Het Passie Pensioneert Nooit Project

Over Passie Pensioneert Nooit

Het meeste wat we als creatieve professionals en ondernemers dagelijks meemaken op onze reis, is al eens gedaan door iemand. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar verhalen van gepassioneerde creatieve mensen biedt ons een schat aan heldere ideeën voor het dagelijks leven. Gepassioneerde creatieve professionals leren ons bewust te worden van thema’s waar je op school geen les in kreeg: hoe creëer jij  je een leven en werk waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren?  Hoe zorg jij voor de Financiële Vrijheid om te Creëren?  Hoe breng jij het verhaal over jezelf en jouw werk naar buiten? Hoe ga jij met jouw tijd om op een manier die past bij jou als creatieve held/heldin? Hoe komt je erachter wat jouw droomjob is?

Passie Pensioneert Nooit heeft als missie deze verhalen en ideeën op frisse en eigentijdse wijze te presenteren voor een nieuwsgierig creatief publiek. Onze reisprogramma’s zijn een mix van oude en nieuwe ideeën die je vandaag kunt gebruiken om je eigen verhalen en overtuigingen te slijpen en op te rekken. Wij streven naar hoge impact, praktische relevantie en vooral ook plezier!

Drie soorten reisprogramma’s

Onze reizen voor individuele creatieve professionals richten zich op het verdiepen van de belangrijke alledaagse vragen over ondernemen, geld, zelf promotie, tijd management, jouw droomjob vinden.  Van een halve dag tot drie dagen reis je solo of in een kleine groep met ons in Nederland of in een creatief inspirerende stad als Barcelona, Parijs, Londen waar je door Peter de Kuster en zijn team van reisgidsen wordt meegenomen langs de belangrijkste ideeën over het verhaal van de avond. De reis is een zorgvuldig afgewogen balans tussen korte interactie met de deelnemers en rondes van presentaties. Tien jaar ervaring met het maken van reisprogramma’s heeft ons geleerd hoe je alle mensen het gevoel geeft dat ze op hun eigen manier deel mogen nemen: luisteren, praten, discussiëren, reflectie. Voor de helderheid: wij zijn wars van dogmatiek, niets moet en we zijn niet therapeutisch. Drankjes en een klein hapje zijn inbegrepen.

Onze Proefrit in jouw Droomjob reizen zijn ontmoetingen van 1 uur tot een paar dagen met creatieve professionals die leven en werken ergens in de wereld en doen wat jij denkt te willen doen.  Zij delen hun verhalen en ideeën met jou via skype, telefoon of face to face in boekhandels, musea, kerken, operahuizen en andere theaters in hun eigen stad.  Mentoren voor de Proefrit in jouw Droomjob reizen zijn inmiddels duizenden creatieve professionals in tientallen creatieve professies. Per creatieve professional wordt een persoonlijk reisprogramma samengesteld met ontmoetingen met één of meerdere mentoren.

De Passie Pensioneert Nooit programma’s voor ondernemingen richten zich op karakterontwikkeling van creatieve leiders en creatieve professionals in ondernemingen en organisaties . Als individu schrijf je je in voor reizen zoals Wat is jouw Verhaal?  of The Hero’s Journey. We worden veel gevraagd seminars bij creatieve hubs van ondernemingen, startup events en innovatieprojecten binnen ondernemingen te verzorgen en we ontwikkelen verhalen en reizen op maat, waarin we de basisfilosofie van Passie Pensioneert Nooit hanteren voor creativiteit, passie en storytelling.

Londen, Parijs, Amsterdam, Barcelona, Florence, Rome, Berlijn, Malaga en wereldwijd

Het Passie Pensioneert Nooit project werd in 2007 opgericht door Peter de Kuster in Nederland en België. Met Passion Never Retires zijn er vergelijkbare projecten over de hele wereld.  Vrijwel maandelijks start er een nieuw project in een wereldstad. Passie Pensioneert Nooit in Nederland levert de locale Passion Never Retires projecten advies, input, verhalen en een deel van het lesmateriaal.  Het populaire ‘Het Ene Geweldige Verhaal’ wordt geproduceerd door Peter de Kuster.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

slide_313836_2822961_free

Wat is jouw Verhaal? Ontdek het in de Boekhandel van jouw Stad.

Ga met mij op een ontdekkingsreis naar de manier waarop jij verhalen vertelt over jezelf – tegen jezelf en, het meest belangrijke, de manier waarop je deze verhalen verandert om jouw zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf continue verhalen – van succes of falen; van kracht of van slachtoffer zijn; verhalen die een uur, of een dag, of een heel leven duren. We hebben verhalen over ons werk, onze gezinnen en relaties, onze gezondheid, ons geld, onze zelf promotie, over wat wij willen en waar wij toe in staat zijn om te bereiken. Toch, ondanks dat jouw verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen jou zien, erkennen weinig mensen wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen, en daarmee ons lot transformeren. .

Het vertellen van verhalen biedt structuur en richting wanneer je door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren. Het helpt jou onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen maken betekenis uit chaos; zij organiseren jouw vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, hard eraan toe om herschreven te worden. Ik vraag jou als eerste de vraag te beantwoorden, “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?. Ik toon je dan hoe je nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren en die jou brengen waar je naar toe wilt in jouw werk en persoonlijke leven.

BF6.jpg

Jouw capaciteit om verhalen te vertellen is een van jouw meest diepgaande gaven. De Wat is jouw Verhaal’benadering om diep engagerende verhalen te creëren zal jou de instrumenten geven om de kracht van story telling te gebruiken en voor altijd jouw zakelijke en persoonlijke leven veranderen.

De ‘Wat is jouw Verhaal?’ ontdekkingsreis in een boekhandel in jouw stad

Ik bied in een aantal grotere steden in Nederland en België (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Antwerpen, Maastricht, Leuven Nijmegen, Gent, Den Haag, Brussel) de ‘Wat is jouw Verhaal’ ontdekkingsreis aan.  Een reisgids voor jou naar boeken met verhalen die jouw eigen verhaal over jezelf en jouw leven kunnen verrijken. Romans, literatuur, thrillers, detectives die werkelijk de macht hebben om te boeien, verrijken en inspireren.

In een gesprek met mij zul je jouw verhaal en jouw relatie met boeken tot dusver exploreren en zal jouw unieke verhaal identiteit worden geschetst. Je zult ideeën krijgen voor boeken die voor jou de vinger kunnen leggen op verhalen over jouw leven, werk, geld, vriendschappen, gezondheid enzovoorts die voor jou niet werken en die je wilt herschrijven. Verhalen die je niet eens zo helder van bewust was dat je ze jezelf vertelde; boeken die nieuwe perspectieven openen en die de wereld een boeiender plek maken voor jou.

Ik specialiseer mij in boeken van fictie omdat het stimuleren van jouw verbeelding, het reizen in andere belevingswerelden jouw verhaal kan uitbreiden, verdiepen en verrijken.

Je zult gevraagd worden om een questionnaire in te vullen voorafgaand aan de ‘Wat is jouw Verhaal’ sessie en je zult direct erna een direct boekenadvies krijgen om mee te nemen. Jouw volledige boekenadvies zal binnen een paar dagen volgen.

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Boeking Informatie

De sessies vinden plaats in een boekhandel in één van de grotere steden in Nederland en België.  De prijs voor één sessie van vier uur is Euro 295 exclusief BTW.

Het reserveren van een sessie vindt plaats door Peter te mailen op peterdekuster@hotmail.nl of te bellen naar 06 33661772 waarna een tijd en plek wordt afgesproken.