Herfst School Parijs

26 – 30 SEPTEMBER HERFST SCHOOL PARIJS

PROEFRIT IN JOUW DROOMJOB SEMINAR

In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe je jouw droomjob kunt identificeren, exploreren en beleven, en hoe en of je deze wilt creëren. Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit biedt een professioneel, persoonlijk en financieel verhaal over hoe je de transitie kunt maken naar een nieuwe loopbaan en hoe je jouw droomjob tot realiteit maakt zonder jouw huidige job te riskeren of jouw financiële stabiliteit op het spel te zetten.

Ja, jij KUNT een poging doen om de job van jouw dromen te realiseren worden zonder jouw huidige job, jouw volgende hypotheek betaling of de toekomst van jouw kinderen te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe een ontmoeting met jouw helden of heldinnen ergens in de wereld – die succesvol zijn in wat jij denkt dat jouw droomjob is  – de eerste stap kan zijn naar het waarmaken van die droom. Revolutionair en praktisch, dit hands – on reisprogramma zal jou helpen om met jouw passie jouw geld te verdienen

Ontdek hoe :
* Jij een Proefrit in jouw Droomjob maakt waar ook ter wereld door ontmoetingen te hebben met professionals waar ook in de wereld die de droomjob hebben die jij wilt en die jouw betaalde mentor willen zijn, een uur, een dag of langer;                                             * Jij de vaardigheden opbouwt en de kennis vergaart die je nodig hebt door ontmoetingen met jouw mentoren die je nodig hebt om jouw nieuwe job te starten;
* Jij de angst te starten als ondernemer overwint door te praten met iemand ‘who has been there’;
* Jij een ontslag of andere onvrijwillige verandering van werk in de kans van jouw leven transformeert;
* Jij een droomjob creëert die nog niet bestaat … met een beetje hulp van jouw mentor;
* Jij inzicht krijgt door de ontmoetingen met jouw mentor hoe je een geleidelijke, veilige transitie krijgt van jouw huidige job naar jouw droomjob;
* Praktische tips en adviezen krijgt van jouw mentor hoe jij financiële risico’s kunt minimaliseren wanneer jij start met jouw nieuwe leven.

Door deze praktische en inspirerende ontdekkingsreis zul je een beter begrip krijgen van wie je nu bent; wat jou persoonlijk en professioneel gelukkig maakt; hoe je van punt A naar punt B komt op de reis naar jouw droomjob. Of misschien bevredigt het jouw nieuwsgierigheid en krijg je een diepere waardering voor waar je nu bent in jouw leven en werk

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomjob ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomjob overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PROEFRIT IN JOUW DROOMJOB? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een professie te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige professie, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

DETAILS

Deel 1. You Can Do It –  Stap voor Stap.  Proefrit in jouw Droomjob;  Hoe werkt het? Hoe ga je om met Angst? Hoe doe je onderzoek naar jouw Droomjob?  Hoe vind je de juiste mentor(en)?

Deel 2.  Een Proefrit Maken. Ontmoet een mentor voor jouw droomjob.  Tijdens dit seminar heb je tijdens de break een lunch van één uur met iemand die jouw droomjob heeft. Voorafgaande aan het seminar heb je een questionnaire ingevuld met daarin aangegeven welke droomjob(s) je overweegt en wat voor mentor je zou willen ontmoeten.

Deel 3.  Evaluatie van de Proefrit. Wat is jouw verhaal nu over jouw droomjob?  Jouw Actieplan opstellen.  Wanneer Zaken Niet Volgens Plan Gaan.

Deel 4.  Zelf aan de slag met de Proefrit in jouw Droomjob!!!

Jouw Reisgids

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Proefrit in jouw Droomjob en een veel gevraagd spreker.  Zijn boeken over The Heroine’s Journey & The Hero’s Journey hebben wereldwijd een publiek van creatieve ondernemers bereikt.

 

Praktische Informatie

Waar en Wanneer:

Parijs,  we starten bij Hotel Le Bristol

Euro 2850 exclusief BTW

  • Een ticket* tot het vierdaagse seminar geleid door Peter de Kuster
  • Eén of twee ontmoetingen met mentoren/rolmodellen in Parijs die jouw droomjob hebben
  • Het recht om één of twee (business) partners gratis mee te nemen naar dit seminar

Wanneer je jouw Proefrit in jouw Droomjob wilt starten mail ons dan op peterdekuster@hotmail.nl of bel naar Peter op 06 33661772