Proefrit in Jouw Droomjob Week

De “Proefrit in Jouw Droomjob Week 2019”  wordt gehouden van 12 tot en met 16 oktober. Centraal in deze week staat dat succesvolle creatieve professionals als mentor een PROEFRIT IN JOUW DROOMJOB aanbieden aan andere creatieve professionals die een leven en werk willen vormgeven waar zij van houden en nooit van willen pensioneren.

Wij nodigen hierbij creatieve professionals uit die al een leven en werk hebben gecreeerd waar zij van houden en die in de Proefrit in jouw Droomjob Week MENTOR willen zijn. De mentoren die wij zoeken zijn gepassioneerde ondernemers. Zij houden van hun werk en genieten ervan om met anderen te praten over hun ondernemen, leven en ervaringen. Wanneer mentor zijn klinkt als iets dat je wilt overwegen en je aan de minimum criteria voldoet die hieronder genoemd worden, mail ons dan op peterdekuster@hotmail.nl

Je bent een kandidaat om een mentor te zijn tijdens de Passie Pensioneert Nooit Week als jij:

  • Houdt van het werk dat jij doet;
  • Jij met jouw passie voor jouw ondernemen jouw geld verdient:
  • Een verschil wilt maken in het leven van andere mensen door jouw kennis, ervaring en een beetje van jouw tijd te delen met anderen die onderzoeken of zij een nieuwe job of onderneming willen starten, inspiratie willen in hun huidige onderneming of eenvoudigweg hun opties exploreren;
  • Jij jouw verhaal voor op Passie Pensioneert Nooit website aanlevert. Reageert op verzoeken voor een proefrit en persoonlijk jouw beschikbaarheid bevestigt;
  • Jij een doorlopende beschikbaarheid hebt om 1 uur face to face,  live video of telefonische sessies in te plannen met Proefrit in Jouw Droomjob klanten tijdens de Proefrit in Jouw Droomjob week.

Voor de rol van mentor voor een Proefrit in Jouw Droomjob zoeken wij ondernemers die in diverse creatieve professies werken waarvoor onze klanten interesse hebben.  Van filmregisseur tot game ontwerper, van architect tot gitarenmaker. Van schrijver tot branding consultant.  Van kunstenaar tot 3D ontwerper. Van DJ tot fashion vlogger. Van musicus tot lifecoach. Van edelsmid tot journalist. Van reclamemaker tot illustrator.

Wil je als mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob optreden tijdens de Proefrit in Jouw Droomjob Week zullen wij jou de questionnaire toesturen waarmee jij kunt aangeven wie jij bent, wat jouw passie voor jouw werk is en wat jij kunt aanbieden als mentor, welk uurtarief jij hanteert tijdens de Proefrit in Jouw Droomjob Week.

 

Wat houdt de Proefrit in jouw Droomjob in?

Door alle generaties heen hebben mensen al een proefrit gemaakt in hun droomjob bij iemand die hun voorbeeld is. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door een ontmoeting met iemand die jouw droomjob al heeft en met haar passie haar geld verdient.

Peter de Kuster is jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob op welke leeftijd dan ook te adviseren een Proefrit in de Droomjob te maken. Een ondernemer spreken die jouw droomonderneming heeft, haar verhaal horen, vragen stellen, jouw verhaal vertellen, feedback krijgen op jouw verhaal.  Bijna iedereen die een proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomonderneming waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomonderneming verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft hun Proefrit hen in een paar dagen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomjob overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

Twaalf redenen voor een Proefrit in jouw Droomjob

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een job of onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert

Wil je partner zijn van de Passie Pensioneert Nooit Week?

Elke persoon, organisatie, onderneming, NGO die als doel heeft creatieve professionals werk te laten vinden en/of laten creëren dat hen inspireert kan een voorstel insturen en de kans krijgen om hun verhaal tijdens het “Passie Pensioneert Nooit 2019” Week te presenteren. Wil je dat mail ons op peterdekuster@hotmail.nl en wij zullen wij jou de vragenlijst toesturen waarmee jij kunt aangeven waarom jij jouw verhaal wil presenteren tijdens de Passie Pensioneert Nooit Week.