Onze Missie

Passie Pensioneert Nooit wil een revolutie veroorzaken door professionals boven de 50 een leven en werk te laten creëren waar zij van houden en nooit van willen pensioneren. Waarin van betekenis willen zijn voor jongere generaties – een nieuwe sociale norm wordt. Hiermee willen we de fundamentele uitdaging van een vergrijzende samenleving omzetten in een kans door professionals boven de 50 in staat te stellen gepassioneerde en productieve leden van de samenleving te blijven en tezelfdertijd een nieuwe pool van professionals te openen, gericht op onze grootste sociale, economische en ecologische uitdagingen.

De belangrijkste strategieën van Passie Pensioneert Nooit om dit doel te bereiken zijn onder meer: ​​het identificeren van rolmodellen en het vertellen van verhalen over hoe anderen de overgang naar een tweede carrière hebben gemaakt. Van de verschillende initiatieven van oprichter Peter de Kuster het meest bekend. Sinds de start in 2008 heeft Peter de Kuster met Passie Pensioneert Nooit en het wereldwijde Passion Never Retires 1,8 miljard media-impressies en meer dan 7500 verhalen van professionals wereldwijd gegenereerd.

Een andere belangrijke strategie is ‘De School voor de Tweede Helft’, classes, workshops (virtueel en face to face), loopbaancoaching en inspiratiereizen voor 50+ professionals en de organisaties waar zij werken die kunnen helpen bij de overgang naar een tweede carrière. Het Passie Pensioneert Nooit Netwerk dat actief is in 15 steden in Nederland en België biedt persoonlijke loopbaan coaching aan voor 50+ professionals op zoek naar een nieuwe uitdaging. In de afgelopen jaren heeft Passie Pensioneert Nooit met diverse ondernemingen samengewerkt met maatwerk opleidingen.

Een derde sleutelstrategie is het ontwikkelen van versnelde trajecten voor mensen met bescheiden middelen om een Proefrit in hun Droomjob te maken waarbij zij een paar uur, een dag, een week actief aan de slag gaan met een mentor die hun droomjob heeft. Mentoren uit honderden professies als zelfstandig ondernemer of professional binnen een grotere organisatie. Waaronder ook specifieke rollen bij innovatieve organisaties in onderwijs, gezondheidszorg, cultuur en milieu.