Geldmanagement voor Creatieve Professionals

Misschien hebben we niet dezelfde vaardigheden die linkerbreiners hebben, die geldmanagement zo natuurlijk maken voor hen. Onze make up is zeker anders, en beter, en we zullen misschien nooit houden van boekhouden, factureren, en budgetteren, maar zoals elke onderneming (en wij creatieve helden zijn ook aan het ondernemen, of we er nu van houden of niet) leidt deze dingen loslaten tot chaos. Wanneer het gaat over het managen van geld is chaos slecht. Dus kunnen we werken met onze sterktes, onze zwaktes overwinnen en betere geldmanagers worden. Het is niet alleen mogelijk, het zal gaan gebeuren (wanneer je deze reisgids blijft lezen en de principes erin toepast).

Het is lastig om anderen veel geld zien verdienen, nieuwe huizen zien kopen, exotische vakanties zien nemen en het leven van hun dromen zien leiden terwijl wij nauwelijks     Euro 20.000 per jaar verdienen met onze creativiteit (en dat in een goed jaar!). We leggen ons neer bij het feit dat onze ouders gelijk hadden – creatieve beroepen zijn een harde manier om geld te verdienen, we zijn voorbestemd om armoede te leiden de rest van onze zielige levens, alleen een paar gelukkigen zullen ooit echt geld verdienen en de rest van ons moeten worstelen om zich te bedruipen.

We zwelgen in zelf – medelijden, voelen ons hopeloos en gefrustreerd. Of we zien onszelf als die uitzondering op de regel, degene die er doorheen vecht en die frustratie gebruikt om opgeladen te worden en op onze geldzaken focust tot we doorbreken en het maken. Zat om zielig gevonden te worden, besluiten wij ‘ ik ga mijn leven runnen alsof het een onderneming is en ik zal ze leren’ .

Je zult de Chief Financial Officer worden van jouw hoogst succesvolle onderneming JIJ BV. Je start te letten op de kosten. Je weet dat geen onderneming (en geen individu) lang kan overleven zonder geld te verdienen en winst te maken op dat geld.

Dus je kunt manieren zoeken om meer te verdienen, minder uit te geven, en de rest te beleggen. (zelfs wanneer het teruggaat in jouw eigen onderneming). Je zult gaan zien hoe je jouw balans verschuift van rood naar zwart.

Je gaat werkelijk geld overhouden. Daarna kun je jouw gehate dagbaan opgeven en volledig gaan voor jouw creatieve passie.

Wanneer dat eenmaal gebeurt, betwijfel ik of je terug wilt gaan naar bijna failliet zijn. Je zult zien dat iedereen (ook wij rechterbreiners) succesvol kunnen zijn met geld.

Je bent nog niet zo hopeloos. Ja, je zult gevoelens van angst dienen te overwinnen (angst om geld te verdienen en jezelf te verkopen) en angst over wat te doen met het geld dat jij verdient zodat je het niet verliest) maar ik weet dat jij het kunt. Wanneer jij het niet kunt zul je altijd achtervolgd blijven door een tekort aan geld en jouw creatieve onderneming zal nooit echt van de grond komen.

Ik zie deze reisgids niet als een boek over geldzaken maar als een boek over het hebben van een droom en daarna uitzoeken hoe die te financieren. We moeten comfortabele (en misschien zelfs wel een beetje oncomfortabele) manieren vinden om het te krijgen zodat we hebben wat we willen. Wat niet echt geld per se is, maar eerder wat geld kan kopen.

quote-when-you-struggle-hard-and-lose-money-you-re-a-hero-when-you-start-making-money-you-terence-conran-134-59-98

Heb ik gelijk?  Wil je niet peace of mind, minder stress, een gevoel van zekerheid, minder werk en meer tijd, complete creatieve vrijheid?

Wil je niet jouw brood verdienen (een mooi brood) met iets dat je gratis zou willen doen maar dat niet hoeft te doen omdat mensen jou ervoor willen betalen – en jou goed betalen.?

Een leven waarin je gelukkig bent en in harmonie leeft met wie je bent. Een leven waar je trots op bent. Een gevoel van tevredenheid en een permanente grijns op je gezicht.

Wil je meer lezen over de Held in Geld?  Klik dan hier