Ons Verhaal

Over Passie Pensioneert Nooit

Het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar intellectuele ontwikkeling biedt ons een schat aan heldere ideeën om een leven en werk te creëren waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren.  Filmregisseurs,  designers, acteurs, musici,  architecten, filosofen, kunstenaars, schrijvers, uitvinders en wetenschappers leren ons bewust te worden van thema’s in de tweede helft van jouw leven waar je op school geen les in kreeg: hoe vind of creëer je jouw droomjob? Hoe voel je jezelf van betekenis? Hoe ziet de portfolio van de tweede helft van jouw leven eruit als het gaat over werk, vrije tijd, vrienden en familie?. Wat is een goede plek om te leven? Wat maakt jou gelukkig? Welke nieuwe uitdagingen kom je tegen in deze fase van jouw leven?  Passie Pensioneert Nooit heeft als missie deze ideeën op frisse en eigentijdse wijze te presenteren voor een nieuwsgierig publiek. Onze programma’s zijn een mix van oude en nieuwe ideeën die je vandaag kunt gebruiken om je eigen verhalen en overtuigingen te slijpen en op te rekken. Wij streven naar hoge impact, praktische relevantie en vooral ook plezier!

Drie soorten programma’s

Onze één en driedaagse seminars voor professionals boven de 45 jaar richten zich op het verdiepen van de belangrijke alledaagse vragen over een nieuwe droomjob vinden, van betekenis zijn, vriendschap, geld, liefde, familie. Meestal in het weekend ga je drie dagen op reis in een klein gezelschap van vier tot acht personen in  een wereldstad als Amsterdam, Berlijn, Rome, Florence, Barcelona, Londen, Parijs, Madrid, Malaga, Sevilla, Milaan, Wenen waar je door een expert reisgids wordt meegenomen langs de belangrijkste ideeën over het thema van de reis. Het seminar is een zorgvuldig afgewogen balans tussen korte interactie met de deelnemers en presentaties van de verhalen over rolmodellen in de wereldstad.  Vijftien jaar ervaring met het maken van deze reisprogramma’s heeft ons geleerd hoe je alle mensen het gevoel geeft dat ze op hun eigen manier deel mogen nemen: luisteren, praten, discussiëren, reflectie. Voor de helderheid: wij zijn wars van dogmatiek, niets moet en we zijn niet therapeutisch.

Onze grote special reisprogramma’s als De Grand Tour, De Odyssee en La Divina Commedia bieden één jaar lang ontmoetingen met inspirerende rolmodellen uit heden en verleden uit binnen- en buitenland. Zij delen hun verhalen met ons op inspirerende plekken in wereldsteden als musea, kerken,  operahuizen en andere theaters.  Deze reis programma’s voor professionals boven de 45 jaar richten zich op verhaal, –  en karakterontwikkeling van leiders, ondernemers en experts. Als individu schrijf je je in voor reisprogramma’s als The Grand Tour, The Odyssey en La Divina Commedia.

In de private tours ga je één op één met Peter de Kuster of één van zijn team van coaches op reis in een wereldstad dieper in op jouw verhaal over de tweede helft van jouw leven. Welke delen van jouw verhaal jij wil herschrijven om daarmee jouw leven en business te transformeren.  De private tours worden op maat ontworpen in overleg met jou als klant.

Wereldwijd:  Passion Never Retires

Passion Never Retires werd in 2007 opgericht door Peter de Kuster.  Deze school voor de tweede helft van het leven heeft reisprogramma’s ver de hele wereld: Londen, Parijs,  New York,  Rome, Barcelona, Melbourne, Malaga, Berlijn, Wenen, Madrid en Florence. Het hoofdkantoor in Nederland levert advies, input en een deel van het materiaal.  De populaire blogs met 5000+ verhalen van professionals die vertellen over hun passie voor hun werk wordt geproduceerd door Peter de Kuster en zijn team.  Passie Pensioneert Nooit in Nederland werd in 2016 opgericht door Peter de Kuster en Jan van Opstal.