creatieve professional bent in een grote onderneming, een happiness-manager, een zelfstandig creatief ondernemer of een coach, als het jouw ambitie is om jouw onderneming, werk en leven te transformeren (en daarmee ook de wereld), dan is deze dag voor jou.

Praktische informatie

Data: 6 september 2018
Deuren open: 9:00
Start programma: 9:30
Eind programma: 17:00
Talen: Nederlands
Locatie: Hotel Conservatorium Amsterdam
Early bird prijs: €550, ex BTW, incl. lunch en drankjes
Reguliere prijs: €750,- ex BTW, incl. lunch en drankjes