Retraite: Jouw Persoonlijke Mythologie

Retraite: Jouw Persoonlijke Mythologie

Mythologie vertelt het ene geweldige verhaal van de mensheid. Over de grenzen van generaties, culturen en plekken heen. Deze bijzondere college reeks onthult hoe de thema’s en symbolen van de aloude Romeinse en Griekse mythologie betekenis geeft aan passie, dood en strijd. Van verhalen van de goden en godinnen uit het oude Rome en Griekenland kijken we naar een brede range van thema’s die samen de universele menselijke ervaring schetsen. Jouw Persoonlijke Mythologie een werkelijk inspirerende retraite om jezelf en jouw eigen verhaal op een amusante, educatieve en verrijkende manier te ontdekken.

Wie is er niet geboeid door de bizarre, bijzondere, inspirerende en bovenal prachtige verhalen uit de Romeinse en Griekse mythologie? 

Mythen zijn duizenden jaren oud, maar ze hebben nog niets aan zeggingskracht ingeboet. In deze retraite gaan we op zoek naar de oorzaken van die eeuwige jeugd. We onderzoeken waar mythen vandaan komen, waarom ze door de Romeinen en Grieken eindeloos werden doorverteld en waar ze over gaan. We behandelen niet alleen de meest interessante wetenschappelijke benaderingen, maar kijken vooral ook naar wat de waarde van mythen is in ons eigen leven.  moderne wereld.

Het programma

Reis 1: Inleiding
Wat zijn mythen? Waar komen ze vandaan? Waarom vinden we ze interessant? Hoe zijn mythen geïnterpreteerd? Wat hebben we eraan?

Reis 2: De Macht van Mythes
Wat zijn goden? Wat is het verschil tussen goden en mensen?

Reis 3: De Reis van de Held
Hoe ziet een held eruit? Hoe kun je het ware heldendom bereiken? Kan een held de dood overwinnen en onsterfelijk worden?

College 4: De Monsters Verslaan
Wat zijn monsters, waarom bestaan ze en wat vertellen ze over hun tegenstanders, de helden? Hoe kun je monsters verslaan?

College 5: De Tragedie te Slim Af Zijn
Hoe worden mensen gestraft voor hun fouten? Kunnen mensen aan hun lot ontsnappen?  Waarin is het geluk te vinden?

De locatie

De “Jouw Persoonlijke Mythologie” retraite vindt plaats in het prachtige Grand Hotel Karel V in Utrecht

Practische Info

Koop je tickets voor
Jouw Persoonlijke Mythologie

vanaf € 450,-

wat:

Retraite

wanneer en waar:
  • 12 – 14 Jul 2021
    Grand Hotel Karel V Utrecht
  • 16 – 18 Aug 2021
    Grand Hotel Karel V Utrecht

De prijs van dit driedaagse seminar in Grand Hotel Karel V in Utrecht is Euro 450 exclusief reis en verblijfkosten per persoon

Je kunt Peter bereiken voor vragen over het programma en data door hem te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl 

TIMETABLE

09.40    Thee & Koffie bij aankomst

10.00     Ochtend Sessie

13.00     Lunch Pauze

14.00     Middag Sessie

18.00     Drankjes

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Story teller Peter de Kuster is oprichter van Passie Pensioneert Nooit. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van de kracht van verhalen en deze toepassen op jouw alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet.